mik99 18.01.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2007 Bo to był "zdrajca", nie doradca Błagam niech mnie ktoś pocieszy ,byle jak ale skutecznie Jaki: w kolejnych latatch przed świętami opchniesz je po 150 złociszy przed marketem w 5 minut! uszy do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 29.01.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2007 W programie tvn meteo mozna obejrzeć w cylku: "Maja w ogrodzie" bardzo ciekawy program o zastosowaniu kosodrzewiny w ogrodzie, odmianach, pielęgnacji. Mnie spodobała się badzo odmiana Pinus Mugo Winter Gold. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirmikolow 02.02.2007 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 Witam co ile cm trzeba sadzić thuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firstlady 03.02.2007 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 co 0,5 metra małe zeby sie rozrosły i przycinac w czerwcu stożkowo od góru a dołu nie to sie ładnie rozkrzewią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej49 03.02.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 Ja thuje Brabant sadzilem co 70 cm. Tak zalecali w szkólce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 03.02.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 A THUJE SMARAGD... CO 0,5 CZY CO 1M? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 03.02.2007 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 michall.m,Chyba co 1metr będzie za daleko, ja sadziłem co 60cm i jeszcze dołem się nie zeszły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 03.02.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 'Smaragd' co 70 - 80 cm a 'Brabant' nawet co 100 cm, uważam za prawidłową odległość.Gęściej posadzone szybciej się „zszyją" ale bedą miały gorsze warunki wzrostu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 03.02.2007 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 zalezy jaki efekt chcesz osiagnac.jesli ma to byc zielona sciana to wskazane co 0.5m. Tak zrobilam i juz trzeci rok rosna slicznie i zaslaniaja co trzeba za plotem.W szkolce w ktorej kupilam sadzonki jest zrobiona taka sciana wysoka teraz na jakies 4m - posadzone wlasnie co 0,5m i nie widac zadnych problemow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 03.02.2007 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 zalezy jaki efekt chcesz osiagnac. jesli ma to byc zielona sciana to wskazane co 0.5m. Tak zrobilam i juz trzeci rok rosna slicznie i zaslaniaja co trzeba za plotem.W szkolce w ktorej kupilam sadzonki jest zrobiona taka sciana wysoka teraz na jakies 4m - posadzone wlasnie co 0,5m i nie widac zadnych problemow. Nie będę się spierał bo pewnie nie znam się na tym Sprzedajacy (szkółkarz) rad byłby żebyś sadziła nawet co 20 cm .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 03.02.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 W dwóch rzędach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 03.02.2007 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2007 W dwóch rzędach... Albo nawet w trzech rzędach! W tzw. „piątkę" .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirmikolow 04.02.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2007 a jakie są najładniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kisor 05.02.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 spojrzyj na stronę http://www.pinus.net.pl dział rośliny żywopłotowe iglaste, opisy, sadzenie, zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kisor 05.02.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 mnie osobiście przypadl żywotnik smaragd i chyba na ten się zdecydujemy musze kupić narazie 60 szt i jeszcze w czasie budowy zacząć działać w ogrodie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 05.02.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Mirek_Lewandowski napisał: W dwóch rzędach... Albo nawet w trzech rzędach! W tzw. „piątkę" .. no chlopaki - trzech na jednego! Pisze co wiem - jak ma byc szybko zielona sciana - to co 0,5m. Moje krzaki maja ok 2m wysokosci i bardzo ladnie sie juz zeszly - po trzech sezonach nie widac co jest za plotem (a sadzilam takie krzaczki do kolan)- na czym bardzo mi zalezalo. Kirmikolow zrobi jak bedzie potrzebowal - jak mu nie zalezy na czasie posadzi jak radzicie - w koncu kiedys sie zrosna... K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.02.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ależ ja się ciesze , Pinus zapewne też. Zbyt mamy zapewniony... Tylko za następne parę sezonów będziesz mogła ocenić.. i wyciągnąć wnioski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 10.02.2007 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Hmm w 3 sezony urosły ci do 2 metrow z 40cm?(do kolan) hmm to ladnie a powiedz czy jak kopales dziure to zasypywales speciana ziemia czy taka zwykla? a jak robia inni uzytkownicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirmikolow 11.02.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 powiedzcie ile rosną średnio na rok i co może pomóc we wzroście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadra 12.02.2007 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Aż się boję odzywać...ale w sumie efekt osiągnęłam taki jaki chciałam to wypowiem się...Wykopałam dziury niezbyt wielkie - takie łopata x łopata x łopata, nasypałam ziemi do iglaków przemieszanej 1:1 z ziemią z dołka. Sadziłam na wiosnę (takie kopane z gruntu) i właściwie cały rok podlewałam (ale nie nawoziłam). W kolejnym roku ośmieliłam się przyciąć za namową specjalistów z forum - i choć mi szkoda było - przyciełam od góry i z boków. O ile dobrze pamiętam w drugim roku też nie nawoziłam - ale pilnowałam podlewania. W trzecim roku (ubiegłym) nawiozłam florovitem do iglaków - zgodnie z opisem z opakowania, również podciełam. Oczywiście podlewanie - szczególnie w trakcie czerwcowo-lipcowych upałów systematyczne. Efekt super. Z tymi dwoma metrami to chyba przesadziłam - ale są wyższe ode mnie a ja mam 165cm., więc i tak super... Trochę zmartwiły mnie wypowiedzi Mirka i Pinusa co do rozstawu, ale na własne oczy widziałam w tej szkółce posadzone co 50-60cm wysokie na... no nie wiem dokładnie ale - kilka metrów - piękna ściana i nic się z nimi nie działo...buzia - K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts