szczukot 02.08.2009 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 WitamW jaki sposob wprowadza sie rure gazowa do budynku ? Mozna to zrobic np poprzez calkowity montaz pod domem z wyjsciem w srodku ? Czy musi wchodzic po scianie do srodka ? A jezeli tak to musi isc po ociepleniu czy pod/w nim ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 02.08.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Witam W jaki sposob wprowadza sie rure gazowa do budynku ? Mozna to zrobic np poprzez calkowity montaz pod domem z wyjsciem w srodku ? Czy musi wchodzic po scianie do srodka ? A jezeli tak to musi isc po ociepleniu czy pod/w nim ? Fantom U mnei gazownik zrobił tak - w ziemi łazenei rury "plastykowej" ze stalowa która wchodzi przez mur do budynku. Stalowa poprowadzona jest w warstwei styro pokrywającej fundament - zdaneim moejgo gazownika stalowa mzoe byc przykryta warstwa kleju i siatki. W środku dla kuchenki zakończy to szybkozłacze, adla kotła co pojda chyba rura meidizaną do kotła... Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekmir 02.08.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 To powinien okreslić projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 02.08.2009 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 Z tego co wiem nie prowadzi się przewodów gazowych pod tynkiem, ociepleniem itp, gdyż w razie awarii gaz powinien się ulatniać. Nagromadzony pod ociepleniem to taka mała bombka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 02.08.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2009 to źle wiesz, śmiało można prowadzić rurę gazową pod ociepleniem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 03.08.2009 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 U mnie rura od gazu jest schowana w styropian. A w 2 miejscach są kratki wentylacyjne, i jakby się ulatniało coś, to zawsze będzie miało gdzie ujść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 03.08.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2009 Z tego co wiem nie prowadzi się przewodów gazowych pod tynkiem, ociepleniem itp, gdyż w razie awarii gaz powinien się ulatniać. Nagromadzony pod ociepleniem to taka mała bombka. pozdrawiam Na pewno można w rurze stalowej . Tak miałem w projekcie , tak mam zrobione. Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 05.08.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 zdecydowanie mozna pod ociepleniemjedyne czego nie mozna to prowadzic wewnatrz budynku pod przykryciemczyli zadne nie wentylowane kofry z regipsowczy nawet w podlodze bo tutaj wymaga sie juz otwartej "rynny" z kratka od gorycos jak odplywy sprzed garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts