Jarek.P 30.12.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Maksymalna temperatura pracy pexów to 95 stopni. Jeśli w twojej instalacji będzie więcej, to wytrzymałość termiczna rur będzie chyba najmniejszym problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Grażyna 30.12.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Jakoś ciągle pexy kojarzą mi się z podłogówką i ogrzewaniem niskotemperaturowym, dlatego moje obawy, chociaż pewnie przy zastosowaniu Pexów zamiast miedzi miękkiej sporo bym zaoszczędził?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
17jan 08.01.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Jeśli instalacja c.o była projektowana, to zwykle projektant podaje nastawy wstępne grzejników. Jeśli nie ma takiego projektu to wprawiony instalator wyreguluje to bez problemu. Niektóre grzejniki mają fabrycznie wyregulowaną nastawę wstępną zależną od wielkości grzejnika, wtedy należy skorygować niektóre nastawy. Co ty za bzdury wypisujesz! A słyszałeś o czymś takim jak zawór kryzujący i wiesz gdzie on się znajduje? Pzdr. Janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domderlis 09.01.2014 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Krzyżakiem go pojechał jak Urlich Von... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaiba83 12.01.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Właśnie na youtube umieściłem swój pierwszy filmik instalacji C.O. na jaką natrafiłem przy okazji jednej z delegacji. Dla ludzi o mocnych nerwach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
17jan 05.09.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Hmmm, ostatnią zimę już grzaliśmy i nic takiego się nie zdarzyło. Od tego jest pompka, żeby pchała tam gdzie ja jej każę za pomocą siłownika i termostatu. Nie grzał tylko obwód, do którego brakło miejsca w listwie (było miejsce na 6, a my potrzebowaliśmy 7 obwodów podłączyć). Kumaty elektryk załatwił sprawę i od tego monentu wszystko grzało jak trzeba. Zwiększaliśmy i zmniejszaliśmy zadane temperatury, żeby sprawdzić sprawność działania i na szczęście wszystko zagrało Witaj, to dla Ciebie za ciężki temat może zmień swoje zainteresowania. boguslaw ma w 100% RACJĘ! pozdr. Janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts