RaStro 21.04.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 poszukuje jakis materialow na temat konstrowania scian (obliczenia itd) z silki mam sciany 18 i kierownik ciagle mnei przygnebia ze jemu sie te sciany wydaja nie tego.... i ze sie ich boi ja tez sie juz powoli zaczynam bac jak macie jakies materialy dokumentujace, ze silka 18 jest spoko to dajcie cynk Dla silki, to nie mam pomysłu, ale na stronie http://www.grupasilikaty.pl/pliki_do_pobrania2.php znajdziesz coś na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaBabice 28.04.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Witam budujacych z silikatów. Tez mam zamiar budowac z tego materialu. Moze mi ktos pomoze. Buduje w okolicach Warszawy (Stare Babice) i poszukuje materialow. Moze ma ktos namiar gdzie kupic bloczki silikatowe grubosc 24cm. Z gory dziekuje za informacje. Pozdrawiam, Anna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 28.04.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Witam budujacych z silikatów. Tez mam zamiar budowac z tego materialu. Moze mi ktos pomoze. Buduje w okolicach Warszawy (Stare Babice) i poszukuje materialow. Moze ma ktos namiar gdzie kupic bloczki silikatowe grubosc 24cm. Z gory dziekuje za informacje. Pozdrawiam, Anna. Droga Aniu zamów w fabryce, czas oczekiwania 4 miesiące, ja zamawiałam w niemcach, i nadal jestem, 7 maja rusza producha mojego zamówienia, a złożyłam je hen, hen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bazhyl 06.05.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 poszukuje jakis materialow na temat konstrowania scian (obliczenia itd) z silki mam sciany 18 i kierownik ciagle mnei przygnebia ze jemu sie te sciany wydaja nie tego.... i ze sie ich boi ja tez sie juz powoli zaczynam bac jak macie jakies materialy dokumentujace, ze silka 18 jest spoko to dajcie cynk Że jest spoko materiałów nie mam, chociaż byłem w kilku budynkach o ścianach w tym wymiarze - stoją. Architekt, który robił mi adaptację stwierdził, że minimum na ścianę nośną to 24, więc się nie upierałem. Z powodu braku tego wymiaru wziąłem 25. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 06.05.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2007 no wlasnie to jest pytaniejak to policzycmoze to pytanko do gena- jak wyliczyc potrzebna grobosc sciany?wedlug norm na sciany wyliczylem, ze moja sciany z silki ma srednio jakies 3,5 MPa ale nie bardzo wiem jak policzyc sprawy typu smuklosc, czy wyoblenie....moja "najtrudniejsza" sciana ma 3 metry wys i 7,25 dlugosci w swietle scian poprzecznych, 18 cm grubosci nie ma ona zadnych polaczen z dzialowkami itd czy nie jest zbyt smukla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirage 09.05.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Przebrnąłem przez cały wątek ale nie znalazłem odpowiedzi. Czym tynkować sylikaty? Ktoś pisał, że wystarczy tylko gładź (równe ściany)? Wiem że pod płytki tylko gruntowanie ale co z pozostałymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 09.05.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Witam. Ja budowałem z silki 18. Kierownik kazał zbroić nadproża 2x górą i 5x dołem fi 12(albo 10 nie pamiętam-nie mam przy sobie dziennika), podciągi długie(5mb)były zbrojone więcej i grubszymi drutami. Domek stoi od listopada, nic nie pęka ściany proste. A co do tynkowania. Gładź może i owszem. A gdzie będą kable. Moi murarze stawiali ściany zachowując kanały elektryczne pionowe(silka E18). No i co z tego jak jest dużo podciągów, nadproży, strop żelbetowy. Kable biegną po ścianach. A tynk i tak musi mieć jakąś minimalną grubość(chyba 8mm),żeby był trwały.Pomimo dokładnego zbudowania u mnie budynku ja bym nie odważył się kłaść tylko gładzi. Spoiny na pewno by były widoczne na powierzchni pod słońce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 09.05.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2007 Wreszcie dostałam upragnioną fakturę za silkę, bloczek 24 cm za 3,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaIAdam 11.05.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 Droga Aniu Ja kupowałam na początku kwietnia silikaty z Jedlanki 24 cm w Hurtowni Dolcan w Ząbkach za 3pln netto z transportem na białołękę w cenie.Proponuję żebyś tam zapytała. tel 022 678 91 00. Jak ja szukałam silikatów to była jeszcze większa panika niż teraz, Dolcanin nie wykorzystał tego a mógł. Silikaty czekały na mnie miesiąc w hurtowni. A od poniedziałku są na budowie i właśnie powstają mury. Wykonawca jest zadowolony z ich jakości, a do tej pory murował tylko z silki, więc chyba jest ok.Tak wogóle to ten dolcan sprowadza sobie silikaty z Jedlanki do budowy swoich osiedli i dlatego mają towar i dobrą cenę u producenta. PowodzeniaAsia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaIAdam 16.05.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Co jest? Nikt nie buduje z silikatów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 17.05.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 pustak silikatowy w trojmiescie 6.20 brutto. wymiar 25x18x23.8 a 25x12x23.8 kosztuje 420 albo 4.60.do tego daja klej.pozdrawiampa. aha i maja tego sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 22.05.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Co jest? Nikt nie buduje z silikatów? Czołem! ja jeszcze nie, ale zamierzam wysłałem Wam wiadomość na priv no_kya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 22.05.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Co jest? Nikt nie buduje z silikatów? Jak to nie buduję, ja buduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 22.05.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2007 Co jest? Nikt nie buduje z silikatów? Jak to nie buduję, ja buduję Hej tosinek, a może Twoja ekipa się zwalnia na jesień? no_kya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 23.05.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A kiedy chcesz budować?? Jesień to znaczy wrzesinień czy listopad? Zapytam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 23.05.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A kiedy chcesz budować?? Jesień to znaczy wrzesinień czy listopad? Zapytam się bardziej wrzesień... teraz to już nawet zaczynam sie przymierzać do sierpnia trzeba sobie stawiać ambitne cele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 23.05.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 A kiedy chcesz budować?? Jesień to znaczy wrzesinień czy listopad? Zapytam się bardziej wrzesień... teraz to już nawet zaczynam sie przymierzać do sierpnia trzeba sobie stawiać ambitne cele TO chyba nie mój pan Józio on powiedział, ze do sierpnia to on będzie robić, jeszcze mi dach robi. Ale się zapytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 24.05.2007 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 a czy przy klejeniu silikatow nadproza tez daje sie na klej czy na zaprawe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 24.05.2007 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 A kiedy chcesz budować?? Jesień to znaczy wrzesinień czy listopad? Zapytam się bardziej wrzesień... teraz to już nawet zaczynam sie przymierzać do sierpnia trzeba sobie stawiać ambitne cele TO chyba nie mój pan Józio on powiedział, ze do sierpnia to on będzie robić, jeszcze mi dach robi. Ale się zapytam jeśli będziesz tak uprzejma to będę Ci bardzo wdzięczny. w moich poprzednich postach znajdują się rzuty kondygnacji (celowo ich ponownie nie zamieszczam by nie zaśmiecać forum ) jeśli to w jakikolwiek sposób może pomóc panu Józiowi w podjęciu decyzji... no_kya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaIAdam 24.05.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 no_kya dowiadywałeś się o silikaty w Dolcanie?Jak to u nich teraz wygląda?asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts