Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no niestety....gotowy produkt to kompromis pomiędzy marzeniami, projektem, a możliwościami jego realizacji....grunt, to umieć go znaleźć i być*zadowolonym z wyniku!!!

... czasem wychodzi na to, że najpierw trzeba by zaprojektować kuchenną zabudowę, a dopiero później zbudować wokół niej dom!!! :lol2:

No tak pewnie byłoby najlepiej;)

Ale cóż, projekt jest, "się buduje" więc teraz muszę zrobić tak, żeby być "zadowolonym z wyniku:)"

Narazie nad tym pracuję;)

• Odpowiedzi 12,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam panie (bo to zdaje się, ze właśnie one najbardziej udzielają się w tym temacie). Nieliczne rodzynki w postaci panów podczytujących ten wątek witam tym szczególniej ;-)

Właśnie zamieściłem w swoim dzienniku 9 renderingów kuchni w 2 wariantach, i chciałem prosić, gdyby któraś w was miłe panie miały czas i ochotę i rzuciły swoim kobiecym okiem na te projekty i może coś podpowiedziały, pochwaliły albo skrytykowały, byłbym niesamowicie wdzięczny.

Zapraszam.

Pomimo zmywarki suszarka się jednak przydaje, np. duże garnki, deska do krojenia, maszynka do mięsa.

W wiszącej szafce było by ok, ale niestety u mnie nie będzie ona nad zlewem, więc odpada.

Myślałam albo o jakiejś małej zgrabnej metalowej suszarce lub pozostawianiu naczyń po prostu na ociekaczu.

Witam panie (bo to zdaje się, ze właśnie one najbardziej udzielają się w tym temacie). Nieliczne rodzynki w postaci panów podczytujących ten wątek witam tym szczególniej ;-)

Właśnie zamieściłem w swoim dzienniku 9 renderingów kuchni w 2 wariantach, i chciałem prosić, gdyby któraś w was miłe panie miały czas i ochotę i rzuciły swoim kobiecym okiem na te projekty i może coś podpowiedziały, pochwaliły albo skrytykowały, byłbym niesamowicie wdzięczny.

Zapraszam.

To jeszcze raz ja, Jarząbek Wacław. Trener drugiej klasy...

Na zachętę wklejam jeszcze jeden z renderingów:

http://img29.imageshack.us/img29/6435/w11ow.jpg

To jeszcze raz ja, Jarząbek Wacław. Trener drugiej klasy...

Na zachętę wklejam jeszcze jeden z renderingów:

Brawo Wacławie.;)

Ten pomysł lepszy.Bardzo męski i konkretny.Kolorystyka niezwykle subtelnie stonowana, funkcjonalnie i formalnie bez zarzutu.

pozdrawiam

rodzynek drugiej klasy

gosia1611

ja tylko w sprawie szafki wiszącej i szkła w niej. wg mnie lepiej już będzie jeśli będzie taka sama jak inne - bo suszarka i kolorowe naczynia prześwitujące przez szkło nawet mleczne nie wyglądają wg mnie zbyt fajnie. i rozumiem, że ciezko jest zrezygnować z dodatkowego miejsca do schowania rzeczy jeśli się ma małą kuchnię...

JARKU M08

na początek pozrdowienia z Poznania :)

bardzo mi się podoba wariant 1 ale czy z tym półwyspem nie można powedrować w stronę ?jadalni? bliżej lodówki i zrobić z niego wyspę?

w wariancie 2 masz strrrassszną ilośc blatu tyle Ci potrzeba? Może zamiast U zrobisz dwie równoległe linie? wydają mi się bardziej funkcjonalne czyli od lewej: lodówka, słupek, przejscie, zabudowa pod oknem(+ew. płyta), prawa ściana wolna, i zabudowa równoległa do okiennej i jeśli płyta nie tam to tu...

sama mam "podobny" układ chyba bardziej funkcjonalny niż U coś w ten deseń

http://www.domyzwizja.pl/projekty/wygodny1/galeria/duze/7.jpg

Edytowane przez ALUTKA W

Mam do Was prośbę, czy moglibyście spojrzeć na wizualki mojej kuchni jest w dzienniku, kiedyś już dawałam tutaj wizualki, ale teraz mam trochę bardziej profesjonalnie, mam w wersji całej białej, całej brązowej i białobrązowej nie wiem która lepsza kolorystycznie. Edytowane przez kamilla_1980

Mam do Was prośbę, czy moglibyście spojrzeć na wizualki mojej kuchni jest w dzienniku, kiedyś już dawałam tutaj wizualki, ale teraz mam trochę bardziej profesjonalnie, mam w wersji całej białej, całej brązowej i białobrązowej nie wiem która lepsza kolorystycznie.

to zależy czy kuchnia jest otwarta na salon, jakie kolory będą w salonie? raczej białe? raczej brązowe? czy białobrązowe? ;)

Witajcie dziewczyny, jeszcze raz dziękuję za opinie (kilka stron temu), wklejam wersję poprawioną (za radą Lukarny piekarnik w ciągu a pod płyta szuflady). Zamiast szafki przeszklonej nad stołem - no właśnie co - półki? srednio mi pasują...Kto ma pomysł niech pisze!!!

http://img707.imageshack.us/img707/2091/naszakuchniapolki.jpg

http://img412.imageshack.us/img412/6683/naszakuchniapolki2.jpg

dodam jeszcze uzupełniając poprzednie posty, ze między kuchenką a szafkami jest 1,1m - na wizualkach jakos wyglada na szerzej.

Ponawiam też pytanie o okno - proszę doradzcie bo juz sie zbliza czas decyzji i ne wiem co robic: czy dzielic okno na poł/3 części, zeby moc otwierac, czy wstawić fix + dobry okap + otwieralne drzwi balkonowe tuż za przejściem od srtony stołu? i jeszcze wilekośc okna- teraz parapet wychodzi mniej wiecej na wysokości blatu (86cm nad posadzką) - zostawic tak czy podmurowac, zeby parapet był wyżej? i czy suszak od zlewu moze zachodzic na blat pod którym jest piekarnik? pliss poradzcie mi - dzieki :)

Edytowane przez dorben

Kuchnia jest stylizowana. Pasują okna o gęstych podziałach, a nawet szprosach.

mam wątpliwości co do podanego przez ciebie wymiaru 1,1 m. Jeśli z lewej strony kuchni jest lodówka i szafka, to na wizualizacji mają po 60 cm, co już daje 120 cm. A tam jeszcze jest szafka narożnikowa. Bo na wizualizacji kuchenka nie zaczyna się na wysokości lodówki, tylko wcześniej.

mala_kuchnia.04

Edytowane przez Elfir

Kuchnia się już robi :) . Pozostaje mi jeszcze tylko wybór lodówki aby pasował do całości. Która z tych 3 lodówek wg. was wygląda najlepiej? Wąska(60cm) czarna z frontem szklanym, side by side czarna z frontem szklanym czy może w beżowym lakierze(beżowy jest też blat barkowy).

Kuchnia jest cała z frontami szklanymi

http://img208.imageshack.us/img208/4861/obraz00003g.jpg

http://img232.imageshack.us/img232/9079/obraz00002.jpg

http://img831.imageshack.us/img831/7470/obraz00001e.jpg