Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Swego czasu wklejałem tu swoje dywagacje

ostatnio zleciałem jednak do studio aby mi to zaprojektowali profesjonalnie i ... nie wymyślili nic czego sam im nie powiedziałem :(

proszę oceńcie ten układ - kuchnia ma 3.3 na 3.3 i są dwa okna oraz duży otwór

http://lh5.ggpht.com/_DFNQLcVpV5g/TKOUI-QCvYI/AAAAAAAAAK0/ekEPf_nbmdc/s640/czarny.JPG

http://lh5.ggpht.com/_DFNQLcVpV5g/TKOURwHm16I/AAAAAAAAAK4/i6AUk7nrguU/s640/palisander1.JPG

http://lh5.ggpht.com/_DFNQLcVpV5g/TKOUS5T2HaI/AAAAAAAAAK8/cXf47FkwGUE/s640/popop.JPG

• Odpowiedzi 12,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak dla mnie ok :) Nie przepadam za naroznymi plytami, zreszta ja w ogole nie przepadam za naroznymi szafkami zwlaszcza w nowoczesnej kanciastej kuchni. Ciag komunikacyjny masz dobry zachowany lodowka -> blat roboczy->kuchenka->po dwoch stronach miejsce na odstawienie czegos->zlew.

Widze, ze niestety zbyt duzego wyboru z ta kuchnia nie macie ze wzgledu na dwa duze okna :(

jak dla mnie też może być, ale lodówka za daleko od zlewu. :rolleyes: Może przenieść zlew pod to drugie okno?

kurcze, sorry, dopiero teraz doczytałam o tej lodówce. :oops:Jeśli będzie w zabudowie to wszystko ok.:yes: Podoba mi się.

Edytowane przez Magda 34

@ manieq82

a czy ewent zlewu nie mozna przesunac pod okolice lodowki [tzn pod tamto okno?] ? czy moze wtedy z wymiarami wolnej przestrzeni/blatu byloby kiepsko.

mi sie tam narozna plyta podoba, i ogolnie uklad taki jak jest teraz, ale ewent bym sie zastanowila nad przeniesieniem zlewu.

i wole ta opcje z czernia.

Efilo

jako, ze jestem na etapie projektu a Twoja kuchnia mnie natchnela mam pytanko:

1. czy dobrze sie uzytkuje szafka zaluzjowa na koncu blatu?

2. jesli bylabys tak mila i zerknela do galerii pt: dziennik agiis na ostatniej stronie jest jej zdjecie kuchni i chce miec wyspe/polwysep jak ona ale bez zlewu ani plyty taki olbrzymi blat roboczy - to czy tak lepie czy zrobic barek tz wyspe na dwoch poziomach? oczywiscie wyspa odgradza kuchnie i salon

acha pogladowo:

kuchnia jak manieq od lewej: sbs, slupek z piecykiem, szafka z zaluzja, blat, zlew, blat, plyta, blat

no i przy scianie prawej ta wyspa/polwysep w zasadzie

Edytowane przez ALUTKA W

Dziękuje za pomoc. Wasze pomysły są naprawde genialne :) posiedziałam dzisiaj troche i wymyśliłam coś takiego. Chociaz nie wygląda to dokłądnie ta jak chciałam. Nie potrafie dokładnie zrobic to co chce w programie. Szafki górne chciałabym mieć wysokie do samego sufitu i zlewozmywak bliżej lewej strony tak, żeby pomiędzy płytą a zlewozmywakiem było miejsce na zmywarkę 45 cm. Co sądzicie?

kuchnia.jpg

Alutka daj mi link bo szukam i szukam i nie moge znaleźć (o agiis mowa)

co do rolety to uważam ją za super pomysł. wiem że babki non stop zrzędzą że roleta jest bleee ale jak dla mnie to taka poza ;) my mamy w niej gniazdka pod małe agd bo nie lubie wystawki z tosterów

Edytowane przez efilo

ewaa

po pierwsze nie podoba mi sie ta dziura przy kominie a po drugie i ważniejsze odległość między zlewem i kuchenką jest absolutnie za mała

i zastanów sie nad uchwytami albo nad umiejscowieniem piekarnika bo w obecnym układzie to wysoce prtawdopodobne że byś go nie otworzyła

Alutka daj mi link bo szukam i szukam i nie moge znaleźć (o agiis mowa)

co do rolety to uważam ją za super pomysł. wiem że babki non stop zrzędzą że roleta jest bleee ale jak dla mnie to taka poza ;) my mamy w niej gniazdka pod małe agd bo nie lubie wystawki z tosterów

Efilo

poprawiam sie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?66553-domek-agiis-)/page13

a na 12 str w ogole sa zdjatka kuchni

Edytowane przez ALUTKA W

A więc tak - wszystko zależy :) Po pierwsze od tego co jest za półwyspem. Bo jak tak jak w przypadku agiis komin to barek nic by nie zmienił - komin rzadko ma tendencje do zabałaganiania sie ;) Jeśli gary to już warte przemyślenia. Zalezy też od tego jakim jesteś bałaganiarzem podczas gotowania. Czy sprzątasz na bieżąco czy po jedzeniu. Z doświadczenia powiem że otwarta kuchnia sprzyja samodyscyplinie ;)

Półwysep ma ten plus że możesz sięgać do niego od strony salonu. Ale na barek też możesz wystawić np. talerze do przejęcia przez osobe podajaca ;) Oba rozwiązania są ok. Ja bym chyba poszła w ten barek o ile warunek 1 jest spełniony. Tylko zrobiłabym go jako nawis nad blatem - tak żeby móc korzystać z całej szerokości wyspy/półwyspu

Niedokładnie o to mi chodzi ale mam nadzieje że sie rozumiemy

http://www.chobotdesign.eu/files/images/kuchnia%20angielska%20p1.preview.jpg

Edytowane przez efilo

ja raczej ta porzadnicka bo w laboratorium pracuje wiec po ciemku trafiam reka na to co potrzebuje a i rodzinke niezle gonie ;)

ale jak zaczynam robic pizze albo pierogi to wiecznie mi blatu brakuje a ten to jak lotnisko!! no i w szufladach od strony jadalni wszelkie potrzebne rzeczy sie zmieszcza.. ale ten barek kusi troszke

tylko, ze teraz u Tesciowej mam barek i im wiekszy tym wiecej durnostojek sie znajdzie :)

no i tak wyspa daje taka wizualna przestrzen i nowoczesnosc..

Edytowane przez ALUTKA W

Witam,

Swego czasu wklejałem tu swoje dywagacje

ostatnio zleciałem jednak do studio aby mi to zaprojektowali profesjonalnie i ... nie wymyślili nic czego sam im nie powiedziałem :(

proszę oceńcie ten układ - kuchnia ma 3.3 na 3.3 i są dwa okna oraz duży otwór

http://lh5.ggpht.com/_DFNQLcVpV5g/TKOUI-QCvYI/AAAAAAAAAK0/ekEPf_nbmdc/s640/czarny.JPG

Jak dla mnie tak kuchnia, zdecydowanie :rolleyes:

Mogę rzucić na tapetę okapy? Wiem, że dużo, że różne, że super - no i tak jest!

Ale chciałam się zapytać czy nalezy dopasować do kuchni o szerekości 60cm [płyta indukcyjna] okap o takiej samej szerokości ? czy np 90 będzie wyglądała bardzo okracznie? Czemu pytam? Otóż moja dłuższa ściana w kuchni ma raptem 3m, i chciałam kupić płyte 60tke żeby zostało jednak troche tej powierzchni blatu, ale z drugiej strony z okapów to podobają mi się głównie te ozdobne (z szybą, postaram się dorzucic jakis obrazek), które znów są w rozmiarze 90cm. I tu jeszcze dwie rzeczy. Zastanawiałam sięczy by nie zrobic szafki nad takim okapem - takie pół skrzdła (także nad tym szkłem będzie kawałek przerwy i potem byłaby półka, która zasłoniłąby część rury) żeby zystakać szafkę i ukryć kawałek tej rury.

Kiedyś w sklepie zrobiłam zdjęcia, ale nei widać zbyt proporcji okapu i płyty.

Dzięki za porady, za uwagi tych którzy może juz używają okapu ze szłem - bo może ładnie wygląda, ale praktyczność zerowa :0

aaa i ta laska to nie ja na foci :)

http://img842.imageshack.us/img842/2729/imgp2258o.jpg

Edytowane przez nicol21