Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć Magda:D Ciężko było odczytać coś z rysunku:bash:

Dla Ciebie

http://foto0.m.onet.pl/_m/9a17620165572882f16ea23d4cc480dc,10,19,0.jpg

Starałam się uprościć tę kuchnię. Koło lodówki dałam zmywarkę w słupku. Moze być wtedy na wys. 60 cm od podłogi.

Edytowane przez Magda 34

• Odpowiedzi 12,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do kroowki :)

Piszę w sprawie oświetlenia.

1. daj punkty świetlne pod górnymi szafkami, żeby oświetlały blat roboczy.

2. Prawdę mówiąc nie podoba mi się ta zabudowa z k-g na suficie nad szafkami, zwłaszcza brzydko wygląda to z boku od strony salonu. Jeśli możesz to może jednak zastosuj okap z filtrem, a w miejscu otworu kominowego daj wentylację mechaniczną.

Nie wiem czy u Ciebie jest taka możliwość, ale ja bym nie dawała na suficie centralnego światła, tylko 4 reflektorki lub halogenki nastropowe.;)

Magduś dzięki serdeczne, ale dzisiaj wychodzi ode mnie Pan, który mój projekt zrealizował. Miałam trochę obaw, że tak jak piszesz, będzie bardzo brzydko od strony pokoju, ale przy białej ścianie, białym suficie i białej zabudowie, trochę ten grzmot zanika. A światełka podobają mi się baardzo :) Mam nadzieję że będą się fajnie odbijać w górnych szafkach i je rozjaśniać trochę. Sprawdzę wieczorem jak zamontuję i odfoliuję fronty.

Nad górnym światłem, które teraz jest właśnie centralnie, zaczęłam się wczoraj zastanawiać, czy jest mi ono w ogóle potrzebne. Halogenki dają więcej światła niż się spodziewałam. Może przesunę to centralne światło nad stół, jak już się docelowego stołu dorobię. Halogenki nastropowe za późno odkryłam :( a piękne są, E-mól ma świetne, sama śliczne białe odkryłam w Massive, takie trochę oldskoolowe (jak to się piszę....?? ), ale teraz to już mi nie pasują :(

Dzięki Magda, mimo wszystko :) Śledzę co podpowiadasz innym, fajny układ wymyśliłaś dla Magdy, taki prościutki, a przez to bardzo ciekawy.

Bardzo się cieszę kroowko, że masz już kuchnię.:D Troszkę żałuję z tym oświetleniem nastropowym :( I przepraszam, że nie napisałam wcześniej, ale 15 -stego wyjeżdżałam i moja uwaga była już skupiona na pakowaniu. :oops:

Dzisiaj przypomniała mi o tym oświetleniu pewna forumowiczka;) Mam nadzieje, że i tak będzie super. Ważne żebyś to Ty czuła się w tej kuchni dobrze:D

Aaa, i dziękuję za pochwały. Ciekawe czy ten pomysł spodobał się Magdzie, bo jeszcze nic nie napisała;)

Ja zadowoloooona :) inną część koncepcji tylko zmieniam... wykończenie dębowe zmienię jednak na jaśniejsze. Mam jasne drzwi wewnętrzne, a widać je jak się patrzy na kuchnię, więc drewno powinno być takie samo.. no chociaż bardzo zbliżone. zmiany, zmiany, zmiany.. no cóż, kobieta zmienną jest :)

Jak mi się niee chce teraz sprzątać ;)

Wklejam plan kuchni do oceny , jest to któraś z kolei wersja bo nie mogę się zdcydować czy ma być mini spiżarka czy w tej wnęce urządzić miejsce do jedzenia z miękkimi siedziskami/ławkami.

http://images43.fotosik.pl/280/bb050791cd353ce7med.jpg

nad półwyspem szafka wisząca w "powietrzu" ze szklanymi obustronnymi drzwiczkami podświetlana na szkło czy coś tam.

ponawiam prośbę o ocenę rozmieszczenia kuchni.

1. Agnieszko, jeśli chcesz zostać przy wersji ze spiżarką to w mojej koncepcji przesunęłam drzwi od spiżarki do ściany i połączyłam zabudowę słupkową. Wiem, że w ten sposób zmniejszyłam ilość regałów, ale jakoś bardziej mi się widzą od strony kuchni drzwi po jednej stronie. Zlikwidowałam też te wystające w głąb kuchni szafki i pociągnęłam blat kuchenny na spożywanie posiłków.

http://foto3.m.onet.pl/_m/c238be327e0c02890a53d28e911e8b27,10,19,0.jpg

2. Wersja bez spiżarki. Jeżeli ta spiżarka nie jest jakąś koniecznością, to zrobiłabym w tym miejscu duży blat na posiłki. Tylko wyrównałabym te nierówności na ścianach (wypełnione na rysunku kolorem szarym)

http://foto2.m.onet.pl/_m/43840c26462d85945611981159f9a0e2,10,19,0.jpg

Mnie się ta druga wersja osobiście bardziej podoba;)

ps. Na Twoim rysunku nie ma podanych szerokości okien. Zrobiłam je trochę "na oko".:roll::roll:

Edytowane przez Magda 34

Magda34 DZIĘKI WIELKIE , mi też 2 wersja bardziej się podoba, tylko zlew bardziej w róg przy płycie bo nie wyobrażam sobie zlewu całkiem w oknie , ma być 2 komorowy podblatowy / blat kamienny z" wycięciami" na ociekacz .

W tych szarych wnęczkach można jakieś sprytne półeczki zamykane szklanymi dzrzwiczkami na klik-klak. ........? hhmmm ....?

ooo suuuper :) a dzie fugi, bo nie widzem ;) Piknie jest. Mam nadzieję u mnie też tak wyjdzie.

Co prawda Porcelanosków nie uświadczyłam w mojej przebieżce po sklepach, ale inne białe błyszczące zamówiłam.. czas goni!! Pan Wykonawca, z którym się pożegnałam w piątek hehe ma ten tydzień w miarę wolny, bo leje. I tu całe moje szczęście, bo wróci i mi te płytki doklei.

Witam

Możecie mi pomóc w zagospodarowaniu kuchni ? Mam wstępny projekt, zastanawia mnie jednak ta ściana z lodówką - czy po lodówce dać jeszcze jakieś szafki i czy Wasze lodówki też tak odstają ? Mówili mi panowie z firmy która mi wyceniała kuchni e, że musi tak odstawać ze względu na to, że drzwi przy otwieraniu zachodzą conieco na te boczne ścianki. Jak to u Was zostało rozwiązane ?

Kuchnia będzie biała, fronty lakierowane, bardzo chciałabym bakłażanowy blat, ale nie potrafię takiego znaleźć.

2.jpg

3.jpg

5.jpg

Witam

Możecie mi pomóc w zagospodarowaniu kuchni ? Mam wstępny projekt, zastanawia mnie jednak ta ściana z lodówką - czy po lodówce dać jeszcze jakieś szafki i czy Wasze lodówki też tak odstają ? Mówili mi panowie z firmy która mi wyceniała kuchni e, że musi tak odstawać ze względu na to, że drzwi przy otwieraniu zachodzą conieco na te boczne ścianki. Jak to u Was zostało rozwiązane ?

Kuchnia będzie biała, fronty lakierowane, bardzo chciałabym bakłażanowy blat, ale nie potrafię takiego znaleźć.

Kuchnia jest raczej dobrze rozplanowana. Tylko nie wiem co to za wysoki klocek po prawej stronie na wprost lodówki? :eek:Czy to jest ściana? Z rzutu wynika, że tak i że od tej ściany jest barek.

Z tą lodówką, mają rację. Widzę, że chcesz lodówkę SBS. Te lodówki mają głębokość 74-78 cm( zaś standardowe 60 cm), a ich drzwi otwierają się na zewnątrz, więc wystają poza linię mebli. Poza tym producenci zalecają zrobić niewielki luz wokół sprzętu tego typu na odpowiednią cyrkulację powietrza.

Tan klocek to komin. Na osttanim zdęciu widać, że jest do niego "doczepiony" barek. Ma on zasłaniać kuchnię wraz ze zlewem. Hmmm... czyli z tą lodówką to klapa. A czy za lodówką dać jeszcze jakieś szafki ? I co z wiszącymi szafkami - dać jedną, dwie (myślałam o szklanych drzwiczkach) czy zrezygnować z nich ?