Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Slonko,mamy bardzo podobny uklad kuchni i co najwazniejsze podobne gusta co do jej wyposazenia.Moja wizukacja w dzienniku.Z niecierpliwoscia czekam na efekt koncowy,bede zagladac i podgladac:)Osobiscie,najbardziej podoba mi sie uklad ktory podpowiada Magda34,bardzo zblizony do mojej wizulacji.Pozdrawiam

• Odpowiedzi 12,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak, tak, o tej samej pomyslalam - prosta 120x60 (z wysuwanymi polkami)

tylko, ze to jest dol, a co z gora by dorownac pozostalym trzem slupkom na odpowiednia wysokosc ?

patrzylam na scienne ale one sa glebokie na 37 cm a nie tak jak slupki na 60 cm

hmm, nie spodziewałam się, że to będzie kuchnia z Ikei :roll: Myslałam, że będziesz robić na zamówienie, wtedy nie byłabyś ograniczona.

Ale w takim układzie to zrezygnuj z ekspresu i zrób tą wnękę pustą, a jak się jednak zdecydujesz na ekspres to wszystkie sprzęty w słupku przesuń w lewo i też tą wnękę zostaw pustą. Chodzi mi o pociągnięcie blatu do samej ściany w obu przypadkach.

Magda_34 wiesz co, przy tej wielkosci kuchni i ilosci szafek to sadze, ze robienie na zamowienie osiagneloby zaporowa dla mnie wartosc :-?

niestety :(

a wracajac do slupkow - jesli zrobilabym tak, jak piszesz, to czy ten naroznik nie bedzie zbyt pusty na scianie ?

Iwona_25 juz otwieram dziennik ;)

ale ja mam duzo dalej pewnie niz Ty ;) poki co wizualki jedynie ;)

Besta77 tylko w 1 ukladzie meble sa takie "rozproszone" :roll:

Magda_34 wiesz co, przy tej wielkosci kuchni i ilosci szafek to sadze, ze robienie na zamowienie osiagneloby zaporowa dla mnie wartosc :-?

niestety :(

a wracajac do slupkow - jesli zrobilabym tak, jak piszesz, to czy ten naroznik nie bedzie zbyt pusty na scianie ?

Iwona_25 juz otwieram dziennik ;)

ale ja mam duzo dalej pewnie niz Ty ;) poki co wizualki jedynie ;)

Besta77 tylko w 1 ukladzie meble sa takie "rozproszone" :roll:

słonko, rozumiem z tą Ikeą, ale jakoś nie pomyślałam o tych meblach. :roll:

Myślę, że narożnik nie będzie pusty, a jeżeli jakoś tego nie czujesz to możesz tam wstawić żaluzję (chociaż ja osobiście nie jestem przekonana do tych żaluzyjek).

to możesz tam wstawić żaluzję (chociaż ja osobiście nie jestem przekonana do tych żaluzyjek).

no i tu rozumiemy sie bez slow ;)

maz wymyslil, ze mozna dac dluga szafke wiszaca i zakryc z boku panelami (od gory pojdzie tak jak slupki) a pod nia az do blatu zostanie wneka - wlasnie miejsce na ekspres - nawet taki niezabudowany

tez dobry pomysl, tylko wtedy szafka bedzie plytsza i nie w jednej linii ze slupkiem

ale chyba lepsze to nic pusty kat

jak naniose to na wizualke to moze lepiej bedziecie rozumieli jak to widze, bo teraz to nawet sama nie widze :roll: :lol:

minkapinka, Iwona_25 - dzieki za pomysly, tylko ja chcialam ten naroznik miec wlasnie zagospodarowany szafka

juz sama nie wiem

a jesli bylaby jedna szafka zaluzjowa to moze nie byloby zle ?

gdzies widzialam u kogos w kuchniach, musze sie udac do tego watku i przejrzec raz jeszcze :roll:

a moze ktos ma zrobiona podobnie i uzytkuje i moze by mi doradzil ? plizzzz :)

30Agulka moze warto przeniesc kuchenke na przeciwna sciane ?

30Agulka moze warto przeniesc kuchenke na przeciwna sciane ?

problem :-? :-? :-? bo juz wszystko przygotowane mam..... tylko wstawić meble i sprzęt i kuchnia gotowa ................... nad projektem sie głowię teraz.......... dzis wkleję jeszcze rzut mojej kuchni i poprosze Was o pomoc w jej aranżacji ........... mam dosłownie kilka dni do spotkania ze stolarzem

Iwona to jest ciekawe

tylko z Ikea pewnie nie przejdzie, jedynie na wymiar pod zamowienie

Pewnie nie,musisialabys podejsc do jednego z przedstawicieli Ikea z wizulacja,i zapytac co mogli by na to miejsce zasugerowac.Innego wyjscia nie widze.A noo,chyba ze zmienisz firme wykonujaca meble,nie myslalas nad tym??

po tych ostatnich dopasowaniach i przerobkach oraz radach - tak, myslalam nad inna firma ;)

tylko po 1 - u nas nie ma w poblizu nikogo, kto zrobi takie meble jak mnie interesuja, z takimi szufladami i systemami ( tu plus dla Ikei) - wiem, bo jak 1,5 roku temu remontowalam kuchnie to zwiedzilam duzo firm i albo za wysoka polka cenowa albo mi sie nie podobalo wykonanie

po 2 - pozostaje P-ń, przejrzalam watek o polecanych meblach w Wlkp i mam mieszane odczucia :-?

a jeszcze jak widzialam zachwalane meble BRW to zwatpilam czy w ogole cos znajde ...... moja 10-letnia kuchnia lepiej sie trzymala niz ekpozycja, ktora widzialam

no niestety :(

syn w pokoju ma BRW i jestem zawiedziona tymi meblami (pisze to by nie bylo, ze nie mam porownania)

http://lh5.ggpht.com/_-t8oac9TMT4/SwmFOSmCzhI/AAAAAAAAA84/Yp_NIbDmU2c/s800/KUCHNIA2.jpg

zapozyczyłam fotkę

Mam pytanie. Jak to jest z tymi przepisami, bo u mnie własnie tak będzie stała kuchenka............. dokładnie35 cm od rogu okna? Czy tak można>???????

według przepisów płyta/kuchenka GAZOWA musi być 50 cm od okna, chodzi o gaz ziemny bo wtedy instalację musi "odebrać" kominiarz , jeśli indukcja lub elektryczna to nie ma problemu .

Potrzebuje pomocy............. może ktoś ma jakies pomysły? Bardzo bym była wdzięczna jakby ktos zechciał sie pobawić :oops: :oops: :oops:

Kuchnie klasyczna............... :lol:

Na stronie 12 tego wątku wklejałam moja propozycje, ale jakos mi nie za bardzo podchodzi............. albo za duzo sie innych naogladałam i teraz mam Kogiel-mogiel w głowie

http://img175.imageshack.us/img175/5782/57144665.png

http://img517.imageshack.us/img517/415/81258446.png

http://img121.imageshack.us/img121/7733/xfghjdf.jpg

http://img532.imageshack.us/img532/4531/11214512.jpg

http://img52.imageshack.us/img52/5353/ffffgq.jpg