ania1719508426 06.12.2003 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2003 Droga Redakcjo! Chętnie dowiedziałabym się czegoś o budujących obywatelach państw europejskich. Tak bardziej szczegółowo, z porównaniem danych... Przykładowo: 1. Jakie ceny gruntu można spotkać, 2. Jakie formy własności obowiązują 3. Jakie typy podatków (od nieruchomości) się płaci 4. Czy w ogóle istnieje budownictwo indywidualne 5. Jaki stosunek ma państwo do "budujących obywateli" 6. Jak regulowane są warunki zabudowy 7. Na co najczęściej narzekają indywidualnie budujący Europejczycy 8. Gdzie obserwuje się tendencję "uciekania z miast"? Takie i inne pytania przychodzą mi do głowy w czasie podróży zagranicznych, podczas których widzę i podziwiam efekt końcowy - tj zrealizowane projekty. Chodzę, podziwiam, skręca mnie z zazdrości... Może przynajmniej ten ich "efekt końcowy" jest okupiony sto razy gorszą drogą przez mękę niż nas - Polaków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 07.05.2004 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Popieram w całości. I jeszcze o nowych technologiach w budownictwie jednorodzinnym, które popieraja władze państw UE. Jakie są przepisy budowlane w tych krajach. Czy rzeczywiście w Polsce Prawo budowlane jest takie do niczego? itp.,itd.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 07.05.2004 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 zacheccie moze Doki (link do tego watku na priva?) do wypowiedzenia sie na temat - on buduje (moze skonczyl?) w Belgii i na pewno duzo wie.Pozdrowieniama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzanka 17.05.2004 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Droga Redakcjo! Chętnie dowiedziałabym się czegoś o budujących obywatelach państw europejskich. Tak bardziej szczegółowo, z porównaniem danych... Bardzo ciekawy temat, chętnie poczytałabym i ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 17.05.2004 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 niestety chyba nikt nic nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 28.05.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Spieszymy donieść, że przygotowujemy cykl artykułów, w których odpowiemy na wszystkie powyższe pytania. Jak się buduje w Unii? Poczytacie wkrótce w "Muratorze". Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 28.05.2004 12:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Hurrra!Dziękujemy!!! P.S. Będą zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 09.08.2004 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2004 A może by tak krajami to uporządkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preev 10.08.2004 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 A może by tak krajami to uporządkować? ja bym zaczął od północy Europy, bo się zastanawiam ile tam ludzie na ogrzewanie wydają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.08.2004 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 W hotelach w Finlandii widziałam wszędzie potrójne okna (okna, nie szyby!!!) i skręcone grzejniki - więc chyba tak znowu dużo więcej nie wydają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 18.09.2004 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2004 Spieszymy donieść, że przygotowujemy cykl artykułów, w których odpowiemy na wszystkie powyższe pytania. Jak się buduje w Unii? Poczytacie wkrótce w "Muratorze". Pozdrawiamy Dopiero wczoraj przeczytałam pierwszy artykuł z tej serii - Niemcy. Bardzo mi się podobał - dziękuję Redakcji za zebranie tych wiadomości i oczywiście czekam na następne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.09.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Proponuję Czechy, a potem Litwę i Słowację. Najpierw sąsiadów, może będzie nas stać na jakąs chałupkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 20.09.2004 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 W kolejnych odcinkach: Litwa, Szwecja, Czechy - spełniamy Wasze oczekiwania. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.09.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Można prosić w imieniu Krakowiaków o Słowację. Bedzie podobnie jak w Czechch, ale taka chatka w okolicach Słowenskiego Raju. Palce lizać. Może być nawet razem z Czechami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 20.09.2004 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 W kolejnych odcinkach: Litwa, Szwecja, Czechy - spełniamy Wasze oczekiwania. Pozdrawiamy Bardzo dobry wybór! Popieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 21.03.2005 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2005 Chciałam niniejszym podziękować Redakcji za ten cykl. Śledzę go z uwagą i uważam, że to kawał dobrej roboty. Odcinek o Czechach szczególnie mnie zaskoczył. Myślałam, że tam jest inaczej, porządniej. A tymczasem... Z niecierpliwością czekająca na następne - ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 22.07.2006 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Podobne konstrukcje widziałam na przykład w Grecji - nawet często widać jak wystają pręty na dach (ze niby do nastepnej kondygnacji) Też mnie to zaciekawiło. Podobno mają takie przepisy budowlane, że nie opłaca się kończyć budowy. Skłonność do betonu w Grecji wynika chyba z braku materiału na cegły i obfitości wapienia, z którego można tanio zrobić cement. mnie powiedziano, ze to ze względu na kredyt - te zbrojenia sa wyciagniete wyzej - niedokonczone- -jakoś tak niby mają, że jesli dom nie jest skonczony, nie ma odbioru - to nie płaca takich odsetek od kredytu.... Nie wiem czy to prawda Redakcjo, a kiedy artykuł o Grecji? Bo Forumowicze by chcieli wiedzieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts