Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

moniz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 192
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chciałbym kupić stelaż Grohe w zestawie 5w1. Natknąłem się na pewną różnicę w opisie owego zestawu.

Jedni podają, że jest to zestaw o kodzie producenta 38975000, inni że 38827000. Oba zestawy zawierają te same elementy (i o tych samych kodach producenta). Czy wie może ktoś z Was, czym (i czy czymkolwiek) różnią się te zestawy?

• 3 weeks później...

Witam. Ja mogę porównać dwa komplety: stelaż Geberit + miska Koło Quattro oraz stelaż Grohe Fresh + miska Koło Varius, obydwa komplety z deskami wolnoopadającymi. Użytkuję obydwa komplety i wydaje mi się, że porządniejszy jest pierwszy zestaw, spłuczka i przycisk jakoś solidniej chodzą. Co do jakości miski - lepsza to Quattro.

Mimo to, do mojego nowego mieszkania kupuję drugi zestaw, ponieważ jest tańszy a i tak solidny, poza tym posiada funkcję Fresh :)

Jeżeli chodzi o stelaże Koło, wszyscy mi odradzali.

• 4 weeks później...

Witam ;]

Mam problem ze spłuczką w stelażu podtynkowym firmy grohe ...

No więc wszystko ładnie, pięknie zostało zamontowane, płytki położone, odcięty plastik gdzie montuje się spłuczkę,

problem natomiast pojawia się ponieważ ten cienki niebieski wężyk od spłuczki jest, że tak powiem luzem położony,

a nie ukrywam, że powinien być gdzieś zamontowany ... co prawda z tyłu spłuczki go mogę wcisnąć ... ale podejrzewam, że jak będzie sobie tak poprostu wisiał to nic z tego nie będzie ... moje pytanie więc brzmi gdzie i jak mam go podłączyć w stelażu ?

Przypominam wężyk jest luzem, a hydraulik który montował cały stelaż stwierdził, że nie ma czasu podjechać ...

z góry dziękuje i pozdrawiam

• 4 weeks później...
No właśnie ... jak już wspomniałem, wężyk mam w ręcę ... w lewej jeden koniec w prawej drugi ... więc jeżeli podepne go pod przycisk to co ? mam go wrzucic do wody i nie podpiety do niczego procz spluczki ma to dzialac twoim zdaniem ?

• 7 months później...

WITAM

Przymierzam się do zakupu stelaża myślałem o Geberit i Grohe (mam w starym mieszkaniu 7 rok nie było z nim problemu) ale wszystko jak zawsze rozbija się o cenę zakup jednego lub drugiego to przeszło tysiąc złotych z wszystkim - ktoś polecił mi stelaż frmy Jomo o połowę tańszy i tak samo dobry podobno w niemczech to 3o % procent rynku --prawda z tą jakością jomo

WITAM

Przymierzam się do zakupu stelaża myślałem o Geberit i Grohe (mam w starym mieszkaniu 7 rok nie było z nim problemu) ale wszystko jak zawsze rozbija się o cenę zakup jednego lub drugiego to przeszło tysiąc złotych z wszystkim - ktoś polecił mi stelaż frmy Jomo o połowę tańszy i tak samo dobry podobno w niemczech to 3o % procent rynku --prawda z tą jakością jomo

Hej.

Geberit to Geberit : Szwajcaria.

Jomo jest ok. Klasa Grohe.

• 4 weeks później...
  • 9 months później...
  • 3 months później...

Powiedzcie czy to normalne ze przycisk Grohe nie po każdym spłukaniu powraca na swoją pozycję? Jest wciśnięty i trzeba go puknąć żeby wrócił na swoje miejsce, zaznaczam że zabudowa ma około miesiąca i działa tak od nowości.

Czy to jest podstawa do reklamacji, raczej do wezwania kogoś z serwisu? I u kogo to reklamować? W sklepie którym się kupiło?