Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w moim domu będzie wiatrołap?  

223 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy w moim domu będzie wiatrołap?

Recommended Posts

BTW2: Zwróciliście uwagę: drzwi w USA nie mają uszczelniającej powierzchni przylgowej (czy jak to tam nazwać) - dlatego też tak łatwo włamują się za pomocą karty kredytowej. :lol:

Nie przeszkadzają im przeciągi i brak izolacyjności dźwiękowej?

Przeciagi im nie przeszkadzaja , bo nie oszczedzaja na ogrzewaniu , a z wlamaniami to tez nie problem , kasa w banku , a wlamania to raczej problem w dzielnicach emigrantow :lol:

Temat o wiatrolapach jest super :lol:

Jestem za wiatrolapem , ale nie za bardzo ciasnym.

Moze dlatego , ze w poprzednim domu nie mialam takowego :wink:

• Odpowiedzi 612
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłam ostatnio w dwóch nowych domach. Jeden był z wiatrołapem, drugi bez. Jedni i drudzy byli zadowoleni. Ja jednak w swoim domu będę mieć wiatrołap, co prawda niewielki bo 1,55x 1,70m ale zawsze to coś. Założymy drzwi wewnętrzne ze szkłem mlecznym i za jednym zamachem wiatrołap doświetlę i oddzielę od reszty. Co do butów i płaszczy to mieszkam teraz w bloku i nic nie śmierdzi a przecież trzymam to wszystko w szafach.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Zrezygnowaliśmy z wiatrołapu bo nie podobaja mi sie takowe. Ich rola izolacyjna mnie nie przekonuje. Nawet lubię jak od czasu do czasu wleci trochę świeżego powietrza. Ubrania ciepłe, buty też.Dla mnie to ciasna klitka w której tłoczą się goście . Tak miałam w bloku. Dziękuję. Teraz mam od wejścia elegancki i wygodny hol. Hol z załomem w którym jest obszerny komandor.

Rodzice mają na dole wiatrołap, w ktorym zawsze były zamknięte drzwi wewnętrzne bo zatrzymywały częśc zimna. Zawsze twierdzili że jest to niezbędnie pomieszczeniew domu do czasu, gdy......... wymienieli drzwi wejściowe do domu na nowe, szczelne o małym wspołczynniku przenikania ciepła. Teraz drzwi wewnętrznych nie zamykają chba że przed "oczami obcych".

W projekcie mojego domu jest wiatrołam ale narazie zatanawiam się nad robieniem drzwi wewnętrznych - wyjdzie w praniu.

Wszędzie już się wypowiadałam na temat wiatrołapu ale tutaj jeszcze mnie nie było. Nie mam wiatrołapu , wykreśliłam go z projektu. Odpatrzyłam to od mojej koleżanki. Wybudowała sie 6 lat temu - już od progu czuło się u niej przestrzeń, nie gnietliśmy sie przy witaniu i rozbieraniu. To była nowość ale wiedziałam , że taż tak chcę.

Nie wieje nam, nie jest zimno. Drzwi są solidne, uszczelnione, Przy wejściu mamy niewidoczną z głębi domu dużą wnękę na odzież i buty.