Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki polecacie samochód?

alfa36

Recommended Posts

c32bud napisał:
Heh, ale stary kotlet ;-)

Żeby nie było OT z używanych aut poleciłbym Hondy. Trzymają cene ale raczej są bezobsługowe czego o niemcach bym nie powiedział.

Zgadzam się Honda to dobry target. Jedyną bolączką jest zbyt cienka i podatna na korozję blacha. Unikać samochodów sprowadzonych z Niemiec z nad Morza Bałtyckiego. W swojej historii obcowania z czterema kółkami ograniczyłem się do aut wyprodukowanych za zachodnią granicą. Od siedmiu lat jeżdżę bemką z trzylitrowym dieslem. Leję i grzeję:p. Oczywiście olej wymieniam co 12k km, dbam o auto jak mogę, wymiana oleju w skrzyni biegów, serwis EGR itd. Przyzwyczaiłem się do bemki tak bardzo, że sprowadziłem ją z wysp i zarejestrowałem w kraju. To nic, że kierownica po chu..wej stronie :)

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Też cenie sobie japońskie samochody. Co jak co, ale niezawodności nie można im odmówić.

Dotyczy to zarówno wspomnianych przez kolegę wyżej Honda, NIssanów, Toyot i Mitsubishi.

Mi podoba się ten Verso dla rodziny z jednym bądź dwóją dzieci jest to super opcja.

Z rodzinnych fajne są jeszcze VW Touran: chociaż ta Toyota Verso, za te pieniądze wydaje się być ciekawszym wyborem.

Edytowane przez lskw
aktualizacja

• 4 weeks później...
  • 1 year później...
  • 4 weeks później...
  • 5 weeks później...

Przymierzam się do zakupu mojego pierwszego auta, ponieważ niedawno uzyskałam swoje prawo jazdy. A to wszystko dzięki pomocy mojego instruktora oraz strony :spam:dzięki której mogłam przygotować się do testów na prawo jazdy. Chciałabym kupić nieduże auto typowo do jazdy miejskiej - czy możecie mi coś doradzić? :)

Pozdrawiam! :)

Edytowane przez Tomaszs131
Link reklamowy.

lskw napisał:
Też cenie sobie japońskie samochody. Co jak co, ale niezawodności nie można im odmówić.

Dotyczy to zarówno wspomnianych przez kolegę wyżej Honda, NIssanów, Toyot i Mitsubishi.

Mi podoba się ten Verso dla rodziny z jednym bądź dwóją dzieci jest to super opcja.

Z rodzinnych fajne są jeszcze VW Touran: chociaż ta Toyota Verso, za te pieniądze wydaje się być ciekawszym wyborem.

Tu bym polemizował. Parę lat temu kupiłem Lancera, miał wtedy 6 lat i 130tys na liczniku. Kupiłem go od kolegi, który to kolega był pierwszym właścielem, polski salon. Przy około 140tys zaczął brać olej jak szalony - no trudno, po wymianie uszczelniaczy ok. Natomiast kolejną niespodzianką było wypalenie się zaworu na głowicy, również koło 140tys. i żeby było ciekawie, nie było w tym aucie nigdy gazu. Natomiast po remoncie silnika przejechał narazie kolejne 100tys bezawaryjnie - to fakt.

Za to chetnie potwierdzę, że we francuzach pada elektronika, w Capturze padł mi czujnik zapięcia tylnego pasa. Jakoś tak 2-3 mies po wyjechaniu z slaonu.

Edytowane przez Robaczywy

Robaczywy napisał:
Tylko nadal nie ma kierunkowskazów nawet w opcji ;(

bo w serii M i np 335i a w "kolkach" R to jest rzecz zbedna.... malo co Cie zepchnie z lewego :p i malo co gdy zaczynasz wyprzedzac jest w stanie ogarnac to w krotszym czasie, wiec kierunki jako dekoracje sie w tym montuje :)

Edytowane przez fighter1983