szymek000 24.07.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 witam wszystkich forumowiczów chciałem Was spytac czym, poza ceną oczywiście, mam sie kierować przy zakupie pralki automatycznej??? NIe mam zielonego pojęcia a chciałem zrobić prezent, pomóżcie prosze, i z góry dziekuje;), a może jakieś konkretne przykłady?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.07.2009 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 ja jestem leniuszek i lubię pralki z pokrywą od góry - wygodniej się wkłada pranie jakością się nie przejmuj - bo po prostu teraz robią raczej dziadostwo/technologię produkcji ustalają księgowi - "żeby było tanio"/i wszystkie pralki są raczej niezbyt długowieczne... kup najtańszą, np:http://www.juka.pl/index.php?m=Product_Details&id_product=2833 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 25.07.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 A ja bym radzila przemyslec wybór. Musisz wiedziec czy pralka, którą wybierzesz na pewno się zmieści tak gdzie ma stanąc , jakiej pralki potrzebuje ta osoba, którą chcesz obdarowac Czy często robi pranie, jakich programów bedzie uzywac. Ja osobiscie nie lubie tych ładowanych od góry, często robią się głośne i trzeba zmieniac łożyska. Życzę trafnego wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 25.07.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 dla mnie wazne bylo ladowanie z przodu, bo maszyna szla pod blat, opoznienie startu, bo mam dwie taryfy, duzy otwór i duża pojemność, bo lubie prać koce, a także strona otwierania drzwiczek, bo mam pralkę w ciągu, ale przy ścianie. Można jeszcze popatrzeć na klasę energetyczną i na zużycie wody. TO ostatnie jest istotne zwłaszcza, gdy ktoś ma szambo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 25.07.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Wybór pralki dla mnie jest bardzo trudny, moja pierwsza przymiarka do wyboru pralki wyglądała tak, że weszłam do Media Markt i zobaczyłam ogromny regał pralek, potem się okazało, że z drugiej strony jest równie wielkie drugi regał pralek, a ponad to jeszcze sa 2 rzędy pralek stojących na podłodze... i bądź tu mądry i wybierz pralkę (i mówię tu tylko o tych które są ładowane z przodu), popatrzyłam na te pralki i wyszłam, bo dla mnie każda byłą identyczna, tylko jedna miała wyświetlacz a druga nie. Trochę to teraz przemyślałam i popytałam. Ważny jest wymiar pralki i zużycie prądu. Dobrze żeby miała szybki program, który trwa max. 30 min - można szybko coś lekko zabrudzonego wyprać. Chciałabym, żeby moja pralka miała wyświetlacz, który pokazuje ile zostało do końca prania (taka wygoda). Dobrze wybrać taką, która ma więcej niż 1000 obr/min. Znalazłam też takie coś: http://www.porady.pralka.pl/pralki_parametry.html Może ci pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 25.07.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Ja szukając po różnych forach wywiedziałam się, że warto zakupić BOSCHA. Tak też zrobiłam - ładowana od przodu - bo tradycjonalistką jestem - ważny był dla mnie super szybki program na 15 minut i opóźniony start. No i ładowność minimum 5 kg - reszta programów porównywalna we wszystkich pralkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 25.07.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Dla mnie ważny krótki program, połowa wsadu i ile zostało do końca. Kiedyś uważałam, że ważna jest także możliwość dołożenia jakiejś skarppetki w trakcie prania, ale chyba takich pralek już nie produkują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 25.07.2009 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Faktycznie, mi się obecnie często zdarza dorzucać coś na początku prania (chyba w sumie za każdym razem ) ale teraz mam stara pralkę, mówicie ze w nowych nie ma takie opcji? :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 25.07.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 no jak nie ma? raczej zawsze można przerwać cykl prania, a potem do niego wrócić to były moje typy http://img9.imageshack.us/img9/3937/boscha.th.jpg Bosch WLX20441PL http://img268.imageshack.us/img268/47/siemens.th.jpg Siemens WS 10X461 PL http://img10.imageshack.us/img10/3374/elektrolux.th.jpg Elektrolux EWS 10470 W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrrzy 25.07.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Prześledż opinie o awaryjności, ja to robiłem 2 lata temu i wtedy wychodziło ,że najmniej ryzykowne są pralki firmy Gorenje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.07.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 a skąd te opinie brałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jrrzy 26.07.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Wpisz w google ,,pralka automatyczna forum". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba65310 26.07.2009 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Ja polecam pralki BEKO i BOSCH . Dlaczego BEKO ??- mojej mamy pralka pierze około 8-15(jak nie więcej ) razy tygodniowo!!Przez 5 lat iiiii...... Wygląda jak nowa , brak rdzy , ogólnie wszystko dobrze działa . szkoda tylko że nie ma opóżnienia startu . Dlaczego BOSCH ??- uznana marka dość bardzo polecane , niska awaryjność , jakość !!! , ale za to większa cena . Ważną rzeczą jest ładowność . od około 4 do 9 kg . System opóżnionego startu , program szybkiego prania , klasy poboru wody i prądu , szybkość wirowania , hałas . Mi się podoba : Bosch Maxx 5 WLX 20461 PL , Beko WMD 77166 .Ja bym kupił BEKO ze względu na dużą ładowność ,klasa,programy, prędkość wirowania oraz cena . [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatuszek21 26.07.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Siemens WM16S741PL - to pralka godna polecenia...Kupiłam miesiąc temu i jako matka dwóch całkiem małych jeszcze chłopców i żona piłkarza jestem mega zadowolona a dlatego, że:ma 8kg wsadklasę energooszczędności A++obroty max 1600 (i pranie naprawdę nie jest pogniecione, a suche)opóźniony startmożna dorzucić coś po rozpoczęciu prania...i pełno innych zalet... nie wspominajac o fakcie że dobrze pierzewady: cenajednak mimo to polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba65310 26.07.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2009 Cena dwukrotnie wyższa niż BEKO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniowka 27.07.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 a ja polecam samsunga- są w przyzwoitej cenie i mają fajne programy, mam taką i jestem zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniaska 27.07.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 # Pralka GO 4 106 Logic Candy# 1000 obr/min Wielkość wsadu - 6 kg System sterownia Fuzzy Logic - optymalizacja zużycia wody, energii oraz czas prania względem załadunku# Regulacja obrotów wirówki Wskaźnik diodowy czasu pozostałego do końca prania Przyciski typu soft touch Opóźnienie staru o 3, 6 lub 9 godzin Zabezpieczeni drzwi Kontrola pobrania wody do cyklu Elektroniczna kontrola ilości obrotów wirówki Elektroniczna kontrola wyważenia wsadu Programy specjalne: prania wełny, pranie ręczne / jedwab, Mix & Wash,# program krótki 32 min. Średni czas trawania programu przy temperaturze 60 st.C - 140 minut Przyciski: Start / Pause, dodatkowe płukanie AquaPlus, łatwe prasowanie, regulacja obrotów wirówki,# opóźnienie staru, super pranie Bęben I-X Zbiornik typu Silitech Średnica drzwiczek - 35 cm Kąt otwarcia drzwiczek 180 st. Zużycie energii 0,85 kWh Zużycie wody 45l Klasa energetyczna A+ Klasa prania A Klasa skuteczości wirowania C# Wymiary WxSxG: 83,3-85x60x40 cm A co sądzicie o tej Candy?? Tak się składa, że też poszukuje pralki. TA jest w cenie 1080 zł. Jak myślicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba65310 27.07.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Beko WMD 77166 kosztuje około 1300zł ,ale masz 1600obr/min , 7kg wsad , lcd wyswietlacz . Wydaje mi się że po wirowaniu 1600obr pranie jest wręcz suche , bo 800obr wirowania daje nam pranie wilgotne , ale 15 min na słoncu i już . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 28.07.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 My ze względu na ograniczoną ilość miejsca w łazience musieliśmy ograniczyć się do pralek o głębokości 40 cm. Moja pralka musiała być energooszczędna, mieć opoźniony start, dużo programów i być w miarę cicha. Miałam wybrane 2 modele: Hoover VHDS 614 3 ZD i Bosch WLF 2427 KPL. Ostatecznie kupiliśmy Bosch Maxx 5 WLX 20461 PL - do tego modelu przekonał nas sprzedawca. Dziś mają ją przywieźć, mam nadzieję, że nie będę żałować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 28.07.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Ja wybierałam pralke dośc długo czytałam głupiałam i znowy czytałam niby jest duzo modeli ale jak się ograniczy człowiek do rzeczy ktore chciałby miec w swojej pralce to lista się dość mocno kurczy....a wiadomo pralki czego to niemające kosztuja zawrotne kwoty...to co mnie interesowało ma pralka Siemensa 14S741 OE (koncówka OE oznacza ze wyprodukowana ją w niemczech) Piore w niej od 3 miesięcy i jestem z niej bardzo zadowolona,pranie bardziej doprane niż w mojej 5 letniej pralce Bosch byc moze za sprawą nowego bębna o zmienionej fakturze wypustki w kształcie łezki,swietnie odwirowywuje,zraszanie 3 d lepiej namacza ciuchy,podswietlenie bebna to bajer,krótkie pranie,waga prania,informacje na panelu co w danej chwili się dzieje w pralce ile pozostało do konca prania i sygnał dzwiękowy informaujący o zakonczeniu bardzo przydatny i głosny Osobiście polecam .....kupiłam przez neta za koło 2300zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts