Anna Broc 19.07.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Gdzie mona kupic Szczecinie lub Warszawie irgę zimozieloną, może ktoś niedawno kupował i może podpowiedzieć ? Dziękuję, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 19.07.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Gdzie mona kupic Szczecinie lub Warszawie irgę zimozieloną, może ktoś niedawno kupował i może podpowiedzieć ? Dziękuję, oj nie wiem czy gdzieś taka unikatowa rosline znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikka55 19.07.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Może po prostu autorka pytania pomyliła rośliny i nie o irgę tu chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 19.07.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 Gdzie mona kupic Szczecinie lub Warszawie irgę zimozieloną, może ktoś niedawno kupował i może podpowiedzieć ? Dziękuję, oj nie wiem czy gdzieś taka unikatowa rosline znajdziesz Nie jest unikatową w Polsce Jest kilka odmian zimozielonych irg. Nie wiem gdzie można je kupić w Szczecinie ale myślę, że powinny tam być w każdym punkcie sprzedaży krzwów. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 20.07.2009 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 1. Irga Dammera 'Major' Cotoneaster dammeri 'Major' Płożący się po ziemi krzew z zimozielonymi, błyszczącymi liśćmi. Dorasta do około 10 - 15 cm wysokości i 1 - 1,5 m szerokości. Kwiaty białe w maju, następnie liczne, jasnoczerwone owoce. Dobrze rośnie na żyznych, wilgotnych glebach. Tolerancyjna co do stanowiska. Doskonała roślina okrywowa do ogrodów przydomowych i parków. 2. Cotoneaster radicans "Eichholz" - Irga płożąca "Eichholz" Zimozielona szybko i płasko rosnąca do 25 cm. odmiana irgi, o zwartym pokroju. Liście zielone, błyszczące. Kwiaty białe V-VI. Owoce pomarańczowoczerwone, ozdobne. Zalecana do płaskich zazielenień, obsadzania skarp. To tylko dwa fragmenty opisow w internecie, tak w internecie jestmnóstwo na ten temat, w sklepie wlasnie na wiosnę była ale jeszcze bez llistków. Cóż, szukam dalej. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaba_gonia 20.07.2009 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2009 Gdzie mona kupic Szczecinie lub Warszawie irgę zimozieloną, może ktoś niedawno kupował i może podpowiedzieć ? Dziękuję, oj nie wiem czy gdzieś taka unikatowa rosline znajdziesz Nie jest unikatową w Polsce Jest kilka odmian zimozielonych irg. Nie wiem gdzie można je kupić w Szczecinie ale myślę, że powinny tam być w każdym punkcie sprzedaży krzwów. .. przecież wiem ze nie jest... to był taki "zarcik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annab11 21.07.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Duży wybór irg jest w Żabieńcu pod Warszawą - tuż za Piasecznem, kierunek Góra Kalwaria. Kupowałam tam irgi ok. miesiąc temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 21.07.2009 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Dziękuję annab11, widziałam dzisiaj w Grodzisku ale mimo podpisu na sadzonce Eicholz podobno nie jest zielona zimą, tak powiedziała pani na podstawie obserwcji, więc chyba pomylili podpis. POza tym sklep w A.Krakowskiej 197/199 odpowiedizał że mają w sprzedazy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.07.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Irgi Dammera (Cotoneaster dammerii), Irgi wierzbolistne (Cotoneaster saicifolius), irgi szwedzkie (Cotoneaster suecicus) sa zimozielone. Ale jeden warunek - odpowiednia wilgotnośc gleby i lekki półcień do cienia oraz niezbyt sroga zima. W przeciwnym wypadku gubią liście mniej lub bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts