Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pogaduchy ze Słoneczkiem w tle

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Krótko, bo jestem zmęczona.

Przede wszystkim: rano nie dotarłam do dziennika, bo mi prud zabrali :evil:

Praca całkiem fajna i przyjemna......na razie......zobaczymy jak zostanę sama..... Będzie sporo papierków, rozliczeń, zamówień, grafiki pracy..... Teraz mi pomaga inna kierowniczka, żebym wiedziała co i jak. Razem z nią przyjeżdża jeszcze jedna osoba. No i są jeszcze 3 pracownice. Jedna konkretna, za robotę bierze się sama, miła, kumata, zaradna. dwie pozostałe, nazwijmy je bliźniaczki /podobne co najmniej jak kuzynki i na dodatek prawie tak samo ubrane/ to dziś już 3x poganiałam, aż w końcu, czego nie lubię, bo ze mnie zgodny człowiek, dostały zjebkę. No rany...moja 10-letnia Córcia byłaby je przeskoczyła 2x.

A po pracy poszłam do rodziców, bo pod ich domem stało moje autko, zaliczyłam jeszcze Totolotka i spożywczaka, wleciałam na 10 minut do domu, wykąpałam Synusia i rowerkiem myknęłam na aerobik na 20.30.

Teraz po prysznicu siedzę przed kompem i wszystkich gorąco pozdrawiam :lol:

Przeżyłam :lol: :wink:

Dzień doberek :D

Z tym opierniczaniem to i racja - gonić od początku, bo potem ciężko dyscyplinę wprowadzić.

Ty to masz power - jeszcze na aerobik :o :o

Podziwiam.

Pozdrawiam.

Do jutra :D

Tiaaa....a teraz mi ten aerobik zawiasami w biodrach wyłazi :roll:

Chol..a, koty mi po zmywarce biegają :evil:

...no i dziś już wiem jak cudownym rozwiązaniem jest zmywarka z opóźnionym startem :lol: :lol: :lol: Przychodzę wczoraj po aerobiku i żadnej szklanki w szafie nie ma :o se myślę , będą w zmywarce....taaa...były , ale brudne :evil: Dziś włączyłam tak, żeby Córcie, jak wrócą ze szkoły, mogły wyłączyć sprzecicho i powyjmować czyste naczynia.

Nie pozwiedzam Foruma, bom się 20min. łączyła z siecią :evil: A teraz należałoby jeszcze poodkurzać, podłogi pomyć i kuchnie ogarnąć.

Po południu lecę na wywiadówkę i znów mnie nie będzie, co by chate do używalności doprowadzić :roll: :wink:

Buziaki zostawiam.

Afrodytka - tylko spokój, tylko spokój

Królestwo za spokój...może meliskę sobie profilaktycznie nabędę...

Moja najstarsza córcia w szkole głupotę palnęła. Powiedziała coś w bardzo elegancki i kulturalny sposób, ale nauczyciel odebrał to w całkowicie innym kontekście. W efekcie wzywana byłam do szkoły celem wyjaśnienia. Tylko, że dziś nauczycielki nie zastałam i jutro z rańca muszę lecieć to załatwić, żeby znowu coś głupiego nie wyszło :roll: :evil:

Normalnie jak nie palę od lat, to miałam autentyczną ochotę kupić dzisiaj paczkę :) Tylko dla połowy fajki, to mi szkoda tyle kasy wydawać :wink:

no to nieźle

ja jestem ciekawa, kiedy mnie pani z religii zaprosi na pogawedkę

inwestorek w kościele był z siostrzyczką (w rzeczywistości to kuzynka), ale wszystkim mówi, ze siostra

a na religii miał napisać imiona rodziców i rodzeństwa i kogo jeszcze ma w serduszku

to napisał - mama, tata, dwóch bratów - Kamil, Igor, dziadek

dla babci zabrakło miejsca :D

więc mamy rodzinę wielodzietną :D

Afrodyto, musisz koniecznie posisywać Twoje przepisy, będę sobie kopiować! :)

To kiedy zaczynasz pracę?

I co to jest krajzega?

Stołowa pilarka tarczowa (krajzega – nazwa używana głównie w centralnej Polsce, trajzega – głównie w woj. łódzkim oraz świętokrzyskim), cyrkularka, curkulatka, piła do drewna, piła budowlana) – maszyna służąca do cięcia drewna, rzadziej betonu, glazury, aluminium przy pomocy piły mającej kształt okrągłej tarczy zębatej.

Składa się z metalowego stelażu, na którym umocowany jest drewniany blat i wałek z przymocowaną piłą tarczową. Wałek ten jest napędzany paskiem klinowym do prędkości ok. 2-4 tys. obr./min przez silnik zamocowany w dolnej części konstrukcji.

Silnik elektryczny w niej zamocowany jest najczęściej trójfazowym silnikiem asynchronicznym pracującym przy napięciu trójfazowym 400 V.

Ze względu na prostą konstrukcję, piły tarczowe często wykonywane są w domowych warunkach, zwykle nie posiadają osłon ani innych zabezpieczeń (np. wyłącznika awaryjnego), co jest częstą przyczyną wypadków.

:p

opis świetny :D

a ja posiadam krajzegę