Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzustaa

To jest projekt indywidualny z MKstudio, jednak z ich oferty nie skorzystamy bo trochę drogo jak za same meble, będziemy zamawiać u stolarza. Tylko jeszcze trzeba wybrać jaka koncepcja dokładnie:) i dlatego napisałam do Was o poradę:)

A co do barku to będę walczyć o jego wyburzenie:)

Edytowane przez żuczekk

Dzustaa

:) aaaa to jest projekt katalogowy, tylko ze zmianą rozmieszczenia pomieszczeń i kuchnia nie jest bezpośrednio połączona z salonem

Antenko

przeglądałam u slonka kuchnie i rzeczywiści podobny układ i teraz myślę o wyspie przy ścianie, tylko nie wiem jak to by przy oknie wyglądała wyspa i czy ma mieć wysokość taką jak dolne meble?? Do okna mamy 0,9 m. A to wtedy na wyspie wstawia sie kuchenke czy też bez chyba może być prawda?

Edytowane przez żuczekk

Elfir, Julianna, czy możecie również krytycznie ;) "rzucić okiem" na zamieszczone przeze mnie na poprzedniej stronie wizualizacje :)

Stawiam się przy tablicy :).

Przepraszam jeśli się powtórzę, ale nie daję ostatnio rady ogarnąć wszystkich wątków :(.

Widzę, że też u Ciebie będzie słup :). Stoi jednak mniej kolizyjnie, no i kuchnię masz większą :).

Lepiej pasuje mi wersja 1, ale nie wiem jak to będzie ze słupem. Będzie swoboda przejścia z tego narożnika? Spróbuj wstawić w wizualizację słup, a najlepiej jeszcze jadalnię i inne sąsiednie pomieszczenia - zyskasz większą perspektywę i zobaczysz od razu co będzie widoczne, a co nie (np. z salonu).

Pomyśl nad zamianą niezależnego okapu na szafkę z okapem. Szafkę wiszącą obok barku usunęłabym lub zamieniła na otwarte półki (jeśli już coś być musi) :). Co planujesz w szafce nr 11? (rzut z góry)

Julianna, wstawiłam w wizualizację słup, na ścianie przy lodówce wychodzi szerokość przejścia około 113 cm, a przy barku około 125 cm.

http://images35.fotosik.pl/1329/f509b6a2662ec978gen.jpg

http://images41.fotosik.pl/1462/ecb420c6067af3fagen.jpg

Kuchnia jest zasłonięta od strony salonu, trochę jak w projekcie http://www.dobredomy.pl/projekt/helikeIII odbicie lustrzane (kuchnia w pom. 1/5), tyle że w innym miejscu jest kominek i inne wymiary bo robimy projekt indywidualny.

Jeśli chodzi o szafkę 11, to chyba będzie tam biała roleta, choć nie jestem do nich przekonana.

Dziękuję za sugestię z szafką :)

Edytowane przez Dzustaa

Dzustoo :)

Jeśli w narożniku dasz roletę, to niestety nie możesz nic powiesić obok, bo nie będziesz miała dostępu do tej rolety :(. Przyjrzyj się temu narożnikowi - jeśli zostawisz wysoką zabudowę, to trzeba usunąć szafki ścienne obok okapu. Jeśli chcesz zostawić szafki ścienne, to trzeba wysoki słupek/roletę zamienić zwykły narożnik prosty.

Prosi się u Ciebie o płytę na półwyspie, ale chyba pisałaś, że nie chcesz takiego rozwiązania.

Aaa... w programie możesz sobie wstawić stół i krzesła do jadalni :). Słup wygląda ok, a ile jest przejścia między rogami lodówki i półwyspu?

Edytowane przez julianna16

Prosi się u Ciebie o płytę na półwyspie, ale chyba pisałaś, że nie chcesz takiego rozwiązania.

Aaa... w programie możesz sobie wstawić stół i krzesła do jadalni :). Słup wygląda ok, a ile jest przejścia między rogami lodówki i półwyspu?

Julianna, dziękuję za pomoc. Szerokość przejścia to około 98 cm. Płyta wolałabym by pozostała w tym miejscu, mamy też tam od razu komin wentylacyjny. Myślałam też nad półkami w tym słupku, tak jak ma Venus_m

Edytowane przez Dzustaa

Takie rozwiązanie w rogu ma sens. Nie wiem co dzieje się u Venus u góry (czy to miejsce jest zagospodarowane, czy to tylko blenda).

Dzustaa, a możesz pokazać rzut kuchni z tym co się dzieje wokół? (taki zwykły z projektu domu)

:no:

Nie uzyskasz tego samego efektu. U Ciebie ciągłość przerywa okno i dlatego te szafki "nie pasują".

Nad barkiem możesz zrobić otwarte półki

http://bi.gazeta.pl/im/9/5425/z5425279X.jpg

A jeśli ich nie preferujesz, to może jakiś element dekoracyjny nawiązujący do reszty domu? To dobre miejsce na zegar :)

Edytowane przez julianna16
:)

Witam serdecznie,

dotarlam do momentu projektowania kuchni i licze na Wasza pomoc. Obecnie na "tapecie" jest taka wersja:

http://i57.photobucket.com/albums/g240/wiedzmus/projektkuchniajadalnia.jpg

co myslicie o tym rozwiazaniu? Dlugi pokoj zostal rozdzielony wysoką zabudową, w ktorej ma byc Lodowka, piekarnik i cargo.

Bede naprawde wdzieczna za wszystkie uwagi.