Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 12,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wracając do problemu: czy może to się dziać przez to że jest kod HTML wyłaczony bo taka informacja widnieje pod postem jak się piszę, co jest aktywne a co nie... a jesli to przez to to jak go włączyć:oops::oops:

Asiu, ja też mam wyłączony ten kod. Sprawdź czy możesz dodawać załączniki.

spinacz w kwestii okapu to mnie takie jak, pokazałaś też się nie podobają. Osobiście lubię jak okap jest niewidoczny. Wtedy trzeba by go było schować w szafce, taki okap-wkład. Może o czymś takim jeszcze pomyślisz?;) Edytowane przez Magda 34

Magda jest tyle pięknych okapow - elici ale nie tylko - że nie widzę powodu, by go chować w szafce :).

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSy8FKvOAnQUe7rc1FWAK2Y8vBNOm_rlgAARNRkDGBdrgzYxN8&t=1&h=193&w=144&usg=__8SyOLseE288vFLHc63_QSpwyCwI=

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ8-AeTcBF6PfDXOHOtkuNBs24EilTNRQnXMA8qRrZgZr5WKYg&t=1&usg=__QWfaLV61u4BL_3N_f5MMnNcn5sw=

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSIxutzs06aoFetWqbYT4wKfFmmJ7chAMhiDrkyLosY6J3Emi8&t=1&usg=__lbsb0TYjR_3eEblbWiaxvy-V4QA=

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTuaBYZT5bKcYs-zaI0QP-hJyw9y_E4sjdGefnwGLHzh-ekrpA&t=1&usg=__Vf5HE-3Opk1-AyTSPRZrX315EmQ=

Ale tak czy inaczej dziękuję za porady, w kwestii okapów jednak nie skorzystam :).

no te , które teraz pokazałaś są tak piękne, że nie nadają się do schowania, ale zauważ , że nie wiszą wśród szafek tylko są wyeksponowane na pustych ścianach.:)

Jeśli już ma być okap, to nie taki okrągły jak na Twojej wizualizacji, tylko z tych kwadratowych, :yes:

no te , które teraz pokazałaś są tak piękne, że nie nadają się do schowania, ale zauważ , że nie wiszą wśród szafek tylko są wyeksponowane na pustych ścianach.:)

Jeśli już ma być okap, to nie taki okrągły jak na Twojej wizualizacji, tylko z tych kwadratowych, :yes:

Pewnie coś takiego:

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRnmkLAP61zyaxOEkd0o0Nb18Kjd3rUlTecyskmVCcttjCnKpo&t=1&usg=__3fAhWqn1sRZBLp6HM1mVLbGU18Q=

http://img11.allegroimg.pl/photos/400x300/12/41/95/10/1241951091_3

Chociaż dla mnie to koło trochę przełamuje kwadraty, zwłaszcza gdyby dać do tego okrągły zlewozmywak.

Sama już nie wiem.

to w końcu zdjęcia reklamowe okapów - mają je wyeksponować

na maxa. gdybyśmy mieli się sugerować jedynie folderami to 95% polaków nie miałaby kafli w łazienkach bo one na zdjęciach są ułożone w pokojach kąpielowych o powierzchni ok. 50m2 ;) :D

spinacz a sinfonia ci nie przypadła do gustu? ja ostatnio jestem w niej zakochana :D

spinaczku, z tego, co widzę to będziesz miała kuchnię nowoczesną. Bądź konsekwentna, daj kwadratowy zlew i okap w kształcie kwadrata. Te dwa ostatnie z tym kołem w środku jest bardzo ciekawy. też może być.:yes:

to w końcu zdjęcia reklamowe okapów - mają je wyeksponować

na maxa. gdybyśmy mieli się sugerować jedynie folderami to 95% polaków nie miałaby kafli w łazienkach bo one na zdjęciach są ułożone w pokojach kąpielowych o powierzchni ok. 50m2 ;) :D

spinacz a sinfonia ci nie przypadła do gustu? ja ostatnio jestem w niej zakochana :D

Efilo masz rację, ale decydując się na taki ozdobny okap też chciałabym go wyeksponować, a nie ukrywać między szafkami:rolleyes:;)

A ta sinfonia - rzeczywiście piękna:yes::)

Edytowane przez Magda 34

oczywiście wszystko zależy od tego, z czego meble są wykonane. wszelkiego rodzaju okleiny - ryzyko jest. wiem, że nie każdy ma na to miejsce, ale u siebie wybrnęłam z tego w ten sposób, że nad płytą mam okap 90 a dodatkowo po obu jego stronach jest po 10 cm przerwy. no i moim zdaniem okap nie dotykający szafek estetycznie wygląda ładniej i lżej (mimo iż postanowiłam zainstalować najprostszy, prostokątny, srebrny, a nie jakieś fikuśne cudo). zresztą chyba ameryki tym nie odkryłam bo podobnie montowane są okapy na wszystkich zdjęciach wklejonych powyżej przez spinacz.

duś to super wiadomość bo ja też bede miala przerwe miedzy okapem a szafkami hiii wiec małe ryzyko ze moje meble zwiotczeją chociaz beda z płyty laminowanej...

niestety, dalej widzę kłódki:(

cóż zostaje mi tylko wziąść sznur i pójść na pobliskie drzewo

ehhh

dobra z innej beczki ostatnio widziałam świetną wizualizację na której słupek z piekarnikiem stał w zabudowie z lodówką- bezpośrednio- czy tak można? czy sprzęty nei cierpią na tym?

Tylko dlatego że będą się stykać? Przecież okap się nie nagrzewa. W drugiej kuchni miałam okap podszafkowy i tam w sumie jedyny 'defekt' był taki, że tłuszcz od kuchenki osiadał na bokach mebli, idealne więc byłoby nie mieć chyba szafek górnych w pobliżu płyty.

Zreszta nie wiem, głośno myślę.

malutka pierwsze spostrzeżenia na gorąco

1. raczej zrezygnowałabym z szafek wiszących po bokach okapu - maszy wystarczająco dużo miejsca na to a ściana nabierze lekkości (o aspektach uzytkowych typu oddziaływanie pary na meble nie wspominając)

2. wybacz ale nie podoba mi się ten patyk przy barku. chyba wolałabym spuścić w dół blat.

3. zlew zdecydowanie pod oknem. po drugiej stronie będzie za daleko. nie mówiąc o tym że to naprawdę fajna sprawa. fikuśnymi bateriami się nie przejmuj. w kuchni akurat jest wielkie pole do popisu jeśli chodzi o ciekawe elementy.

4. zmywarke dałabym po lewej stronie zlewu

Efilo,

dziękuje za konstruktywne spostrzezenia.

1. pod okapem myslalam o szybie, wiec moze i to daloby troche lekkosci. ciekawe jak sie spisuje w praktyce. kazde gotowanie = plamy ?

2. blat duzo lepszy wlasnie spuszczony ale nie umialam tego narysowac w programie Ikei.

3. jesli zlew pod oknem to troche daleko byloby do szafek ze wstawianiem kubkow. jesli pod oknem to najblizej do szafek wlasnie kolo okapu.

4. jak praworeczni korzystaja ze zmywarki po lewej stronie?

czy ma sens taka szafka pod tym barkiem, mialaby byc polowe glebokosci, ale to wtedy ani barek prawdziwy, ani szafka.

ile tak naprawde potrzeba szafek kuchennych w przypadku gdy wszystko ma sie miescic w kuchni, nic w salonie.