annab11 21.07.2009 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Posadziłam w tym roku 3 budleje. Nawet nieźle zakwitły jak na pierwszy rok i pojawiło się pytanie: czy obcinać na bieżąco przekwitłe kwiatostany czy zostawiać je na krzakach. Szczerze mówiąc wolałabym obciąć, bo niezbyt ładnie wyglądają - brązowe, ususzone; tym bardziej, że na niektórych gałęziach pojawiają się jeszcze nowe kwiaty. Obcinać czy zostawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 21.07.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Sama jestem ciekawa co powiedzą specjaliści Ja w zeszłym roku obcinałam przekwitłe kwiatostany (tak samo jak to robię z innymi kwiatami na ogrodzie) i budleje kwitły mi pięknie do końca jesieni. Niektórzy twierdza, że to taki "chwastowaty" krzew - ja nigdy nie oddałabym tego widoku dziesiątków motyli latających po całym ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.07.2009 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 obcinianie przekwitłych kwiatostanów każdej rośliny przeważnie wydłuża kwitnienie, bo uniemożliwia zawiazywanie owoców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts