Afrodyta 03.08.2009 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 i znowu trzyma w niepewnosci - dalej nie wiem na jakim jesteście etapie Wiecie co ? Ja to sobie mysłę, że Afrodyta siedzi wieczorkami na tarasie, winkiem się delektuje, firaneczki w oknach, dzieci śpią w pokoikach i ma bajecznie sielsko. I tylko kombinuje jak tu w swoim dzienniku podkręcić atmosferkę. chyba racja ja też zaliczam się do grona niecierpliwie czekających na dalsze wpisy No przecież piszę!!!!!!!! Raz dziennie, ale zawsze Łatwo Wam pisać! Ja się muszę teraz naprodukować, żeby wydębić od rodziny klisze, na których kiedyś, z braku własnego sprzętu, uwieczniałam fakty budowlane. A wiecie jak to jest ciężko zrobić? Z resztą i tak nie wiem czy już ich nie wyrzuciła Wszystko dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 03.08.2009 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 No proszę już czwarta stronka leci i znowu się secam będzie śmiał, że dziennik jeszcze nie zaczęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.08.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 No to jak będzie z tymi sprawdzonymi przepisami? Bo ja tu czekam niecierpliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 03.08.2009 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Się urlopowałam wekendowo, co widać powyżej. A teraz się jakoś w dzienniku zakotwiczyłam A co sobie Depsiu życzysz? Na słodko, czy na obiadowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.08.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Poproszę jakiś szybki i smaczny obiad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 03.08.2009 16:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Szybki i smaczny powiadasz.... ...hmm... może kotleciki z Fetą? Znasz takie cóś? Mięso na kotlet, wiadomo, schab, albo filet drobiowy. Ja osobiście wolę schab. Ważne, aby mięsa nie solić! 1. Przygotowuje sie dokładnie tak samo jak zwykłe kotlety - ubić i przyprawić. 2. Teraz nałożyć trochę /kostkę 2x2cm lub mniej/ i rozsmarować na jednej stronie mięsa zostawiając boki. 3. Później złożyć na pół, jak z każdym innym farszem i normalnie panierować i usmażyć. Najlepiej smakują z młodymi ziemniakami z koperkiem i świeżą surówką. Mniam, mniam Życzę smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 03.08.2009 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Ale mam fajny przepis na "Danie jednogarnkowe po meksykańsku" Ale i tak potrzeba dwóch garnków. Składniki 2 udka kurczaka 0,5 kg marchewki 0,3 kg pieczarek 1 duża cebula 3 ząbki czosnku lub więcej 2 czerwone papryki 1/3 puszki kukurydzy 1 słoik fasolki szparagowej, lub puszka czerwonej koncentrat pomidorowy, przyprawy: tymianek, sól, pieprz, chili, bazylia, przyprawa do gulaszu Sposób na składniki Udka ugotować w rosole z przyprawami. Marchewkę obrać, pokroić w grube plastry, wrzucić do dużego garnka i zacząć gotować 10 min. Pieczarki umyć, grubo pokroić i po 10 min. dołączyć do marchewki. Cebulę pokroić w półksiężyce, czosnek rozgnieść, paprykę pokroić w cienkie paseczki, dołączyć wszystko do pieczarek i marchwi. Fasolkę i kukurydzę dodać na koniec. Dodać odpowiednią ilość koncentratu i poddusić. W tym czasie udka rozebrać z kości i pokroić na 2-3cm kawałki /żeby było je widać/ i dodać do garnka. Dusić kilka minut, aby mięso przeszło warzywami i sosem, doprawić do smaku. Wbrew pozorom to bardzo prosta potrawa, polegająca wyłącznie na krojeniu Życzę smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 03.08.2009 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 aneta-we mam nadzieję, że już czujesz się lepiej Jesssooo, ale mnie ślepska pieką po takim rosołku o niebo lepiej , chociaz trzeci dzien spędziłam w pizamie tak mnie wzięło Z oczkami proponuje do okulisty sie udac, o ile jeszcze nie byłaś . Ja łączę się w bólu bo przeciez nieszczęścia lubia chodzic parami: do swoich ślepi mam kropelki z antybiotykiem a i tak od piatku wygladam jak królik Jak czytam ile w Was zapału, ile pracy wkładacie w budowe to wsyd mi, że do tej pory nie pofugowałam podłogi na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.08.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Dziękuję bardzo - przepisy zapisane, zostaną wypróbowane, jak tylko nie będziemy dla gości gotować. Nie możemy na gościach próbować, bo za pierwszym razem zawsze coś może się nie udać, dopiero, jak się nauczę, moge gościom zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 03.08.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Mniam ,mniam ale pyszności :D:D a moja kuchnia nie skończona ....chyba sie zbuntuję i nic nie będę gotować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 04.08.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 ale Wam glina niespodziankę zrobiła ale Tatę naprawdę masz Wielkiego buziaki dla Niego mam takiego samego Tatę - to jest bardzo wielka pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.08.2009 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 aneta-we mam nadzieję, że już czujesz się lepiej Jesssooo, ale mnie ślepska pieką po takim rosołku o niebo lepiej , chociaz trzeci dzien spędziłam w pizamie tak mnie wzięło Z oczkami proponuje do okulisty sie udac, o ile jeszcze nie byłaś . Ja łączę się w bólu bo przeciez nieszczęścia lubia chodzic parami: do swoich ślepi mam kropelki z antybiotykiem a i tak od piatku wygladam jak królik Jak czytam ile w Was zapału, ile pracy wkładacie w budowe to wsyd mi, że do tej pory nie pofugowałam podłogi na dole No to faktycznie Cie położyło jak należy Ja dopóki mogę to łażę i obowiązki spełniam. Po łebkach bo po łebkach, ale zawsze Jak już śpię cały dzień, to Duży wie, że jest bardzo źle i trza domowe obowiązki przejąć. Oj pamiętam jak kiedyś mnie zmogło Jadąc do lekarza nie umiałam ustać na nogach /znaczy się Duży mnie wiózł/ wystarczyło mnie palcem popchnąć i leciałam. Podejrzewam, że miałam jakieś utraty świadomości bo mało co pamietam z tego okresu. Ale jedno zapamiętałam bardzo dobrze - jak z gorączka 39 stopni, wyłaziłam z łóżka i zasuwałam co 2 godziny przez dwór do kotłowni, żeby dosypać trocin do pieca w środku zimy! A z oczkami dziś już lepiej, opuchlizna zatokowa zeszła i można się ludziom pokazać Kotłownia w nowym domu będzie z wejściem od środka!!! Depsiu, ufff...już się bałam, że będziesz znać te kotleciki. Dziś może wreszcie nie zapomnę kupić szpinak A wlazłam jeszcze do wewątka "pomysły na obiad" i tam to się dopiero głodna zrobiłam aisa222, Ty się nie buntuj tylko wypróbowuj przepisy, żebyś na zrobionej kuchni mogła przed rodziną zabłysnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.08.2009 06:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 ale Wam glina niespodziankę zrobiła ale Tatę naprawdę masz Wielkiego buziaki dla Niego mam takiego samego Tatę - to jest bardzo wielka pomoc Teraz Tato mój jest ciężko chory i dlatego, miedzy innymi, ma ten zakaz wstępu. Ale masz rację jest to dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 04.08.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 przekaż dla Taty bardzo dużo zdrówka i siłybuziaki przesyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.08.2009 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 04.08.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Ja sie witam, cobyś nie pomyślała, że nie czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 04.08.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 ja też kibicuję jeśli dobrze czaję to gdzie serduszko na "najważniejszym" obiekcie no ale sądząc po wymiarach to iście królewski, a może dwuosobowy lub z bidetem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 04.08.2009 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Serduszka niet, bo to szopka! 2,5x2,5m, do przebierania tudzież chowania narzędzi i przechowywania cementu "Tam, gdzie król chodzi piechotą" u nas w domu, 70m dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 04.08.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Zdrówka dla TATY, duuuuzo zdrówka !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.08.2009 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Kochana, taki Tata to skarb! Ty chuchaj, dmuchaj i doceniaj, bo niewielu ma takie szczęście, żeby tata tyle potrafił i tyle chciał pomagać. Super gość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts