pattaya 05.01.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Może to jakiś ręczny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 05.01.2005 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2005 Może to jakiś ręczny model? hehehehehe - na to nie wpadłem :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 06.01.2005 02:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Po pierwsze to nie MOJA hurtownia!! W Teodorach podali mi namiary na nich , bo maja najblizej mnie auto z HDSem.Po drugie pytam bo nie wiem.Po trzecie nie ma glupich pytan ,sa tylko glupie odpowiedzi , takie jak te dwie powyzej.Po czwarte ,skoro jestescie wszystkowiedzacy i macie takie poczucie humoru to powinniscie zmienic forum !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 06.01.2005 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Po pierwsze to nie MOJA hurtownia!! W Teodorach podali mi namiary na nich , bo maja najblizej mnie auto z HDSem. Po drugie pytam bo nie wiem. Po trzecie nie ma glupich pytan ,sa tylko glupie odpowiedzi , takie jak te dwie powyzej. Po czwarte ,skoro jestescie wszystkowiedzacy i macie takie poczucie humoru to powinniscie zmienic forum !!!! ale o co chodzi???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 06.01.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 Matth kolego. Albo jesteś nerwus,niezrównoważony jakiś,może pomoże leczenie? Albo niemiluch jakiś. Z czytaniem też kiepsko,przecież Rydzu odpowiedział na pytanie. Poza tym jeżeli coś tu było głupiego,to raczej pytanie .Zastanów się,jak dźwig do tego stworzony może nie podnieść jednej palety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 06.01.2005 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2005 ... a tu nawet w zimie gorąco... Pozdrawiam silikatowców! matth - nie denerwuj się, nie ma o co, wprawdzie chcesz wypożyczyć ustrojstwo za własne pieniążki i nikt teoretycznie łaski ci nie robi, ale sposób myślenia jest taki: ,,potrzebuje HDS-a to niech materiał kupi u nas" i dlatego tną głupa w tej hurtowni (no chyba, że ta pani to blondi...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matth 07.01.2005 03:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2005 sorry ,ponioslo mnie troche, chyba rzeczywiscie przesadzilem wiec przepraszam raz jeszcze. Tak to jest jak sie buduje przez telefon i internet,no ale inaczej nie moge.Dojna krowa znajduje sie w dosc duzej odleglosci od miejsca budowy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 08.01.2005 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Czy bloczek drążony Ludynii jak na poniższym obrazku jest drążony na wylot? http://www.ludynia.pl/page/images/bp/amd500.gif I jakiej średnicy są te duże dziury? I czy te duże dziury można by ewentualni wykorzystać jak końcówkę kanału nawiewnego wentylacji meachanicznej? Bo mam mieć kanały nawiewne rozprowadzone pod wylewką. I albo mógłbym je zakończyć kartką nawiewną wpuszczoną w podłogę, albo przewiercić w powyższym bloczku (tym co stoi bezpośrednio na stropie) dziurę, podłączyć kanał nawiewny, i zrobić kratkę w parapecie, zamiast w podłodze. Jakie mogłyby być minusy takiego rozwiązania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 08.01.2005 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Czy bloczek drążony Ludynii jak na poniższym obrazku jest drążony na wylot? To nie jest bloczek z Ludyni. Oni robią bloczki o długości 25x mm a ten ma 500mm. Nie wiem czy to nie Leżajsk przydpadkiem takie bloczki robi. Co do samego rozwiązania z kanałami wentylacyjnymi to miało by to sens, ale tylko jeśli upilnujesz murarzy bo jak przesuna warstwy bloczków o 2-3 centymetry względem siebie to d... zbita a nie wentylacja z tego będzie. To samo sądzę o nowej "super rewelacji" made in silka - te bloczki z kanałami na kable - do murowania potrzebny aptekarz a nie murarz któremu kilka cm w te czy w te róznicy nie robi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 08.01.2005 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Powyższy rysunek jest "zalinkowany" do poniższego linku: http://www.ludynia.pl/page/images/bp/amd500.gif a więc Ludynia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 08.01.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 Faktycznie - mój błąd. Już znalazłem.Po porstu gdy ja kupowałem materiał jeszcze tego nie było.Odkąd połaczyli się w większą grupę (chyba 4 producentów) - poszerzyli ofertę. Ale z tego co widzę to jest bez pióra - wpustu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 08.01.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 A ja mam do kolezanek i kolegów SILIKATOWCÓW pytanie o tynki . Czy kładąc tynki wewnętrzne cementowo - wapienne (na razie ruszamy z cześcia "techniczną" domu) przygotowywaliscie jakoś podłoze pod tynki?Chodzi mi o jakieś gruntowanie powierzchni silikatu etc...Gdziec czytałem (albo słyszałem - juz nie pamietam) że silikatu tynki się coś za bardzo nie chcą trzymać i nie wiem czy to PAWDA czy FAŁSZ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaruś 08.01.2005 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 A nie wystarczy tylko zaszpachlować, jako równo sklejone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 08.01.2005 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2005 A nie wystarczy tylko zaszpachlować, jako równo sklejone? W folderach to może wygląda na takie że mozna tylko szpachlowac i tapety kleić A tak powaznie to chodz o część domu przeznaczoną na działalność (warsztat). Jakoś to musi wyglądać żeby klientów nie straszyło pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekm 10.01.2005 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 Dla zainteresowanych nową Silką E. Dzwoniłem do Xelli z pytaniem czy ten nowy wynalazek w ogóle można kupić czy też może jest to tylko tzw. 'byt marketingowy'. No i trochę mnie zaskoczyli (pozytywnie). Otóż można kupić i kosztuje tyle samo (za m2) co Silka M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 no widzialem te polmetrowe bloczki z ludyniale fakt nei maja piora-wpustuczy to powazna wada?czy trzeba w tym ukladzie robic spoiny pionowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 10.01.2005 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 czy trzeba w tym ukladzie robic spoiny pionowe? chyba nie w koncu Inkowie w ogole nei stawiali na zaprawe a mieli tylko dopasowane bloki tak jak silikaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras74 10.01.2005 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2005 czy trzeba w tym ukladzie robic spoiny pionowe? Te połówki otworów na brzegach bloczków służą do wypełniania zaprawą i to cała pionowa spoina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
horsenet 11.01.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 Dla zainteresowanych nową Silką E. Dzwoniłem do Xelli z pytaniem czy ten nowy wynalazek w ogóle można kupić czy też może jest to tylko tzw. 'byt marketingowy'. No i trochę mnie zaskoczyli (pozytywnie). Otóż można kupić i kosztuje tyle samo (za m2) co Silka M! Jednak chwyt. Na dzień dzisiejszy mają tylko E24, żadnych bloczków wyrównawczych (ponoć są potrzebne), żadnych innych grubości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2005 a przycinanie takich silikatow to rozumiem szlifierka katowa z diamentowa tarcza?? jaka musi byc srednica i na ile wystarcza jedna taka tarcza? planuje pelne bloczki 18 cm z ludyni ale jakos nie widze tego ciecia i w ogole to musialbym jakos dokladnie zaplanowac co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts