mikeelrapido 16.07.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Hej,Przeczytał ostatnio na forum Castoramy o pewnym nowym, ciekawym wynalazku - Aerogarden. To taki sprzęt składający się z doniczki (ale bez ziemi) i lampy, który nam mówi, jak podlewać w nim zasadzone rośliny, jakich nawozów dodawać itd. Rośliny w nim rosną dwa razy szybciej niż w ziemi. Ciekawie to wygląda na filmach na youtube (wystarczy wpisać Aerogarden) ale mnie zastanawia, czy to jest możliwe, aż taki wzrost roślin?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 16.07.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Na szybki wzrost to Papa Smerf miksturę stworzył... i przez przypadek Krakukasa wyhodowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikeelrapido 17.07.2009 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 ) Nie no pytam serio, obejrzyj na youtube.com filmy z tym związane i przekonaj się, jak szybko rosną rośliny. Zastanawia mnie też, czy taka lampa jak jest zastosowana byłaby do nabycia i można by swój warzywniak wesprzeć takim światłem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikeelrapido 21.07.2009 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Nikt nic nie wie? No dobra, ja w takim razie wrzucam linka do filmików zebranych do kupy i opisanych na blogu. Oto link:http://www.castorama.pl/blog/powietrzny-ogrod184/Znalazłem w jednym ze sklepów z gadżetami to, kosztuje taka niewielka wersja około 600 zł, zastanawiam się, czy warto to nabyć. Boję się, że cały sekret tkwi w tych nawozach, że to jakaś chemia, a lampa pomaga w niewielkim stopniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.07.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 ten areogarden to nie jest jakas odmiana uprawy hydroponicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 21.07.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 ....Znalazłem w jednym ze sklepów z gadżetami.... No własnie ..posiada specjalny program, który informuje właściciela o tym, jak często powinien on podlewać swoje roślinki, kiedy dodawać nawóz.. Pierwsze pytanie które się nasuwa to czy nie mógłby sam podlewać, dodawać nawóz (btw nie chce myśleć z czego ten nawóz się składa) Odpowiedź brzmi nie mógłby, bo nie było by cudownego efektu. A tak poinformuje Cię że trzeba podlać o 9:30, potem 23:55, a następnie o 3:12. O 9:30 byłeś w pracy a o 3:12 spałeś i nie podlałeś na czas, to twoja wina że roślinka nie rośnie jak na filmiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikeelrapido 21.07.2009 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 No dobra, to sa argumenty przeciw. A lampa? Tak swoją drogą nie wiem dlaczego nie posiada to to systemu autonawadniania, przecież to nie jest jakaś wielka filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 21.07.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 No lampa jak lampa pewnie trochę UV trochę podczerwieni, obstawiam że halogen bez filtra UVWystaw roślinkę w dobrze nasłonecznione, ciepłe miejsce. Zapewnij wysoką wilgotność, regularnie podlewaj nawozem plus stymulatorami wzrostu i od kwietnia do września będziesz mieć podobne efekty. Zimą nie bo naturalnego słonka u nas mało.Gadżet, trochę drogi, ale trafiają się bardziej absurdalne gadżety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikeelrapido 22.07.2009 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Gadżet dla laików jednym słowem. A już myślałem, że to jakaś rewolucja w ogrodnictwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 22.07.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Należy spodziewć się dalszych "rewolucyjnych wynalazków" , skoro są chętni do ich kupowania .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikeelrapido 23.07.2009 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Chętni i nieświadomi, jak ja. Faktem jest, ze jeśli ktoś to kupi i nagle okaże sie, że roślinki mu rosną, bo sam sobie udowadnia, że nie wyrzucił kasy i stara się, podlewa i dba o roślinki, to będzie później znajomym rozpowiadał o tym jakie to wspaniałe. Tak to działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts