Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lampa bioptron-doradźcie lub odradźcie

Recommended Posts

Jak w temacie-chcę takową nabyć.Ma ją ktoś z Was?Dla uzupełnienia dodam,że jest to lampa do koloroterapii firmy Zeppter.Droga jak nie wiem co ale podobno skuteczna.Pomóżcie :roll:

Głowy sobie uciąć nie dam, ale chyba głównie emituje światło spolaryzowane, a chromoterapię "robi" po zastosowaniu specjalnych nakładek.

Moja Mama używa jej przy bólach stawów (zwyrodnienia), sprawach skórnych. Przy regularnym naświetlaniu stawy są bardziej ruchome i mniej ją bolą.

Ha ha ha... Przypomniała mi się pewna przygoda jaka nas spotkała kilka lat temu. Jak co roku, w pewien czerwcowy piątek w jednym z ośrodków wczasowych gdzieś w Beskidach, zaczęli się zbierać fizycy na doroczną tygodniową konferencję. Jak co roku weekendowe prelekcje przeznaczone były dla młodych naukowców, więc przeważali studenci piątego roku i doktoranci. No i pojawiła się taka, niczego nieświadoma pani i zaproponowała towarzystwu, że im zrobi prezentację lampy bioptron.

Najwyraźniej miała pozwolenie właścicieli ośrodka, ale dowcipnisie nie powiedzieli jej jakich mają gości i wsadzili ją na minę.

Studenci jak to studenci, postanowili wziąć udział w prezentacji. Nie trzeba chyba tłumaczyć że pani została zarzucona gradem szczegółowych i podstępnych pytań. Próbowała nawet wyjaśnić fizykom (specjalistom min. od optyki) co to właściwie jest to spolaryzowane światło. No cóż. Studenci zrozumieli tylko tyle, że jest to pulsujące migotanie pola elektromagnetycznego :)

Przepraszam za OT :)

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

JoShi ... wymiękłam .... :lol:

wyznaję zasadę, ze jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego ....

nie wyobrażam sobie jak coś co leczy stawy może leczyć zatoki, żylaki, rany czy problemy dermatologiczne :roll:

moja koleżanka ma i sobie chwali , ale jak zapytałam o konkrety to nie bardzo potrafiła powiedzieć w jaki sposób jej to naświetlanie pomogło ... zatoki przeszły jej w tym samym czasie jak i mi bez lekarza ostatnio ... :roll:

• 2 weeks później...

daggulka

Ta lampa taka jest .Jak nie sprawdzisz to nie uwierzysz.

Wszystko kwestia wiedzy ..Przy tej lampie lekarze łapkę lirzą

I do kolegi nie maja kogo wysłac ,(Który jest świetnym specjalista od... :roll: .).

Tu jest filmik dlaczego tak naprawdę chorujemy. :o

Najlepsza orzechówka własnej roboty. 8)

• 2 weeks później...

się śmiejcie, ale ja mam tę lampę :oops:

kupiłam w wielkiej desperacji, nie zaglębiawszy się zbytnio w technologię

płaciłam za to gó.no cos koło 1000-1400 zł (allegro) już nie pomnę bo to parę lat temu było

wielka jest siła sugestii bo wydawało mi się wtedy że coś tam pomogła :D

mam zamiar ją rozkręcić w celach pokazowych hehe

i tak nie używam od lat więc spiszę to cudo na straty

oczywiście podzielę się fotkami 8)

się śmiejcie, ale ja mam tę lampę :oops:

kupiłam w wielkiej desperacji, nie zaglębiawszy się zbytnio w technologię

płaciłam za to gó.no cos koło 1000-1400 zł (allegro) już nie pomnę bo to parę lat temu było

wielka jest siła sugestii bo wydawało mi się wtedy że coś tam pomogła :D

mam zamiar ją rozkręcić w celach pokazowych hehe

i tak nie używam od lat więc spiszę to cudo na straty

oczywiście podzielę się fotkami 8)

Eeee... powaga - masz taką co szczytuje? Jak rozbierzesz to daj znać ok?