Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przejrzałam w poszukiwaniu inspiracji cały wątek i stworzyłam swój własny projekt kuchni.

Nie wiem co ale jakoś taka smutna ta kuchnia mi się wydaje. może w rzeczywistości będzie lepsza ale chyba już się zdecydowaliśmy. Zastanawia mnie tylko jakie kolory dać na ściany. Nie chciałabym wprowadzać za dużo kontrastu a możne zamiast kolorów na ściany zdecydować się na jakieś dodatki kolorowe. Nie wiem. Kuchnia jest otwarta na salon a salon będzie raczej w ciepłej tonacji. Fundusze niestety nie pozwalają na zbytnie szaleństwo.

kuchnia%252520bia%2525C5%252582o%252520wenge%2525202%252520z%252520pe%2525C5%252582nymi%252520szafkami.JPG

kuchnia%252520bia%2525C5%252582o%252520wenge%2525202%252520z%252520pe%2525C5%252582nymi%252520szafkami3.JPG

a na ścianie między meblami ma być płyta zrobiona z tego samego co i blat. Jeśli chodzi o płytki to nic nie zmienię bo już są położone jak również zamontowany jest parapet.

Witam witam

jestem na etapie projektowania kuchni

Kuchnia spora ok 20 metrów

Wydawałoby sie że będzie łatwiutka do zagospodarowania

Otóż kompletnie mi się nie widzi- spr komplikują 3 okna, które mimo, że fajne -ograniczają ustawienie

Mam projekt zrobiony w studiu mebli kuchennych - ale chciałabym zasięgnac Waszych opinii

Będę wdzięczna za wszystkie komentarze

Kuchnia będzie biała lakierowana, blat czarny - mam nadzieję na granit, podłoga grafit ciemny ściany - nie mam pojęcia

Oto propozycja :

http://img197.imageshack.us/img197/299/perspektywa5.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img35.imageshack.us/img35/7660/perspektywa4.jpg

http://img14.imageshack.us/img14/3282/perspektywa2.jpg

saly czy mnie oczka myla czy piekarnik i mikrofale masz dwa razy wyrysowane ??

patrzac na rzut domyslam sie ze salon znajduje sie na lewo od kuchni i za ta sciana z lodowka ...

co do okien ... wiem co czujesz ... sama chcialam duzo okien i klne teraz bo nijak nie moge sobie z nimi dac rady !! no ale do rzeczy ...

po 1 ... masz plyte na polwyspie ... co z okapem ?? jaka masz wentylacje ?? /to moje oczko w glowie bo sporo sie nasluchalam o bledach w tej materii/

po 2 ... z tych wizualizacji nei do konca wynika czy pod oknem tym na gorze /patrzac na rzut/ masz szafki i blat czy tylko parapet ?? /jak na rzucie/

po 3 ... widze ze na polwyspie masz hokery ... nie beda kolidowaly z wyjsciem na taras ?? no i co planujesz pod tym trzecim oknem na dole ?? bo jesli stol to hokery sa zbedne a jesli nic to mozna cos przemodelowac :)

po 4 ... lodowka na odludziu ... fajnie ze schowana przed oczkami z salonu ale daj ci boziu zdrowe nogi bo sie przydadza na przyszlosc :) tam bym dala jakas fajna witryne ze szklem itp ... a lodowke upchnelabym gdzies blizej ...

Mea

dziękuję za zainteresowanie :-)

zacznę od końca :

pod oknem - tam gdzie nic nie ma - ma być stoliczek i 2 krzesła

Wentylacja nad wyspą zaplanowana - sufitem podwieszanym do sciany a tam juz do góry

zabudowa idzie w litere U czyli wyspa blat pod oknem -wchodzi w okno (razem zamiast parapetu) potem idzie pod drugim

Mea - Karolakr - też twierdzi że lodówka w tym miejscu - słąby pomysł ale nie mam pomysłu gdzie ją ???

Byłam już w 2 studiach kuchennych W tyg wybieram sie do 3 Wywaliłam po 300 zł za projekty - a projekty pożal się boże :-(

Więc lczę na Forumowe Kolezanki i Kolegów bo wiecej warci niż "te wszystkie projektanty"

czekam porady i przesyłam pozdrowienia upalne :-)

Edit:

Nie nie to nie są po dwa piekarniki tak se wymyśliłam Jeden słupek to mikro+piekarnik, drugi to tv- taki do zabudowy kuchennej wynurałam :-) + ekspres do kawy

Ale "Pani za 300zł" - nie miała w programie ...... :-)

Edytowane przez Saly

czyli bedzie okap ... ok

co do blatu pod gornym oknem ... to akurat dosc dobry pomysl i z tego bym nie rezygnowala :)

skoro planujesz stoliczek i krzesla to niepotrzebne ci sa hokery !! beda tylko zagracac ... no i czemu tylko 2 krzeselka ?? zaplanuj cos z 4 ... zobaczysz ze bedzie to jedno z fajniejszych miejsc picia kawy i porannego sobotniego odpoczynku :)

skoro bedziesz miala sporo fajnego blatu roboczego /mysle o tym pod oknem/ i dodatkowo dosc szeroki polwysep /jak by ktos przyszedl z pomoca to ma gdzie stanac i pokroic te salatki :)/ to moze lodowke trzebaby upchnac na scianie gdzie jest okno , slupek z piekarnikiem ... moze dalabym taka do zabudowy wysoka zamiast sbs wtedy sie zmiesci i bedzie miejsce na dwie wiszace szafki :) a na tej malej sciance pomyslalabym o jakiejs witrynie a moze telewizorze ?? jak duzo siedzisz w kuchni to przyda ci sie tv :)

Witam

Proszę o opinie odnośnie rozmieszczenia sprzętów w kuchni. Poniżej wklejam układ pomieszczenia i wizualizację.

3.jpg

kuchnia.jpg

Zlew na wyspie wygląda fajnie ale jest bardzo mało praktyczny więc muszę zmienić ten układ. Dodatkowo zrezygnowałam z lodówki SBS i dodałam mikrofalę w zabudowie.

Wyszły mi z tego dwa pomysły.

W tym wariancie przeniosłam płytę na wyspę a zlew na ścianę. Wygląda fajnie ale podobnie jak przy zlewnie, nie jestem przekonana czy jest to praktyczne.

1.jpg

No i pomysł drugi w którym przeniosłam słupki, dzięki czemu zarówno płyta jak i zlew mieszczą się pod ścianą.

2.jpg

Napiszcie proszę co myślicie o tych rozwiązaniach.