brachol 29.03.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 a jaka zaprawe uzywaliscie do murowania silikatu? chodzi mi o sklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 30.03.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam, I oto jest "upragniony" nowy cennik grupy silikaty. Moze teraz uda sie dostac ten material - skoro jego sztuczny deficyt sie juz skonczyl. http://www.grupasilikaty.pl/pliki_do_pobrania2.php Ciekawe jak teraz Wam potwierdzxają ceny? Moje 2,50 netto za bloczek poszło na dłuuugi spacer i nie wroci. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 30.03.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Jeżeli chodzi o Silkę Xelli to zamówienia od składów producent przyjmuje od 16 kwietnia, a ich realizacja to maj-czerwiec. Materiału niestety brakuje, a jak już jakaś hurtownia dostanie dostawę ze starych zamówień (przed podwyżką) to go puszcza go na pniu po cenie = katalog producenta + narzut Zdarzają się tez i tacy co oferują silkę 24 po 6 zł netto Do mnie przyjechały bloczki z zimowego zamówienia prosto z fabryki jeszcze ciepłe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 30.03.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 a jaka zaprawe uzywaliscie do murowania silikatu? chodzi mi o sklad Ja będę miał Alpol AZ 110. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 30.03.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 a jaka zaprawe uzywaliscie do murowania silikatu? chodzi mi o sklad Ja będę miał Alpol AZ 110. ja też ja miałem po 14,3 worek netto ale od 1 kwietnia Alpol też podnosi ceny. Myślę że nie warto ponieważ na dom do stropu zużyłem 2,5 tony. Dziury w silikatach i ich duży minus ja sie chce kleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 30.03.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 euromix robi klej do silikatow. 9.02 bodajze. cena okolo 10-14 netto zaleznie kto dzwoni ja dostalem po 11,15 juz z mala marza hurtowni ktora to przywiezie, przechowa a potem dostarczy na plac budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 30.03.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 a jaka zaprawe uzywaliscie do murowania silikatu? chodzi mi o sklad Ja będę miał Alpol AZ 110. ja też ja miałem po 14,3 worek netto ale od 1 kwietnia Alpol też podnosi ceny. Myślę że nie warto ponieważ na dom do stropu zużyłem 2,5 tony. Dziury w silikatach i ich duży minus ja sie chce kleić Ja mam Silkę Xelli więc dzir jest mało (2) Klej Alpolu po 850 zł brutto za paletę (1200 kg). Mam nadzieję, ze nie pojdzie wiecej niz 1500 kg Jaką powierzchnię scian miałeś do postawienia na parterze i czy klej kładłeś przez dozownik, czy na kielnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 30.03.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 ale ja pytalem o zaprawe cementowo wapienna a nie o klej bo przeciez pierwsza warstwe trzeba wypiziomowac na zaprawie potem tez bede kleil na alpol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej z Wadowic 30.03.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Witam Ziarutek mam pytanie gdzie brałeś silikaty dla siebie (hurtownia i transport). Ja mieszkam koło Wadowic i zamierzam pochodzić po składach. A ze słyszenia wiem że w naszym rejonie niechętnie silikaty są oferowane. Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 30.03.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 a mam jeszcze drugie pytanie czy uzywaliscie chwytaka podczas murowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nado 31.03.2007 03:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 a jaka zaprawe uzywaliscie do murowania silikatu? chodzi mi o sklad Ja będę miał Alpol AZ 110. ja też ja miałem po 14,3 worek netto ale od 1 kwietnia Alpol też podnosi ceny. Myślę że nie warto ponieważ na dom do stropu zużyłem 2,5 tony. Dziury w silikatach i ich duży minus ja sie chce kleić 2,5Tony?!! mury tylko do stropu. Dobrze policzyłeś. Albo Ci ten klej znikał. Średnio na mury zewn. parteru jak muruje nie powinno być więcej jak koło 1-1,3T. I pamiętajcie że aby zwiększyć przyczepność kleju (i zmniejszyć zużycie) silkaty powinny być wilgotne. Czyli przed kładzeniem kleju powinno się je zwilżyć wodą. Sprawdz dokładnie ilość tego kleju. Często wykonawcy tak murują, że nakładają za dużo kleju, a po nałożeniu pustaka nadmiar zgarniają kielnią i heja na dół w piach. I wtedy spokojnie może pójść i 3T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 31.03.2007 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 A mi bloczek wychodzi po 4,27 brutto, i wychodzi na to że to tanio jak na stolicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 31.03.2007 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 A ma jeszcze jedno pytanie w czym się robi ten klej? W betoniarce? czy wystarczy w pojemniku po farbie jak atlas do glazury??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 31.03.2007 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 A mi bloczek wychodzi po 4,27 brutto, i wychodzi na to że to tanio jak na stolicę To jest cena na silkę z Xella czy polska silka. Gdzie można kupić w Warszawce w tej cenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 31.03.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 A mi bloczek wychodzi po 4,27 brutto, i wychodzi na to że to tanio jak na stolicę To jest cena na silkę z Xella czy polska silka. Gdzie można kupić w Warszawce w tej cenie? Silka z Niemiec, zamówiłam z transportem, miesiąc temu, może będzie na koniec kwietnia. W stolicy pewien pan powiedział mi ostatnio 4,8 netto!!! I nie xella, xella podobno podchodzi pod 6 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 02.04.2007 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Czy ktoś z was używał dozownika do kleju do Silki 24 cm oraz chwytaka? Chętnie odkupię. Gdzie można takie cudo dostać od ręki, moze ktos zna konkretny adres, stronę www? Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.04.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 witamco robiliscie z peknietymi bloczkami? oddawaliscie czy uzywaliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 02.04.2007 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Czy ktoś z was używał dozownika do kleju do Silki 24 cm oraz chwytaka? Chętnie odkupię. Gdzie można takie cudo dostać od ręki, moze ktos zna konkretny adres, stronę www? Dzięki. a nie maja w hrtowni w ktorej zamawiales silke? co do dozownika to nie wiem pewnie fajna sprawa ( tez bym odkupil ale na 18 cm) ale co do chwytaka to w sumie nie jest potrzebny da sie trzynajac bloczek w rekach rowno go polozyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RaStro 02.04.2007 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 a jaka zaprawe uzywaliscie do murowania silikatu? chodzi mi o sklad Ja będę miał Alpol AZ 110. ja też ja miałem po 14,3 worek netto ale od 1 kwietnia Alpol też podnosi ceny. Myślę że nie warto ponieważ na dom do stropu zużyłem 2,5 tony. Dziury w silikatach i ich duży minus ja sie chce kleić 2,5Tony?!! mury tylko do stropu. Dobrze policzyłeś. Albo Ci ten klej znikał. Średnio na mury zewn. parteru jak muruje nie powinno być więcej jak koło 1-1,3T. I pamiętajcie że aby zwiększyć przyczepność kleju (i zmniejszyć zużycie) silkaty powinny być wilgotne. Czyli przed kładzeniem kleju powinno się je zwilżyć wodą. Sprawdz dokładnie ilość tego kleju. Często wykonawcy tak murują, że nakładają za dużo kleju, a po nałożeniu pustaka nadmiar zgarniają kielnią i heja na dół w piach. I wtedy spokojnie może pójść i 3T. Ale gość wyraźnie pisze o dziurach w silikatach, chyba kolesie kładli mu te bloczki dziurami do góry. jak tak robili to rzeczywiście można trochę kleju tam wlać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 02.04.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 ChłopakiW czym się robi klei do silikatów? I jaką firmę mi polecacie? Ile wynosi na m2 dla ekpy która budowała już ze silikatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts