szczukot 10.08.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 WitamMam w garazu wypuszczona juz rure kanalizacyjna do gory w chudziaku. W wylewce chce zrobic taka liste odwodniajaca aby zmyc podloge itp. Jak teraz w styropianie i wylewce koncowej robi sie syfon do czegos takiego aby mi z kanalizy nie smierdzialo ? Fantomps. Nie mam instalacji deszczowej wiec chyba lepiej aby to szlo w kanalize ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 11.08.2009 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 zmywanie piachu do kanalizy to chyba średni pomysł - no chyba że przed zmywaniem będziesz garaż odkurzał.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.08.2009 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 To co ? Pod deszczowke podpinac ? BEde mial chyba studnie rozsaczajaca. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 11.08.2009 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Może są jakieś syfony które będą zbierały piach i dodatkowo dadzą się z tego piachu łatwo czyścić? Warto chyba o tym pomyśleć. Ja sobie odpuściłem temat odwodnienia liniowego w garażu. jedyny kłopot będzie pewnie z tym w zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lenart 11.08.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 pierwek napisał : zmywanie piachu do kanalizy to chyba średni pomysł - no chyba że przed zmywaniem będziesz garaż odkurzał.... a mi hydraulicy powiedzieli że w kotłowni (węgiel) musi być odpływ w podłodze - kratka do kanalizy i tak zrobili. To co ? z umycia podłogi w garazu bedzie więcej piasku niż resztek węgla, miału i popiołu w kotłowni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 11.08.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 ja mam kratkę w kotłowni po to, że w razie awarii woda spłynie do kanalizy a nie rozpłynie się po kotłowni i garażu - do mycia kotłowni używam mopa a wodę wylewam jak na razie w gruz przed garażem. Nie spłukuję całego syfu z podłogi do kanalizacji. - choć resztki miału + popiołu na pewno łatwiej spłynęłyby kanalizacją niż błoto i piasek z samochodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MBUNA 11.08.2009 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Jakiś czas temu miałem ten sam problem. Pomimo, że pod garażem przebiega mi rura kanalizacyjna, to zrezygnowałem z podłączenia odpływu do kanalizacji. Zastosowałem kilkumetrową rurę drenarską (bezodpływową) wyprowadzoną poza garaż pod fundamentem. Z kanalizacji wyprowadziłem rurę pionową jako rewizja w płaszczyźnie płytek. Zatkam ją wieczkiem, a gdyby rura drenarska się nie sprawdziła to tą rewizję przerobię na syfon do odprowadzania wody z garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 11.08.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Witam Mam w garazu wypuszczona juz rure kanalizacyjna do gory w chudziaku. W wylewce chce zrobic taka liste odwodniajaca aby zmyc podloge itp. Jak teraz w styropianie i wylewce koncowej robi sie syfon do czegos takiego aby mi z kanalizy nie smierdzialo ? A czy ktos może odpowiedzieć na zadane pytanie a nie zachowywać się jak polityk zmieniając temat? Piotr_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts