Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Fajne :-)

Ja planuje zrobić coś takiego, żeby u mnie te drzwi przesuwne wyglądały tak jak ściana, żeby na pierwszy rzut oka nie było widać, że tam są jakieś drzwi.

Ale w sumie ten pomysł z przejściem przez szafkę mi się podoba... Tylko jeśli szafka ma mieć 60 cm to trochę wąskie to przejście...

• Odpowiedzi 12,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja to laik jestem ale niech ktoś mi odpowie na pytanie- dlaczego w większości przypadków zlew jest pod oknem? jakoś to dziwnie wygląda... ale pewnie jakiś sens ma :D

ja bym powiedziała odwrotnie, sensu zbytnie go nie ma, ale fajnie wygląda. Rzecz gustu. A tak na poważnie, przeczytaj cały wątek o zlewach pod oknem

ja to laik jestem ale niech ktoś mi odpowie na pytanie- dlaczego w większości przypadków zlew jest pod oknem? jakoś to dziwnie wygląda... ale pewnie jakiś sens ma :D

Nie zauważyłam takiej prawidłowości - po prostu czasami tak wychodzi. Przed erą zmywarek, to może jeszcze było gadane coś o wyglądaniu przez okno podczas zmywania ... :D

Nie zauważyłam takiej prawidłowości - po prostu czasami tak wychodzi. Przed erą zmywarek, to może jeszcze było gadane coś o wyglądaniu przez okno podczas zmywania ... :D

ja tez mam pod oknem zlew własnie dlatego ze jak sobie cos zmywam czy tp myje owoce,warzywa to mam jasno i na cos moge popatrzec

mam zmywarke ale mimo to do zmywania tez sporo rzeczy zostaje

Tak się dynamicznie ten wątek rozwija, że podepnę się i ja.......

mam PRO100 ale nie bardzo umiem zacząć, bo kuchnia trochę połamana.

mr6319 : zaprzyjażniłeś się z programem to podpowiedz mi jak go nadgryżć , mam kilka pomysłów i chętnie bym je tu wrzuciła pod Waszą Forumową ocenę.

wklejam rzut kuchni, (spiżarka do likwidacji) , w kuchni ma się zmieścić stół albo we wnęce po spiżarce albo nie wiem gdzie................... :roll:

http://images40.fotosik.pl/180/ab758afb6678ab3dmed.jpg

w tej wnęce to by super była wysoka zabudowa z lodówką sbs.........a stół..?

Wiem, wiem całe życie mieszkam ze spiżarką, będę ją miała pod schodami dł 2,5m szer 1,3m blisko kuchni.

Z tą spiżarką ta kuchnia wogóle jest nieustawna, zresztą ona wąska bardzo jest , zwróć uwagę gdzie projektant domu umieścił płytę kuchenną :o nawet jeśli to ma być elektryczna to przy samym oknie to porażka raczej.

Muszę to okno albo zamurować (jak większość) lub przesunąć jakoś............

Podobny układ do mojej , jaki wymiar ma ta ściana z okapem?

Jak się przybrać do tego programu PRO100, ściągnęłam sobie wersję mini ale jakoś nie mogę rozrysować wymiarów.............

Jeśli chodzi o Twoją kuchnię to zmniejszyłabym ilość górnych szafek , w prawym rogu jakąś szafkę z żaluzją sięgającą blatu aby schować mikrofalówkę.

Z tych szufladek wiszących też nie będziesz korzystać chyba, że z drabinki :wink:

Ta ściana ma 1,70m

Ściana ze zlewem 2,73m, a z lodówką 2,79m.

Nie zależy mi akurat na tym aby zakrywać mikrofalówkę.

Co do szafek górnych, to pomyślę. Nie mogłem jakoś dopasować ich w programie, no i zostało trochę miejsca, wstawiłem więc wąską szafkę, a takie były tylko z szufladami. Musze przemyśleć jakie będą dokładnie wymiary poszczególnych szafek.