OlaK 22.08.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Doradźcie jakieś gatunki, które w miarę szybko wyrosną ale nie będą gigantami, są ładne i nie trzeba za dużo wokól nich chodzić. Do zacienienia placu zabaw i częsci wypoczynkowej działki. dzięki wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.08.2009 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Klon jesionolistny - odmiany Flamingo, Odessanum, Variegatum - niewymagające co do gleby, lubią słońce, szybko rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LovelyFairy 27.08.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Przy placu zabaw może jeszcze jarząb pospolity W części wypoczynkowej jabłonie (Malus 'Golden Hornet', 'Ola', 'Dolgo'), brzoza, śliwa wiśniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Majda 20.02.2010 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Dereń jadalny - do 5-6 moliwnik baldaszkowaty - krzewo-drzewo do około 4m Dają jadalne owoce, które niezjedzone stanowią źródło jedzenia dla ptaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 20.02.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasminum 23.02.2010 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Witam!Karagana w gatunku, Wiąz 'Pendula', 'Geisha', klony palmowe, oliwnik, jabłonie ozdobne, wiśnie ozdobne, i wiele, wiele innych. wybór jest ogromny trzeba tylko zwracać uwagę na właściwości odmiany. Brzoza w gatunku będzie olbrzymem, 'youngi' będzie tak duża jak pozwala podkładka lub ogrodnik.Pozdrawiam ;0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 23.02.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 klony palmowe, nie zaliczyłabym ich do łatwych w uprawie - bezobsługowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasminum 23.02.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 klony palmowe, nie zaliczyłabym ich do łatwych w uprawie - bezobsługowych... Witam! W swoim ogrodzie i wielu innych mi znanych klony palmowe (czysty gatunek i np. atropopurpureum) rosną bezobsługowo, pod warunkiem dobrania im odpowiedniego siedliska. No chyba, że masz na myśli rośliny szczepione, które są wyższą szkołą jazdy absolutnie nie polecane początkującym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.02.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 klony palmowe, nie zaliczyłabym ich do łatwych w uprawie - bezobsługowych... To prawda,ja już 3 z kolei który mi padł albo słońce go załatwiło albo za dużo wody deszczowej,zresztą wiele osób tu na forum ma problemy z uprawą tego ślicznego drzewka,tyle pocieszam się bo już myślałam że ze mnie żaden ogrodnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.02.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 faktem jest też, ze ludzie nie kupują czystego gatunku klonu tylko odmiany strzępolistne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 25.02.2010 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 klony palmowe, nie zaliczyłabym ich do łatwych w uprawie - bezobsługowych... To prawda,ja już 3 z kolei który mi padł albo słońce go załatwiło albo za dużo wody deszczowej,zresztą wiele osób tu na forum ma problemy z uprawą tego ślicznego drzewka,tyle pocieszam się bo już myślałam że ze mnie żaden ogrodnik Nie wiem czy to te klony ale w pewnym programie ogrodniczym usłyszałam, że ludzie sadzą klony w pełnym słońcu i się dziwią, że im padaja Klony ponoć nie lubią pełnego słońca i najlepiej im w klonowym lasku. W związku z czym klony sobie odpuściłam chociaz miałam ochotę, miałam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 25.02.2010 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 to akurat wiedziałam że silnego słońca nie znoszą,posadzone były od strony północnej i też szlak je trafił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts