Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy w moim domu będzie wiatrołap?  

223 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy w moim domu będzie wiatrołap?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 612
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 months później...

Zastanawiamy się czy go nie zlikwidować w naszym domu. U nas wiatrołap jest "szalenie duży" ma niecałe 4 m2.

http://images13.fotosik.pl/92/e91edba55987d6cbmed.gif

Wydaje mi się, że bez niego byłoby przestronniej. Ale czy zimą nie będzie zawiewało? Mamy troche nóż na gardle, bo chłopaki lada dzień będą murować ścianki działowe więc musimy się zdecydować.

Czy ktoś z Was zlikwidował wiatrołap i jest zadowolony? A może uważacie, że to w ogóle głupi pomysł z likwidacją?

Pozdrawiam

Ola

też uważam, że to zły pomysł :roll:

my wręcz powiększyliśmy wiatrołap kosztem kuchni..... tak, że w wiatrołapie będe miała dwie przestronne szafy.... dużo miejsca na buty, ubrania....to duża wygoda.....

bedziemy mieć w wiatrołapie podłogówkę.... w zimie, czy też jesienią szybciej buty wyschną :wink: , następny plus to że maras nie wnosi sie na hol i salon....w wiatrołapie ściąga się buty, w holu zakłada kapciuszki i jest czysto :D

pozdrawiam, smoczyca

Mając wiatrołap nigdy nie zauważyłam, że zimą potrafi mocno ciągnąć przez dziurkę od klucza - a wspomniana koleżanka owszem. Poza tym u mnie wiatrołap jest mocno obstawiony (duża szafa, wieszak itp), więc rezygnacja z drzwi w sensie wizualnym by dużo nie zmieniła - jak sądzę. Ale wiem, że jest spora grupa przeciwników wiatrołapów, którzy sobie to rozwiązanie chwalą.

W moim projekcie drzwi otwierają się do wewnątrz. Pomyslałam, że jak zostawię wiatrołap to zrobię drzwi otwierane na zewnątrz żeby miejsca przy otwieraniu nie zajmowały. A wczoraj usłyszałam opinię osoby, która zrobiła sobie drzwi otwierane na zewnątrz, że jakby miala jeszcze raz robic to już by tak nie zrobiła. Kilka razy jej sie zdarzyło, że jak wiał wiatr i nie przytrzymała drzwi to prawie je wyrwało. :o Kolejny problem :evil:

Fatalny pomysł.

Ja mam wiatrołap 2,9 m2 ale na pewno jest z nim o wiele większy komfort cieplny w domu.

A drzwi otwierają Ci się do wiatrołapu czy na zewnątrz?

Co najśmieszniejsze musiałem się chwilę zastanowić nad odpwiedzią :lol: . Drzwi otwierają się na zewnątrz. Co do cofania się przy otwieraniu to naprawdę nie dostrzegam problemu, bo przecież to działa w obie strony, a ja przed drzwiami mam dużo, dużo miejsca między filarami.

Wiatrołap ma 2,9 m2, jest w nim wieszak na kurtki, butnik wraz z siedziskiem dla jednaj osoby i 2 półki na nim. Smaczku dodają również dzrwi z garażu otwierane do wewnątrz. Ale prawda jest taka że albo wchodzi się od garażu albo z pola(z pola= z dworu -jestem Krakusem) 8) .