__Aneczka_ 13.07.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Witam, kupiłam agrowłókninę i zamierzam ją wyłożyć na glebę wokół iglaków. Czym mocuje się taką włókninę? Kiedyś słyszałam coś o kołkach do steropianu. Czy agrowłóknina powinna być mocno "naciągnięta" czy leżeć z lekkim luzem? Dzięki za podpowiedzi:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 13.07.2009 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Ja zrobilem szpadlem rowek na 10-15cm, wcisnalem tym samym szpadlem wloknine w ten rowek i udeptalem. Trzyma sie dobrze. Nawet bieganie 30 kilowego psa jej nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cooler1979 14.07.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 A ja kupiłem stary drut 4 mm pocięty na kawałki za 26 złotych , zgiąłem ją w kształt ^ . Wbijałem szerokim młotkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 14.07.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Za zastosowałam coś podobnego, a mianowicie szpilki (takie do namiotu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 14.07.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 U nas to co pod ręką - długie gwoździe z podkładkami oraz wkopywanie brzegu. Zbytnie naciaganie włokniny powoduje, że przy chodzeniu oraz sadzeniu roślin wyrywa się z mocowań, my dawaliśmyluz, latwiej też utrzymują się materiały maskujące (kora czy żwir), gdy powierzchnia nie jest taka gładka i naciągnięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
__Aneczka_ 15.07.2009 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Dziękuję za podpowiedzi Mam sporo gwoździ pozostałych po budowie, spróbuję z nimi. Jak będzie to kiepsko trzymało to popróbuję innymi sposobami jakie mi podpowiedzieliście. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 21.07.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 A z czego zrobić podkładki pod gwoździe? Wycinaliście z czegoś, czy wykorzystaliście coś gotowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plulka 21.07.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Witam, ja to robie przy uzyciu plastikowych kolkow do mocowania styropianiu na elewacjach, stosuje te najdluzsze ok 20cm. W przypadku klopotow z wbiciem w ziemie robie otwor za pomoca cienszego preta, a pozniej wbijam ow kolek. Trzyma jak nalezy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marekkuta 22.07.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Jeśli zamierzasz przysypać to solidnie korą to mocowanie mozna sobie darować nigdzie nie poleci - ewentualnie wcześniej w kilku miejscach podsypać ziemią lub piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdaCIESZYN 26.07.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 ja agrowłókninę mocowałam za pomoca starych gwożdzi i nie napinałam ja za mocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturPoniatowski 26.07.2009 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Najlepiej jest przysypać korą lub żwirem widok foli rabatowej przypomina trochę wyasfaltowaną nawierzchnię Dodatkowo folię można wkopać po brzegach lub zamocować jakieś szpilki gdy np. długo nie będziemy obsypywać korą lub innymi materiałami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 27.07.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Najlepiej jest przysypać korą lub żwirem widok foli rabatowej przypomina trochę wyasfaltowaną nawierzchnię Dodatkowo folię można wkopać po brzegach lub zamocować jakieś szpilki gdy np. długo nie będziemy obsypywać korą lub innymi materiałami chodzi o agrowłókninę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArturPoniatowski 27.07.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 o faktycznie byłem po imprezie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thuja_pl 27.09.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Widziałem ostatnio w centrum ogrodniczym takie kołki do mocowania agrowłókniny , niestety nie kupiłem od razu ,a kilka dni później już nie było. Znalazłem nawet stronę producenta http://gardenplast.pl, ale nie sprzedają w detalu. Czy wiecie gdzie można kupić takie kołki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek- LM 28.09.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Agrowłóknina i tak będzie przykryta, więc wystarczy trochę w ziemię wkopać i tyle, Ja tam sobie nie zawracam głowy z kołkami itp. pomysłami,nic nie lata i się nie przesuwa.Co do tych podkładek pod gwoździe to może jakaś stara dętka . PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yorki_man 28.09.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 ja - podobnie jak plutka - też zastosowałem kołki do mocowania styropianu, podstawowa zaleta to, moim zdaniem, kołnierz, który dodatkowo oprócz szpilki utrzymuje tkaninę. osobiście polecam ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 23.02.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Ja zakupiłam takie coś, do umocowania większych powierzchni przykrytych agrowłókniną.Jednocześnie będzie to oddzielało od trawnikahttp://klikshop.pl/images/578%286%29.jpgMam nadzieję,że się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gixxxar 24.02.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 Witam,a jak zastosowac nawozy do iglaków jak juz jest agrowłóknina i mam przysypane kora, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 27.02.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 my do mocowania agrowłókniny wykorzystaliśmy pozostałości siatki leśnej z ogrodzenia jak była budowa. Sprawdziły się idealnie w gliniastej ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 27.02.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2011 http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=ko%C5%82ki+agrow%C5%82%C3%B3kniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts