Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mysle ze i tak slicznie bedzie wygladalo a przeplacac na ekspresie tylko po to zeby bylo 3 a nie 2 sprzety w zabudowie to chyba troche bezsens. Niektorym moja werja moze sie nawet bardziej podobac :) sam nie wiem ktora z nich wizualnie bedzie wygladac lepiej - pewnie przydalaby sie wizualizacja i jakas ankieta :)

Byłam dzisiaj w hurtowni AGD i pan mi strasznie odradzał tę "drogą zabawkę" że niby usterkowe to i że za cenę byle jakiego ekspresu do zabudowy mam wypasiony ekspres wolnostojący.

Tylko co wtedy wsadzić w te "dziurę" w zabudowie?

jak juz pani w hurtowni odradza, to warto to przemyśleć, a kupowanie ekspresu, żeby zatkać dziurę:D

no no

a co do wysokiej zabudowy - pomysł pestki z półkami mi się podoba, przy czym wydaje mi się, że lepiej wyglądałyby same drewniane półki, bez "pleców" i szkła, albo drewniane plecy na całej ścianie we wnęce, albo chociaz do wysokości górnej belki poziomej

mamik - małż też tak powiedział - że można by zrobić zaślepki i dalej szuflady bez zmiany ich szerokości.

dusiaka - teraz masz namieszane koło piekarnika, moze jeszcze inaczej, zamienić szafkę narożna z 50 na taką symetryczną 90/90, wówczas z lewej strony dajesz juz tylko lodówke i piekarnik, goórną część zabudowujesz dowolnie, możesz dać 90 z asymetrycznymi drzwiami 60 i 30 - tak "głośno" myśle, nie wiem jak to wyjdzie:D

jak zmienisz szafkę naraożną na 90, to w tym ciągu ze zlewozmywakiem w miejsce 40 możesz dać 60 (np. szuflady)

tak samo można pokombinować ze ścianą z szufladami

trochę mnie zastanawia, czy szuflady 90 nie będą za ciężkie - czy sprawdzałaś to u jakiegoś producenta?

mamik - ekspres to moje kuchenne marzenie a więc nie jest on tylko do zatkania dziury

ewa 72 - a warto inwestować w piekarnik parowy jak w mikrofali mam funkcję pary?

co do ekspresu w zabudowie - własnie zrezygnowałam ;)

najtańszy jaki mi sie podobał kosztował grubo ponad 4 tysiące. piekarnik wybrałam z tej linii za 2 tys - ale sam goły (ani mikro ani pary).

policzyłam, ze jak dołożę 1000 zł, to mam - piekarnik z mikrofalą za 3 tys, parowar za 2 tys i zostaje 2 tys na faktycznie wypasiony ekspres wolnostojący...

u Ciebie Kozo, ekspres mógłby się zmieścić właśnie w tej dziurze na blacie (w pierwszej wersji), a zeby było symetrycznie - szafkę od strony witrynki zrobiłabym całą zabudowaną, jak lodówka.

[ATTACH=CONFIG]132312[/ATTACH]

Koza79 - wrocilam do Twojej pierwotnej wersji projektu - jezeli ostatnia szafe zrobisz w calosci biala (czyli bez wneki na sprzet) bedzie symetrycznie - zobacz, ze przy blacie z drugiej strony, tez masz w calosci...chyba jasno to napisalam :(

I pochwal sie na koncu na co sie zdecydowalas :)