Matilde1 26.07.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 A my kupiliśmy Koło Technic z przyciskiem Fusion Smart Fresh. 10 lat gwarancji, dmuchany zbiornik. Zobaczymy jak się sprawdzi Jak się sprawdza Technic? Cena atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TuneRek 26.07.2011 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Podłączam się do pytania o Koło Technic - na dniach muszę zakupić a po podliczeniu budżetu Koło wydaje się dość atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harimex 26.07.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Do stelaży Jomo można dobrać fajne przyciski, poniżej biały z przyciskami chromowanymi - warto zobaczyć na żywo, rewelacyjnie się prezentuje: http://img841.imageshack.us/img841/9047/jomo.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 27.08.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witajcie,Mój wspaniały hydraulik wykuł mi wnękę w ścianie pod stelaż podtynkowy grohe do zabudowy lekkiej , zamontował stelaż i zarył to ścianką z płyty g-k. Oczywiście ja laik w tym temacie , zadowolona, że dobre zaproponował rozwiązanie. Dzisiaj dopiero dowiedziałam się , że tak się nie robi. Proszę o informację czy coś się ze ścianą może stać, jakie mogą być skutki takiego montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.08.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 osłabił nośność ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcus1977 27.08.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Witam. Jestem za Geberitem bo jestem przekonany tylko do tego. I to nie wcale ze wzg na sposób montażu jak ktoś napisał że jest prostszy ale dla tego że wg mnie jest solidny i mocny. Nie polecam innych "rachicioków" bo jako instalator sam bym sobie innego niż Geberit nie zamontował. Montowałem już z Koła bo klient w taki się zaopatrzył ale jakoś bałbym się usiąść na podwieszonym kibelku stelażu z Koła. To tylko moje osobiste odczucie. Geberit montujesz raz i chyba nie chciałbyś demontować położonych na nim płytek ceramicznych zwłaszcza tych z wyższej półki. Po za tym jeśli wybierzesz droższą wersję Geberita to przycisków jest do wyboru do koloru. Nie jesteśmy na tyle bogaci aby pozwolić sobie na "bylejakość". Po za tym jako instalator nie montuję "chińszczyzny" bo muszę być pewny tego co pod tynkiem czy zabudową Pozdrawiam póki co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcus1977 27.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 witam.Już pewnie za późno ale ta wersję geberita jak i każdą inną trzeba obudować płytą K-G co jednak nie wyklucza zabudowania tego w ścianie. Można zlicować zabudowe z G-K na gebericie ze ścianą i po kłopocie o ile jest tyle miejsca.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 27.08.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Ja wybrałam Grohe. Zasięgałąm rady fachowców hydraulików i architektów - wszyscy mówili, że wybierać któryś z tych dwóch, bo to ta sama klasa. Geberit kusił mnie 10-letnią gwarancją, ale w końcu padło na Grohe, bo akurat znajomi od pół roku mają i Grohe i Geberit i... Geberit już się popsuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 27.08.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Kurcze,jestem szczęściarzem,u mnie geberit przez 8 lat narazie bez awarii A moi znajomi mieli widać wyjątkowego pecha. Ale ja mam nadzieję, ze mój Grohe będzie tak sprawny jak Twój Geberit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adriado 28.08.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Grubość ściany to 24 cm, pewnie osłabił ścianę Dzwoniłam wczoraj do hydraulika i zapewniał, ze nie ma opcji, aby coś się stało. Powiedział,ze już tak robił i nigdy nie doszło do uszkodzenia (wyrwania kawałka) ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zorby 15.11.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Witam zamierzam zabudować w płytach kartonowo-gipsowych wiszące wc mój wybór padł na: Zestaw Grohe 5.1 do lekkiej zabudowyi Roco Nexo miska i deska wolnoopadająca Mam kilka pytań po pierwsze:- jaki lepszy przycisk chrom błyszczący czy metal matowy jedni mówią że na matowym tez widać odciski palców a ciężej je usunąć, jak Wy doradzicie- Czy zestaw GROHE 5w1 fresh to dobry wybór - jeśli nie to jaki lepiej- Czy deska wolnoopadajaca to fajna rzecz czy coś co się zaraz popsuje ? ( widziałem u znajomych i mnie się to podobało) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atheo 28.11.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witam,chce zamontować STELAŻ GROHE RAPID SL 5w1 WC, nie mam jeszcze miski i chciałbym ustalić optymalną wysokość od wylewki na której sie opiera stelaż do górnej krawędzi stelaża, czy 118 cm będzie optymalnie ? montowałem geberit na 120 ale nie pamiętam już czy to był identyczny stelaż. Pozdrawiam i dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 28.11.2011 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Witam, chce zamontować STELAŻ GROHE RAPID SL 5w1 WC, nie mam jeszcze miski i chciałbym ustalić optymalną wysokość od wylewki na której sie opiera stelaż do górnej krawędzi stelaża, czy 118 cm będzie optymalnie ? montowałem geberit na 120 ale nie pamiętam już czy to był identyczny stelaż. Pozdrawiam i dziękuje ma być 32 cm od podłogi ( od płytek ) do szpilek mocujących miskę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.11.2011 00:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Koło udziela 10 lat gwarancji nie tylko na stelaż i zbiornik, ale także na uszczelki, elementy przyłączeniowe, zawór napełniający, mechanizm spustowy.Stawia jeden warunek - odkamienianie instalacji co kilka miesięcy (wlanie octu do zbiornika?). Technika gna naprzód, producenci podpatrują nawzajem rozwiązania, czy rzeczywiście Geberit tak odstaje jakościowo, czy to już tylko samonapędzająca się reklama? Jak wam się sprawdzają stelaże Koła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siddunio 14.12.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 (edytowane) Mój pierwszy post na forum także witam wszystkich! Mam następujący problem. Kupiłem wc stojące KERASAN EGO i chciałbym zamontować spłuczkę podtynkową. Geberit ma stelaże do wc podwieszanych albo serie kombifix do stojących ale ta trzeba obmurowac a ja mam scianki z kartongipsu. Jest jakis sposób żeby to zadziałało? Czy ten Kombifix jednak da sie jakoś w scianie gk zamontować? (w końcu to parenaście kg do zamocowania to powinno dać rade skoro wiszące szafki kuchenne da rade na gk powiesic... Co z zestawem Grohe GD2 ? Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Edytowane 27 Grudnia 2011 przez siddunio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KosGos 06.04.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Uzytkownicy Kolo technic moga sie wypowiedziec jak spisuje sie ten system ? Jak narazie znalazlem tylko jedna wade Kolo - zbiornik klejony a nie dmuchany jak w gebericie. Bede wdzieczny za komentarze bo niebawem musze kupic 2 stelaze. Montuje sie je przed tynkami i wylewkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 06.04.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2012 Dodam jeszcze, ze u nas stary stelaż Jomo działa bez zarzutu od 7 lat (jeszcze pozostałość po starych właścicielach). Z kibelka kilkakrotnie korzystał ważący 115kg dziadek i stelaż też wytrzymał, wiec chyba nie jest taki zły. Łazienka wkrótce będzie remontowana, więc okaże się, czy w w srodku też wszystko gra. Stelaż jednak i tak wymieniamy na Grohe, ze względu na brzydki wielki plastikowy przycisk (akurat w tym modelu nie ma mozliwości do wymiany na inny). To tak jakby ktoś się zastanawiał nad Jomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 09.04.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2012 Stelaże montuje sie juz na wylewkach i tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszak 14.04.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2012 Witam zamierzam zabudować w płytach kartonowo-gipsowych wiszące wc mój wybór padł na: Zestaw Grohe 5.1 do lekkiej zabudowy i Roco Nexo miska i deska wolnoopadająca Mam kilka pytań po pierwsze: - jaki lepszy przycisk chrom błyszczący czy metal matowy jedni mówią że na matowym tez widać odciski palców a ciężej je usunąć, jak Wy doradzicie - Czy zestaw GROHE 5w1 fresh to dobry wybór - jeśli nie to jaki lepiej - Czy deska wolnoopadajaca to fajna rzecz czy coś co się zaraz popsuje ? ( widziałem u znajomych i mnie się to podobało) Pozdrawiam Ad 1. Chrom błyszczący palcuje się nieprzesadnie i czyści jednym ruchem szmatki. Ad 2 . To dobry wybór, posiadam od dwóch lat i jestem zadowolona, zwłaszcza koszyczek na kostkę to świetna rzecz - nic nie wisi na wierzchu a wymiana kostki nie stanowi najmniejszego problemu. Z klapą od dolnopłuka musiałam się szarpać a tu przycisk otwiera się leciutko. Ad 3. Fajna rzecz i od dwóch lat się nie popsuła, trzeba tylko uświadomić gości żeby jej nie popychali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 15.04.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2012 Witam , mam grohe 5.1 od dwóch lat i wszystko o.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts