Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Elifir myslalam o czyms takim:

http://i756.photobucket.com/albums/xx206/Malutka__album/kuchnia2.jpg?t=1277626717

nie robic tradycyjnego stolu tylko blat i krzesla. widzialam gdzies fotki pasujace do tego, postaram sie odszukac na kompie.

http://www.rust.com.pl/upload/images/44b5ea6f5d76c7.jpg

mebel rust

Edytowane przez Malutka_

Do mnie z kolei przemawia wersja z wyspą, ale może dlatego, ze jestem ich zwolenniczką;) Jednak ma troszkę więcej wad. Chodzi mi głównie o łazienkę, o usytuowanie kibelka na wprost drzwi. ..... A może dałoby coś przesunięcie drzwi łazienkowych (na rzucie w dół). ????

Wersja Malutkiej jest fajna tylko nie wiem jakie są odległości między szafkami. Elfir, możesz podać wymiary kuchni i szerokość okna?

Edytowane przez Magda 34

generalnie z dwóch powodów

od strony dużej dziury będzie typowa duża jadalnia z dużym stołem

myślę że typową kanapkę i herbatkę na śniadanie łatwiej wygodniej byłoby przy takim blacie

poza tym przy zabudowie wysokiej może brakować podczas jakiś pichceń powierzchni płaskich do postawienia czegoś...

no i taki akcent estetyczny - choć nie wiem bo w tym przypadku to już tenże blat robi się zawalidrogą

a może całkowicie nowa koncepcja

może macie jakąś świeżą myśl :)

Co sadzicie o tym ukladzie?Nie zwracajcie uwagi na kolory,bo tego jeszcze nie bralem pod uwage :) zastanawiam sie nad wersja bez zabudowanego wykusza oraz z plyta przesunieta blizej slupka przy wejsciu zamiast naroznej.Moze macie jeszcze jakies pomysly na ta kuchnie?

http://i44.photobucket.com/albums/f13/arecki1338/kuchniazabudowanywykuszm.jpg

http://i44.photobucket.com/albums/f13/arecki1338/kuchniazabudowanywykusz2m.jpg

http://i44.photobucket.com/albums/f13/arecki1338/kuchniazabudowanywykusz1m.jpg

kuchnia zabudowany wykuszm.jpg

kuchnia zabudowany wykusz1m.jpg

kuchnia zabudowany wykusz2m.jpg

Edytowane przez arecki1338

Jednak ma troszkę więcej wad. Chodzi mi głównie o łazienkę, o usytuowanie kibelka na wprost drzwi. ..... A może dałoby coś przesunięcie drzwi łazienkowych (na rzucie w dół). ????

Ten półwysep mnie nęci. W końcu ta łazienka gościnna pełni rolę toalety, więc trudno się tam spodziewać basenu zamiast kibelka :). Z kuchni się częściej korzysta. No i ta pusta ściana tak wspaniale nadaje się na mega fototapetę :)

Wymiary 3,3 x 2,95 (nie liczę wnęki spiżarni i wnęki na ścianie z wc).

Wersja Malutkiej - też zastawiam się nad barkiem zamiast stołu. I w dodatku barkiem na kółkach, żeby można go było przestawiać po kuchni.

Mam w tej chwili stół w kuchni (ten sam co na wizualce z IKEA) i w niemal w ogóle z niego nie korzystam. Śniadania jem zwykle przy komputerze, obiady przy stole w pokoju. Stół służy do stawiania na nim zakupów :)

Mam dylemat bo obydwie wersje mają swoje plusy i minusy, nie mogę się zdecydować.

Edytowane przez Elfir

umiejscowienie płyty na tym 2 projekcie (tak blisko rogu) może być strasznie niewygodne.

mało miejsca, żeby swobodnie stanąć, nie mówiąc już o dostępie do prawego górnego palnika, gdy coś się na przednim prawym gotuje.

Faktycznie zbyt niewygodnie byłoby i lepiej płytę umieścić tak jak nizej

[ATTACH=CONFIG]14641[/ATTACH]

z tym, że czy nie za daleko kuchenka od zlewu ? Odległosć to 152 cm po przekątnej. Jakią macie u siebie odległość kuchenki od zlewu ?

Edytowane przez Ryska

Gość pracownia
Co sadzicie o tym ukladzie?Nie zwracajcie uwagi na kolory,bo tego jeszcze nie bralem pod uwage :) zastanawiam sie nad wersja bez zabudowanego wykusza oraz z plyta przesunieta blizej slupka przy wejsciu zamiast naroznej.Moze macie jeszcze jakies pomysly na ta kuchnie?

Wszystko zależy jak masz liczną rodzinę i ile masz naczyń itp zbyt dużo szafek do dyspozycji dla nich nie masz, wykusz da im miejsce. Rozumiem że w kuchni nie będziesz-cie jadali bo w innym wypadku brak tam stołu lub wangi.

Jeżeli chodzi o przesunięcie płyty, pamiętaj aby nie znalazła się za blisko komina ( jeżeli jest z palnikami - gazowa )

Mam dylemat bo obydwie wersje mają swoje plusy i minusy, nie mogę się zdecydować.

Elfir, z tego, co piszesz o łazience i kuchennym stole to ja bym jednak zdecydowała się na wyspę.Niechaotyczny, prosty układ-super:)

Witajcie, troszkę pisze z innej beczki, ale też mam spory dylemat. Która z tych wersji kuchni jest lepsza? Prawa czy lewa?

Dodam jeszcze, że kuchnia jest otwarta na salon, a między nimi znajduje się (a raczej ma się znaleźć) część jadalna - czyli ogromny stół, krzesła, itp.

Rysunki przedstawiają widok z salonu. Czy możecie mi podpowiedzieć, która wersja jest lepsza?

Zdjęcie:

http://img808.imageshack.us/img808/3894/kuchnia2wersje.jpg

Ja zdecydowanie wolę kuchnię otwartą, ale że jedna ściana (lewa) ma 3.57, a druga (prawa) ma 3.75, to tworzy się problem. Budynek generalnie ma "zgiecie" z lewej strony (na spiżarnię z której zrezygnowaliśmy) i na tej ścianie chciałam zrobić całą zabudowę "sprzętowo-szafkowo-szufladową", a prawą zrobić lekką. Niestety mało się zmieści na ściance o wymiarach 3.57, więc chyba będę musiała to porozdzielać na dwie strony. Macie jakiś propozycje? Co jest lepsze? Dziękuję za wszelkie sugeste i propozycje rozwiązania problemu :)

Aha, dodam jeszcze, że na jedym projekcie jest lodówka jedno, a na drugim dwuskrzydłowa ;) Oczywiście wolę drugą, bo ma kostkarkę ;)

ps. telewizora na tej ścianie nie będzie :p

Edytowane przez Róża

Dzięki wielkie :) A warto się pokusić o zabudowanie w całości własnie tej prawej ścianki, tzn zamienić miejscami sprzęta? Czy to nie będzie źle wyglądało? Ja w ogóle nie przepadam za wiszącymi szafkami w kuchni, dlatego będę starała sie wszystko umiescić w jednej ścianie i pod blatem z drugiej strony. Taki mam przynajmniej plan. Czy jest jakaś standardowa minimalna ilość szafek/szuflad jaka powinna się znaleźć w kuchni? I czy warto zabudowywać tę prawą ścianę? Do żadnego pomieszczenia nie mam tylu watpliwości, co do tej kuchni, no ale nie wszytsko musi być łatwe i przyjemne. Chociaż mogłoby być :)

Witajcie, troszkę pisze z innej beczki, ale też mam spory dylemat. Która z tych wersji kuchni jest lepsza? Prawa czy lewa?

Dodam jeszcze, że kuchnia jest otwarta na salon, a między nimi znajduje się (a raczej ma się znaleźć) część jadalna - czyli ogromny stół, krzesła, itp.

Rysunki przedstawiają widok z salonu. Czy możecie mi podpowiedzieć, która wersja jest lepsza?

Zdjęcie:

http://img808.imageshack.us/img808/3894/kuchnia2wersje.jpg

Ja zdecydowanie wolę kuchnię otwartą, ale że jedna ściana (lewa) ma 3.57, a druga (prawa) ma 3.75, to tworzy się problem. Budynek generalnie ma "zgiecie" z lewej strony (na spiżarnię z której zrezygnowaliśmy) i na tej ścianie chciałam zrobić całą zabudowę "sprzętowo-szafkowo-szufladową", a prawą zrobić lekką. Niestety mało się zmieści na ściance o wymiarach 3.57, więc chyba będę musiała to porozdzielać na dwie strony. Macie jakiś propozycje? Co jest lepsze? Dziękuję za wszelkie sugeste i propozycje rozwiązania problemu :)

Aha, dodam jeszcze, że na jedym projekcie jest lodówka jedno, a na drugim dwuskrzydłowa ;) Oczywiście wolę drugą, bo ma kostkarkę ;)

ps. telewizora na tej ścianie nie będzie :p

Miałam ten sam problem, ale ze wzg., że moja kuchnia jest mała wybrałam wersję, że tylko jedna ściana ma zabudowę. Gdybym miała większe wymiary kuchni wzięłabym projekt po prawej. Powinnaś znaleźć zdjęcia, które wklejałam kilka stron wcześniej.:):)

Może ktoś jeszcze mnie tu pamięta...

Udało mi się wcisnąć wymarzoną wysoką zabudowę w mojej kuchni,

więc proszę ponownie o ocenę i porady.

Przypomnę, że bateria pod oknem będzie dopasowana tak,

żeby okno dało się otworzyć, a kuchenka będzie raczej elektryczna,

więc wiatr nie zdmuchnie ognia z palników.

kuchnia.jpg

kuchnia1.jpg

kuchnia2.jpg

kuchnia3.jpg

kuchnia4.jpg

Anulek

1. Ja otwarte półeczki niebardzo, za to mężulek jest baaardzo na tak- myślę, że problem jest jeszcze do dogadania ;o)

2. Te drzwi za blatem to przejście do jadalni, ale takie bez drzwi- zwykła dziura w ścianie- na wizualizacji inaczej nie mogłam tego zrobić. Blat "barek" natomiast w oryginale ma być węższy i ogólnie ciut mniejszy- w programie tylko taki był dostępny....