Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak syfon w podlodze ??

szczukot

Recommended Posts

Witam

Mam w garazu wypuszczona juz rure kanalizacyjna do gory w chudziaku. W wylewce chce zrobic taka liste odwodniajaca aby zmyc podloge itp.

Jak teraz w styropianie i wylewce koncowej robi sie syfon do czegos takiego aby mi z kanalizy nie smierdzialo ?

Fantom

ps. Nie mam instalacji deszczowej wiec chyba lepiej aby to szlo w kanalize ?

pierwek napisał :

zmywanie piachu do kanalizy to chyba średni pomysł - no chyba że przed zmywaniem będziesz garaż odkurzał....

a mi hydraulicy powiedzieli że w kotłowni (węgiel) musi być odpływ w podłodze - kratka do kanalizy i tak zrobili.

To co ? z umycia podłogi w garazu bedzie więcej piasku niż resztek węgla,

miału i popiołu w kotłowni ?

ja mam kratkę w kotłowni po to, że w razie awarii woda spłynie do kanalizy a nie rozpłynie się po kotłowni i garażu - do mycia kotłowni używam mopa a wodę wylewam jak na razie w gruz przed garażem. Nie spłukuję całego syfu z podłogi do kanalizacji. - choć resztki miału + popiołu na pewno łatwiej spłynęłyby kanalizacją niż błoto i piasek z samochodu

Jakiś czas temu miałem ten sam problem. Pomimo, że pod garażem przebiega mi rura kanalizacyjna, to zrezygnowałem z podłączenia odpływu do kanalizacji. Zastosowałem kilkumetrową rurę drenarską (bezodpływową) wyprowadzoną poza garaż pod fundamentem. Z kanalizacji wyprowadziłem rurę pionową jako rewizja w płaszczyźnie płytek. Zatkam ją wieczkiem, a gdyby rura drenarska się nie sprawdziła to tą rewizję przerobię na syfon do odprowadzania wody z garażu.

Witam

Mam w garazu wypuszczona juz rure kanalizacyjna do gory w chudziaku. W wylewce chce zrobic taka liste odwodniajaca aby zmyc podloge itp.

Jak teraz w styropianie i wylewce koncowej robi sie syfon do czegos takiego aby mi z kanalizy nie smierdzialo ?

A czy ktos może odpowiedzieć na zadane pytanie a nie zachowywać się jak polityk zmieniając temat?

Piotr_M