Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki.

Myślałam, o tym, że 60 byłaby bardziej funkcjonalna, ale wizualnie kiepsko by to wyglądało, niby 4 szafki po 60, ale 3 ze sprzętami i jedna cargo

A tak 3 po 60 ze sprzętem w środku, a 2 po 30 cm po bokach.

Zgadzam się. To było z mojej strony szukanie czegoś "na siłę":yes: ;)

• Odpowiedzi 12,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam!

Moja budowa trwa - mają zalewać mi strop nad parterem.

Dostałam ostatnio dostała takie wstępne rysunki mojej kuchni.

Mnie osobiście najbardziej się podobają wersje z wyspą ,a le chyba są za mało praktyczne.

Najbardziej optymalne chyba jest wersja co do praktyczności wersja 1.

Chce jakoś zamkną kuchnię chowając bałagan.

http://img204.imageshack.us/img204/8162/wersja2d.th.jpg' alt='wersja2d.th.jpg'>

z małą spiżarnia

http://img16.imageshack.us/img16/6440/wersja3v.th.jpg

wersja 1

http://img268.imageshack.us/img268/2073/wersja1d.th.jpg

wersja z wyspą

http://img189.imageshack.us/img189/7506/zwysp.th.jpg[/img]

Wow udało mi się wkleić zdjęcia;)

Edytowane przez gosa31

Witajcie!

postanowiłam do was dołączyć, bo męczę się z projektem swojej pierwszej, wymarzonej i wyczekanej kuchni... Myślałam, że będzie to dla mnie największa przyjemność, jednak coraz bardziej zmienia się to w koszmar:(

Zaczynając od początku, moja kuchnia:

- jest oddzielona od salonu barkiem

- ma 10m2

- kolory jakie mi się marzą: blat w orzechu amerykańskim, fronty biały połysk i do tego chciałabym czarne sprzęty.

Udało mi się wydziergać w jakimś darmowym programie do projektowania "coś" co przypomina moją wizję - nie zgadzają się kolory, natomiast zgadzają się wymiary. Poradźcie mi proszę, czy coś zmienić, aby ta kuchnia była wygodna i funkcjonalna, bo ja już odchodze od zmysłów...

Teraz chwila prawdy, czy uda mi się załądować zdjecie :)

http://img197.imageshack.us/img197/1835/005hei.jpg

czy ktoś może pomoże jak ustawić meble i sprzęt w mojej kuchni? w załączeniu fotka całego projektu, kuchnia na dole po prawej, obok kuchni mała spiżarnia

obecne wymiary kuchni (bez tynków) to:

- długa ściana bez okna 306 mm

- ściana z oknem 249 mm (od północy)

- krótka ścianka od strony spiżarni 196 mm

- ścianka między kuchnią a salonem 99 mm

- okno szerokość 150 mm

- przejście do salonu tez 150 mm ( w planach sa drzwi przesuwne naścienne, zamontowane od strony kuchni)

waham się czy ustawiać meble w L - na długiej ścianie lodówka, kuchenka, pod oknem zlew i zmywara a wzdłuż krótszej ścianki tylko blat (taki roboczo-śniadaniowy i hokery przy nim), jadalniany będzie wydzielona z części salonu, zaraz za przejściem z kuchni.....

czy meble w U i na krótszej ściance niskie szafki

wiszące nie wchodzą w gre bo na okno by właziły, nooo ewentualnie jakieś małe półeczki

aaa spiżarnia zostaje jak jest, tam będą sprzęty mniej używane typu frytkownica, parowar i jakies zapasy jedzeniowe

parter po zmianach kierbuda.jpg

Edytowane przez Wiwi76

Elfir - dziękuję za przydatne uwagi :)

Co do tej wiszącej szafki - to mi też nie o końca się podoba to rozwiązanie, ale coś bym tam chyba musiała dać , żeby za pusto nie było? Tam licząc od końca okapu do ściany z oknem jest 125cm.

Chciałabym uzyskać taki efekt:

http://imageshack.us/photo/my-images/215/okap.jpg/

dlatego myślałam, że ta szafka się nada ;)

Kurcze, to co tam wstawić? półeczki jakieś (np na zioła) czy coś? Swoją drogą na przeciwko tej neiszczęsnej wiszącej szafki mam ten sam problem. Od ściany okiennej do barku jest ściana wysoka do samego sufitu na długości 100cm, później zaczyna się barek na wysokości 110cm i ma długość 220cm. Przydałaby mi się choć jedna wisząca szafka, ale faktycznie nejlepiej to nei wygląda...

Kurcze, to co tam wstawić? półeczki jakieś (np na zioła) czy coś? [...]

Zawsze mozesz sie jeszcze zastanowic nad wiszacymi polkami tak jak na pozniszym zdjeciu. Ale czy one faktycznie musza byc? I czy nie beda bardziej odgrywac roli kurzo-lapu nad praktycznym, hmmm no ja bym jednak sie wstrzymala.

polkidokuchni1.jpg

Witajcie, przeglądnęłam całe forum, zajęło mi to kilka tygodni:) zrobiłam wstępny projekt mojej kuchni. Jej wymiary to 336x336 przed tynkami ale w projekcie przyjęłam 330x330, ,zeby sobie nie utrudniać. Jak przyjdzie czas na kupowanie i projektowania to się pozmienia. Narazie chcę mieć ogólny zarys. Widząc wasze zaangażowanie i pomysły może i mi coś doradzicie, ja już chyba miałam 15 wersji i nic z tego. Domek będzie troszkę w stylu dworkowym, ale nie rustykalnym - projekt przed kominkiem z muratora, a kuchnie chcę mieć klasyczną, ale nie wiejską czy właśnie rustykalną. Prostą, jasną, może w bieli z czarnym granitem na blatach albo ecru + drewno. cały domek ma być ciepły, z dużą ilością drewna i beżu. Jeżeli chodzi o moje wymagania, to koniecznie zlew pod oknem, lodówka sbs i jeśli się zmieści to mały stolik lub blat na szybkie posiłki. Wejście do spiżarki może być zabudowane płytami meblowymi na równo z wysoką zabudową tak jak w mojej wersji. Mają tak moi rodzice i fajnie się to prezentuje. Dobrze by też było zmieścić słupek z piekarnikiem i mikrowelą:) mam nadzieję że obrazki się wkleją!

liczę na waszą pomoc!!! Z góry dziękuję Magda

kuchnia%252520forum1.jpg

Edytowane przez Magda SH

no i jeszcze wersja z płytą w narożniku...

Kuchenka w narożniku uniemożliwia współprace dwóch osób przy gotowaniu.

Zrób jeszcze jedną wizualkę z wysoką zabudową przy ścianie z drzwiami wejściowymi do kuchni, niskimi szafkami w L-kę na ścianie z oknem i drzwiami do spiżarki.