Afrodyta 06.09.2009 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Cześć Bylam czytałam Ja też Czytały, czytały....a co na ów temat powiedzą? Doberek w niedzielę rano, jeszcze Jakoś mi już od kilku dni jesienią pachnie na dworze. Gęsi już odleciały, boćków u nas też nie ma. Jesień jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 06.09.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Doberek - u nas piękne słoneczko o poranku ale juz noce chłodne Przeczytałem Wszytko :D:D Ale fajnie - są zdjęcia :D:D A i jeszcze, zajefajne te pomieszczenia gospodarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 06.09.2009 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Doberek - u nas piękne słoneczko o poranku ale juz noce chłodne Przeczytałem Wszytko :D:D Ale fajnie - są zdjęcia :D:D A i jeszcze, zajefajne te pomieszczenia gospodarcze. Taaa, co niektórzy maja już domek 100-metrowy, a tu dopiero piwnica Porównując ilość zużytych materiałów, też miałabym w tym czasie domek. I to pod dachem Przecież strop wyszedł prawie tyle co nieocieplony, pokryty blachą dach. A wywiązka jest Byłaby wykończeniówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 06.09.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Ale za kilka lat nie będzieś się meczyć w ciasnocie ..... Zobacz na mnie, przy domu naszej wielkości musiałem kombinować z kotłownią kosztem garażu ...... a Ty masz już z głowy wszelkie pomieszczenia gospodarcze - wszytkie manele, pralke, ziemniaki, węgiel, samochód, rowery, i inne duperelki na dół a na góre spokojnie mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 06.09.2009 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 No niby takie było założenie, ale piwnica miała być pod połową domu. Wtedy architekt powiedział, że wystarczy dwie ściany przedłużyć i będzie pod całym. Dodam, że podpiwniczenie miało być od frontu i faktycznie nijak się miało do bryły budynku. Więc właściwie to chyba dobrze nam doradził. Choć przy kupowaniu terrivy miałam prawie mdłości cenowe. Gdyby człowiek wiedział, że cena belki jest uzależniona od długości, wszystkie wymiary oscylowałyby miedzy 3 a 4m długości Ale się pocieszam. Szwagier ma większość belek 5,70m, czyli jeszcze dłuższe niż moje kilka 5,30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 06.09.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Choć przy kupowaniu terrivy miałam prawie mdłości cenowe. Gdyby człowiek wiedział, że cena belki jest uzależniona od długości, wszystkie wymiary oscylowałyby miedzy 3 a 4m długości Ale się pocieszam. Szwagier ma większość belek 5,70m, czyli jeszcze dłuższe niż moje kilka 5,30 Gdyby u mnie architekt przy projektowaniu myślał o takich drobiazgach, chyba miałabym o połowę tańszy dom! (i zdaje się, byłabym zadowolona!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaG 06.09.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 jak czytam ten Wasz dziennik to nie mogę wyjść w podziwu dla Was , zazdroszczę, że my nie mam tyle samozaparcia i takich umiejętności jak Wy, chylę czołą przed "Twoim Dużym" i Tobą oczywiście teeż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 06.09.2009 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 sure, gdyby architekci mówili nam o takich drobiazgach, już na początku można by skorygować swoje chciejstwo A tak - mamy cośmy chcieli. Ale powiem szczerze, że Duży siłą wyperswadował mi wykusz i kombinowany dach. Oryginał miał być przecież taki uroczy: http://www.projekty-domow-z-poddaszem.pl/grafiki/3442/big.jpg Kama dzięki w imieniu Dużego i swoim. Widzę, że masz nowy awatarek A już myślałam, że ktoś nowy zawitał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 06.09.2009 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 sure, gdyby architekci mówili nam o takich drobiazgach, już na początku można by skorygować swoje chciejstwo A tak - mamy cośmy chcieli. ...to co, zbudujemy drugie domy? Na pewno będą już doskonałe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 06.09.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Cześć Bylam czytałam Ja też Czytały, czytały....a co na ów temat powiedzą? nic, a co mają mówić? czekam na kontynuację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 06.09.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Oooo, wykusza to chyba nie dałabym sobie wyperswadować. Bardzo mi się podobają wykusze, żałuję ogromnie, że jakiegoś nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 06.09.2009 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2009 Oooo, wykusza to chyba nie dałabym sobie wyperswadować. Bardzo mi się podobają wykusze, żałuję ogromnie, że jakiegoś nie mam... Też żałuję, ale gdy słyszałam słowa znajomego, który kładzie dachy, to utwierdziłam się w przekonaniu, ze to był na prawdę dobry wybór. Jeden wykusz dodaje elegancji i stylu budynkowi. Nasz domek nabrał innego charakteru, gdy zmieniliśmy pokrycie. A na pewno będzie sporo tańszy Dla przykładu: moja wywiązka kosztowała ok 2 500 - 3 000zł. U kuzynki przy poddaszu użytkowym, z trzema balkonami ponad 40 000zł. Nawet, gdybyśmy płacili za drewno i robociznę komuś, nie przekroczylibyśmy 8 - 9 tys. Jest różnica, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 07.09.2009 04:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Dobry.... gościom mym miłym chciałam poniedziałkowe uśmiechy zostawić Dziś piękny dzień się zapowiada, słoneczko pięknie do okien zagląda, temperatura całkiem, całkiem i na RMF-ie September brzmi energetycznie. Aż żyć się chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 07.09.2009 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Dobry.... gościom mym miłym chciałam poniedziałkowe uśmiechy zostawić Dziś piękny dzień się zapowiada, słoneczko pięknie do okien zagląda, temperatura całkiem, całkiem i na RMF-ie September brzmi energetycznie. Aż żyć się chce hej, hej U mnie brak słońca, temperatura taka sobie i RMF nie gra Ale jest ESKA ROCk Witaj Afrodytko http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/roza.GIF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 07.09.2009 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Cześć Bylam czytałam Ja też Czytały, czytały....a co na ów temat powiedzą? hmmm.... Ja mam kolejny raz doła, że tak mało robię na budowie . Na szczęście mój Ł. nadrabia podwójnie albo i potrójnie. Teraz ma wolne i całe dnie spędza na gipsowaniu, docieraniu, lada dzień zacznie malowanie. Ale Wasza praca, samozaparcie i dążenie do celu robi na mnie niesamowite wrażenie http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/brawa.gif http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/brawa.gif http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/brawa.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 07.09.2009 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Cześć Bylam czytałam Ja też Czytały, czytały....a co na ów temat powiedzą? hmmm.... Ja mam kolejny raz doła, że tak mało robię na budowie . Na szczęście mój Ł. nadrabia podwójnie albo i potrójnie. Teraz ma wolne i całe dnie spędza na gipsowaniu, docieraniu, lada dzień zacznie malowanie. Ale Wasza praca, samozaparcie i dążenie do celu robi na mnie niesamowite wrażenie http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/brawa.gif http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/brawa.gif http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/brawa.gif Eeeetam... Pewnie jakby była kasa, duuużo kasy , to byśmy firmy wynajmowali. Bo duuuża kasa zazwyczaj wiąże się z konkretnym etatem. Takowych nie posiadamy i musimy radzic sobie sami To tak trochę w myśl zasady "Umiesz liczyć , licz na siebie" Synuś mi sie buntuje i chce bajki w piżamie Mowy nie ma, za 10 min. lecimy do przedszkola. Muszę spadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 07.09.2009 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 To tak trochę w myśl zasady "Umiesz liczyć , licz na siebie" to standardowy tekst mojej mamy Uważam, że jest w nim duuuużo prawdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 07.09.2009 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Dobry.... gościom mym miłym chciałam poniedziałkowe uśmiechy zostawić Dziś piękny dzień się zapowiada, słoneczko pięknie do okien zagląda, temperatura całkiem, całkiem i na RMF-ie September brzmi energetycznie. Aż żyć się chce hej, hej U mnie brak słońca, temperatura taka sobie i RMF nie gra Ale jest ESKA ROCk Witaj Afrodytko http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/roza.GIF zapomniałam dodac co tu słychać. Aktualnie Dżem Naiwne pytania http://forum.blizniaki.net/images/smiley_icons/icon_thumbsup.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 07.09.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 Dzień dobry. A u nas nic nie gra (tylko szef na nerwach), zimno jest cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 07.09.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 U mnie słoneczko pieknusie i zaraz chyba pójdę nagrzać sobie wody na pranie. Szkoda, że Frania nie ma funkcji grzania, byłoby całkiem git Z praniem to jeszcze jakoś ujdzie, ale to ręczne wirowanie, to mnie wykończy Reumatyzm mi w kości zagląda. Wymuszę na Dużym wirówkę jak się nie zgodzi na całą maszynę. Jak mu wręczę ręczniki i pościele do wykręcania, to zaraz się zgodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts