duduś 29.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2009 Właśnie skończyli mi taras i muszę obsypać go ziemią Powstanie zatem skarpa Czy o tej porze roku mogę ją czymś zmyślnym obsadzić czy wstrzymać się do jesieni? Czy na naszym forum są wątki tej treści ? [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lamia6806 30.07.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Myślę, że trzeba zacząć już teraz prace nad skarpą. Obsypiesz ziemią, wybierzesz chwasty, uformujesz. Musi to wszystko osiąść, uleżeć się.Wg mnie można sadzić rośliny . Moja skarpa ( wy. ok. 1,7 m ) została usypana pod koniec maja. Pracuje na niej już 3 miesiące. Zasadziłam byliny, krzewy iglaste i liściaste. Głównie o pokroju kepiastym, o śedniej wysokości. Skarpa wymaga b. duzo pracy. w szczególności chyba przez 2 pierwsze lata, do momentu, aż rosliny nie zaczną zadarniać powierzchni ziemi.Myślę, że to lato ( częste opady deszczu ) przyspieszą formowanie i osadzeniemojej skarpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.07.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Jesli sadzisz rosliny z pojemników to mozesz to robić cały rok, o ile ziemia nie jest zmarznieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts