Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

00marta napisał:
już się złoszczę bo może sie okazać że z przesunieciem zlewu nie taka sprawa prosta, odpływy idą w podłodze a na podłodze płytki, jak tylko o tym wspomniałam, mąż chodzi obrażony, że wymyślam...

Martus samo doprowadzenie wody jest najmniejszym problemem , po nieważ ujście wody do pralki masz po drugiej stronie i równieżujście scieków więc nie ma najmniejszego problemu , więc wystraczy peksem dociagnąc ciepła wodę , i żlewozmywak bedzie jak napisałem idealnie na tej drugiej stronie , i wystarczy zamienić pralkę w miejsce zmywarki a zmywarkę dać koło zlewozmywaka na druga scianę i bedzie git , Ja to tak widzę

• Odpowiedzi 12,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

00marta napisał:
Dzięki ANSE72 właśnie rozmawiałam z ekipą która wykańczała dom i powiedzieli ze bez problemu zamienią,

a czy moze być tak od lewej: pralka, zlew, zmywarka i space corner i potem po prawej same szuflady ?

oczywiście , lecz jak napisałem ten space corner popsuje linie zabudowy i zmieni się układ i rozmiary szafek - Pozdrawiam

aricia napisał:
pytanie do fachowców :D

proszę o poradę.

czy w kuchennych szufladach można zamontować tipony? czy jest może jeszcze jakiś inny system bezuchwytowego otwierania cięższych szuflad?

dzięki z góry!

Owszem są i ma je też Blum.Niestety są to dosyć drogie "siłowniki".

Tipon w zasadzie służy tylko do otwierania drzwi szafek, do szuflad się już nie nadaje.

Spirea napisał:
jak się sprawują? orientujesz się jaki mniej więcej jest ich koszt?

sprawują się świetnie póki co - mam je w szafkach łazienkowych

ja zamawiałam system tandembox intivo (białe), komplet na jedną szufladę kosztował coś koło 150zł (prowadnice plus boki szuflad plus boxcovery, jakieś zaślepki, uchwyty i takie tam inne)

Elena76 napisał:
no właśnie zdziwiło mnie to co 2112wojtek napisał, bo mam blumowskie tip-ony właśnie w szufladach...

Proszę przeczytać dokładnie + to o co pytała aricia.

Jej chodziło o ciężkie szuflady a moje użyte określenie " w zasadzie" nie było przypadkowe do tego akurat problemu.

Powinienem był dokładnie napisać :

Tipon w zasadzie służy tylko do otwierania drzwi szafek oraz lekkich szuflad , do ciężkich szuflad się już nie nadaje.

To mam akurat przerobione u siebie.

Tak zrozumiałem Jej pytanie i tak odpowiedziałem.

Jasne już?

aricia napisał:
ciekawe, jak sprawowały by się w cięższych szufladach kuchennych? ja w łazience w szufladach mam tipony blumowskie i jest super....

na stronie Blum jest napisane, że przy systemie Tandembox obciążenie dynamiczne do 50kg (ale chyba są też różne prowadnice dostosowane do różnego obciążenia) - i nie do końca dla mnie jest jasne co to znaczy "obciążenie dynamiczne" :rolleyes:

w każdym razie znajoma ma tip-on w szufladach w kuchni i też hula :)

ANSE72 napisał:
jezeli najlepszy doradca na tym Forum [pisze ze tak jest TO TAK MA BYĆ

czasem i najlepszy doradca może mieć gorszy dzień ;)