Gość 27.02.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 tosinek, poszło na priv. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.02.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Oj , mam sygnały, że z mojego priva nie wychodzą info. podaję więc oficjalnie dla zainteresowanych z terenów na pd. od W-wy: Skład budowlany WZM Prażmów, naprzeciwko szkoły podstawowej i gimnazjum, jadąc od strony Piaseczna po prawej stronie, ok. 900m od wjazdu do wsi. Tel. 7270051. To nie hurtownia Silki, ale skład, w którym zaoferowano mi ściągnięcie silikatów z Jedlanki. Oryginalna Silka jest dostępna np. w składzie bud. w Pracach Dużych przy drodze Piaseczno-Tarczyn. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 27.02.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Oj , mam sygnały, że z mojego priva nie wychodzą info. podaję więc oficjalnie dla zainteresowanych z terenów na pd. od W-wy: Skład budowlany WZM Prażmów, naprzeciwko szkoły podstawowej i gimnazjum, jadąc od strony Piaseczna po prawej stronie, ok. 900m od wjazdu do wsi. Tel. 7270051. To nie hurtownia Silki, ale skład, w którym zaoferowano mi ściągnięcie silikatów z Jedlanki. Oryginalna Silka jest dostępna np. w składzie bud. w Pracach Dużych przy drodze Piaseczno-Tarczyn. Pozdrawiam, dzięki doszło, będę rychło dzwonić,choć mój kochamy mówi, że 50 przestali robić jako mniej zyskowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 27.02.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ja polecam fabryke kolo Lublina w Niemcach www.ppmb-niemce.com.plNa jesieni zamawialam u nich, w sumie przyjechaly 4 transporty bloczkow 6NFD P+W i 3NFD. Ja jestem bardzo zadowolona zarowno z kontaktu jak i ceny (25% rabatu od cen katalogowych).Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 27.02.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Ja polecam fabryke kolo Lublina w Niemcach www.ppmb-niemce.com.pl Na jesieni zamawialam u nich, w sumie przyjechaly 4 transporty bloczkow 6NFD P+W i 3NFD. Ja jestem bardzo zadowolona zarowno z kontaktu jak i ceny (25% rabatu od cen katalogowych). Polecam. Moze bylem za malo przekonywujacy, ale nie chcieli sie targowac. 3.27 brutto za bloczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 28.02.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Moze bylem za malo przekonywujacy, ale nie chcieli sie targowac. 3.27 brutto za bloczek. Kurcze czyżby cena tak wywindowała w góre? Ja w październiku płaciłam 2,69 zł brutto za bloczek 6NFD P+W z transportem i rozładunkiem HDS i paletami. Za sam bloczek placilam 2,17 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 01.03.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Z tego co wiem to w Kluczach i Leżajsku (bo tam dzwoniłam) nie ma problemu z zamówieniem Mi powiedzieli,że jeśli zamówię u nich to do tygodnia mi zrobią ile chcę :transport to 2,60 za km. Kurde a ja dzwonie do Kluczy i mowia ze nie ma. Dzwoni hurtownik i tez mu mowia ze nie ma. Chyba nas nie lubią ! edit: no i zadzwonilem ponownie, materialow brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 01.03.2007 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 potwierdzam, brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 02.03.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Witam wszystkich.Właśnie dzwonił do mnie hurtownik z ofertą na silikaty (Inowrocław) i tak:N24 3,90 bruttoN12 2.25 bruttojeden transport 400złi na sam. wchodzi : N24 72m2 N12 144m2jak u was krztałtują się ceny na dzisiaj? i powiedzcie, jak wiecie, ile wchodzi na HDS N24 a ile N12 , chodzi mi o samochód długi Tir a ile na krótki samochód skrzyniowce.Mam nadzieję że ktoś będzie wiedział o co mi chodzi.Pozdrawiam i proszę o szybkie odpowiedzi bo muszę się decydować ceny szaleją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 02.03.2007 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Niemce - jednego dnia dawali mi 3.05 na N24 i mozliwosc przetrzymania do 30 kwietnia, moze nawet dluzej a nastepnego 3.27 i odbior do 15 marca - a mialo byc tak pieknie Jedlanka - u producenta 2.73 netto i na razie brak, u lokalnego posrednika 2.73 brutto + transport ~700 za samochod - odbior do konca marca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 02.03.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Końcem stycznia zamówiłem silikaty z Leżajska i tak:- N24 - 2,96 zł brutto/szt.- 3NFD - 1,55 zł brutto/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jezzmam 04.03.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Powiedzcie mi czy naprawdę tak łatwo spartaczyć robotę budując z silikatów??Bo co rusz to wszyscy mi odradzają silikaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 04.03.2007 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2007 Nie chce się majstrom nosić i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 05.03.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 hej kochani moi , nigdzie nie ma 12-tek silikatów , co radzicie brać w zamian??? co najabrdxiej bedzie sie nadawać ? siporex, jakis inny gazobeton czy ceramika? poradzcie... pzdrart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 05.03.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Może Silka? Ja mam już domek zadaszony, ale został do zamurowania otwór w ścianie. Z powodu braku polskich silikatów kupiłem Silkę Xelli. Problem jest w wysokości bloczków, ale i tak nie mógłbym ich przewiązać ze ścianą. Co drugą warstwę daję kątownik budowlany 10x15. W wypadku zastosowania innych materiałów (ceramika, keramzyt, suporeks) i tak może być kłopot z różnicą wysokości. Można stosować systemowe łączniki do ścianek, o których było gdzieś wcześniej w tym wątku - zamiast przewiązania muru na strzępie. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 05.03.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 hej moj skład budowlany znalazł mi silke xelli za 4,97zł, moze ją wezme ale czym to ocieplić? mysalem o wełnie ale jak zobaczylem ceny... mozesz sie podzielic swoimi rozwiazaniami? pzdrawiamart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 05.03.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Ja budowałem latem 2006 z silikatów z Przysieczyna. Nośne 24 cm, działowe 12 cm. Mały kłopot pojawił się przy przewiązaniu ścian nośnych za pomocą bloczków połówkowych. Okazało się, że są minimalnie wyższe. W związku z tym na tych przewiązaniach poszło więcej kleju. Ostatnia warstwa kładziona była na zaprawę, aby wyprowadzić poziom pod strop. Na cały dom w 2006 roku różnica między silikatami i silką wyniosła około 3000 PLN na korzyść tych pierwszych. A że w opinii forumowiczów materiał był tej samej klasy - wziąłem co tańsze. Kupując silkę masz z głowy problem bloczków połówkowych koniecznych do przewiązania ścian przy polskich silikatach (chyba, że znajdziesz takie 50 cm długie). Od lata 2006 wełna elewacyjna była praktycznie niedostępna. Domek zadaszony przezimował i teraz czeka na ocieplenie. Zamówiłem wełnę, bo jakoś szkoda mi zamykać silikaty styropianem. Jest jeszcze taki wynalazek w formie styropianu z dziurkami na całej powierzchni, które mają ułatwiać dyfuzję pary wodnej. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 06.03.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 hej, a co to za styropian z tymi dziurkami? wiesz cos wiecej na ten temat? producent ? Na ta chwile mysle jednak o styropku na sciane zewnetrzna i to frezowanym 15cm - 24zł m2. Powoodów są dwa ,1- cena 24zł (wełna paroc 15cm- najtanszy w naszym regionie 48zł m2) , drugi powód to mocowanie wełny na sciane , w skladzie mowili mi ze welne montuje sie albo na jakis klej albo na metalowe kołki cz jakoś tak, ta pierwsza opcja spowoduje ze z kleju robi sioe jednolita powłoka na sciane co defacto uniemozliwia jej "oddychane" a wiec po co wełna, a montowanie na kołki znowu podraza całą inwestycje. To informacje uzyskane na skladzie budowlanym, nie wiem czy prawdziwe... Ale mnie zmusza do kupna styropku różnica cen i fakt ze zamaist polskich silikatów musze kupic xelle co daje 2500zł róznicy w cenie Było pieknie, wszsytko sobie obmyslilem szczegółowo a wizyta w składzie sprowadzila mnie na ziemie .... pozdro art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 06.03.2007 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Mi roznica pomiedzy silikatami polskimi z transportem od producenta na w marcu/kwietniu a xella z mozliwoscia przetrzymania do czerwca wyszlo ~1600zl roznicy.I wybralem xelle, wole juz doplaci te 1600 a nie martwic sie czy mi cos nie wyparuje z dzialki albo czy w marcu transport nie utopi mi sie na dzialce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 06.03.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Wy tu sobie gadu-gadu o tym oddychaniu ścian a kilka postów wyżej jest link do tematu który mówi że to osławione oddychanie ścian to kompletna bzdura!!! Jezeli chodzi o oddychanie to lepiej poczytaj : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=44269 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts