chrobry 13.07.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Czy zastosowanie przekaźników bistabilnych to dobre rozwiązanie jeżeli chodzi o system schodowy ? Na forum doczytałem, że wadą jest możliwość zresetowania stanu przy zaniku zasilania oraz pobór prądu w stanie czówania. Na stronie producenta "zamel" te wady jednak są wykluczone w karcie technicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenji 13.07.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Możesz kupić przekaźniki bistabilne z pamięcią położenia styków. Producent Central Elektro Kraków. Pobór mocy w stanie spoczynku to ok 0,2W zaraz mnie pewnie ekolodzy zjedzą ale o co tu kruszyć kopię? Jeśli chcesz zapalać/gasić światło tylko z dwóch miejsc to lepiej wyłączniki schodowe. Jeśli z większej ilości to warto rozważyć przekaźnik. Jeśli myślisz o jakiejś automatyce to tylko przekaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 13.07.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Jezeli chcesz miec standardowy uklad, czyli swiatlo zapalone z kilku miejsc np:2 , 3 , 4 to napewno taniej, i rownie dobrze bedzie zrobic to na zwyklych wlacznikach(schodowe, krzyzowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michcio0711 14.07.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Wcale nie tak taniej. Wyłącznik zwierny jest tańszy niż schodowy albo krzyżowy, przewody tylko 2, czasem nawet 1, a przekaźnik to góra 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 14.07.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda 14.07.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2009 Zamel - nie wiem czy to mój pech ale automatyka z Zamela u mnie padała po kilku miesiącach (kleiły się styki). Poszedłem w F&F.Zamela kupowałem przez internet bo na kilkanaście odwiedzonych hurtowni żadna Zamelem nie handlowała, wszyscy oferowali F&F. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 15.01.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 I jak się sprawują F&F? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sql 15.01.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 ja też mam F&F (koło 15 sztuk) i czasem muszę dwa razy wcisnąć przycisk, bo coś nie łapie, ale dopuszczam myśli, że to z winy mrozu - jeszcze nie mam kotłowni i nie ogrzewam, więc w domu mam na poziomie zera stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 15.01.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 Zamel - nie wiem czy to mój pech ale automatyka z Zamela u mnie padała po kilku miesiącach (kleiły się styki). Poszedłem w F&F. Zamela kupowałem przez internet bo na kilkanaście odwiedzonych hurtowni żadna Zamelem nie handlowała, wszyscy oferowali F&F. U mnie Zamel od 1,5 roku działa bez żadnego problemu, też kupiłem przez Internet. Może kwestia partii albo cuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fido 15.01.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2010 moje doświadczenia wskazują że z punktu widzenia wygodny najlepsze są czujki ruchu w połączeniu z czujką zmierzchunajprostsze to chińskie rozwiązaniewykręcamy żarówkę wkręcamy przejściówke z czujkąi działanie sprawdzałem poboru jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts