ar_com 06.03.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 hej,, ja wiem ze ten temat jest wałkowany na okragło , konkluzje juz wyciagnałem i biore styropian na ocieplenie : , wlasnie mialem telefon i nawet mi 12-ke silki załatwili dobrze sie dzien zaczął , mam komplet bloczków na budowe... ceny - 4,97 brutto sztuka silkaE24 - 3,90 brutto sztuka silka 12 razem za wszsytko z dowózką 20.098zł pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 06.03.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 ja tez ocieplam styro, oddychac dom bedzie przez pluca tj wentylacje (mechaniczna). oddychanie przez skorę (sciany) jest faktem wiekszym lub mniejszym...ale nie ma jak dobre płuca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 06.03.2007 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 sprawa jest taka: Silka na klej i teraz czy dawac zbrojenie pod otworami okiennymi czy nie dawac? jezeli dawac to jakie? http://www.grupasilikaty.pl/zbrojenie_muru.php Ja dawałam, mój KB tak kazał - 2 pręty fi 10 pod każde okno w przedostatniej warstwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glester 06.03.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Zamówiłem w dniu dzisiejszym silikaty po nastepujących cenach:3NFD-1,68N25/500-6,26N25-3.13Wszystkie ceny brutto z tanspotem na miejsce budowy, rozładunkiem i przetrzymaniem towaru do czerwca. Jak te ceny maja sie do Waszych. Pozdrawiam[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 06.03.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 gdzie zamowiles jesli mozna wiedziec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glester 07.03.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2007 W Łomży. Skład Budowlany Podbielscy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 08.03.2007 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 jak na dzien dzisiejszy to chyba fajna cena - ja place okolo 30 groszy wiecej na bloczek (drozszy transport, wieksza odleglosc) kupujac w Silikaty Niemce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jezzmam 08.03.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 W Nowym Sączu ceny takie: N24--3,90 brutto N18--3,39 brutto N12--2,44 brutto z transportem bez rozładunku--za rozładunek dodatkowo jakieś 200-400zł Mi za same silikaty wychodzi 20.100zł.A gdzie klej i cała reszta?? Dostałam kosztorys od formy: kosztorys obejmuje wszystko dosłownie wszystko od zdjęcia pierwszej warstwy ziemi -humus, przez kopanie, wyrównywanie,budowanie,wyprowadzenie instalacji wodno-kanalizacyjnej,po przykrycie dachu ceramiką z oknami dachowymi,kominami,kominkiem,schodami iiiiii za jedyne 135tyś z materiałami przez nich załatwianym i:) dadammmm dadammmm i można się targować Termin wstępny rozpoczęcia prac maj 2007 a końiec prac lipiec 2007--zależy od tego kiedy pozwolenie dostanę. Jak sądzicie O.K cena czy za wysoka czy za niska?? Wszystko zgodnie z projektem i zmianami adaptacyjnymi--materiały bodowlane,ocieplenie,izolacje iiiii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bst 08.03.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Moim zdaniem cena w porzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 09.03.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Czy silikaty przed położeniem płytek na ścianach (np. w łazience) trzeba tynkować, czy wystarczy jakoś zagruntować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 09.03.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Czy silikaty przed położeniem płytek na ścianach (np. w łazience) trzeba tynkować, czy wystarczy jakoś zagruntować? wystarczy zagruntowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 12.03.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 Zbudowany mam dom z silki 24, zamawialismy też -pustaki wentylacyjne -silke 12 na ściany działowe -cegłę silikatową (nie nadaje sie na komin) -silikaty 8 do obmurowania murłaty (nie udało sie kupić silki ) Silka nie była dostępna ciągle, były z nią duże problemy. Jak zabrakło pustaków wentylacyjnych to musielismy kupic inne. Jak ktos chce to może zobaczyć jak powstawał stan surowy Może to trochę lamerskie pytanie ale co tam każdy się kiedyś musi nauczyć. Do czego wykorzystywałeś pustaki wentylacyjne??? Stosowałeś silikaty 8 bo nie było silki czyli innego producenta, czy dobrze zozrumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 12.03.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2007 hej,, ja wiem ze ten temat jest wałkowany na okragło , konkluzje juz wyciagnałem i biore styropian na ocieplenie : , wlasnie mialem telefon i nawet mi 12-ke silki załatwili dobrze sie dzien zaczął , mam komplet bloczków na budowe... ceny - 4,97 brutto sztuka silkaE24 - 3,90 brutto sztuka silka 12 razem za wszsytko z dowózką 20.098zł pzdr art Gdzie kupiłeś w takiej cenie. Możesz podać namiary Mówimy o Silce z Xella tak? Mi zaproponowali E24 za 5.22zł brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ar_com 13.03.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 hej Odaro , silka jest z xelli kupiona w składzie w Gnieźnie 061 4253355 dzwon moze sie zalapiesz , ale chyba to byl czysty fuks bo jeszcze dzien wczesniej zapewniali mnie ze beda straszne problemy z silikatami i ze mam sie uzbroic w cierpliwosc a potem telefon -akcja - decyzja szybka i ja i jeszcze ktos sie załapalismy na silkę Doszlo nawet do tego ze mi gosc ze skladu zadzwonil ze ma silke dla mnie ale musze dzis jeszcze zapłacic, pytam sie czy sie pali czy co ? a on ze jak chce miec towar to szybciutko kasa na stół i tym sposobem w poniedzialek maialem minorowa minę bo dowidzialem sie ze z siliaktami krucho a z 12-ką to juz wogole,a we wtroek wsio mialem zakupione i kamien z serca spadł..... pzdr art Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 14.03.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 No to widzę, że z moją ceną za silke "18" 3,4 brutto i "24" 4,2 sztuke (zamawiałam pod koniec stycznia) to zrobiłam niezły biznes I pomyśleć, że wcześniej wydawało mi się to drogo, chciałam koniecznie budować z silikatów, bo wychodziło kilka zł na m2 taniej Tereaz to nic tylko fabrykę silikatów zakładać, tak ceny szaleją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 25.03.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Melduję zamowiłam w Niemcach, N6 po 3,6 brutto + transport. Będzie na koniec kwietniaPan powiedział, ze wyprodukują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 25.03.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Melduję zamowiłam w Niemcach, N6 po 3,6 brutto + transport. Będzie na koniec kwietnia Pan powiedział, ze wyprodukują A znasz dokładnie koszty transportu? Żeby nie wyszło Ci tak że po dodaniu kosztów transportu cena za jeden pustak będzie 6.60zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 25.03.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Zbudowany mam dom z silki 24, zamawialismy też -pustaki wentylacyjne -silke 12 na ściany działowe -cegłę silikatową (nie nadaje sie na komin) -silikaty 8 do obmurowania murłaty (nie udało sie kupić silki ) Silka nie była dostępna ciągle, były z nią duże problemy. Jak zabrakło pustaków wentylacyjnych to musielismy kupic inne. Jak ktos chce to może zobaczyć jak powstawał stan surowy Może to trochę lamerskie pytanie ale co tam każdy się kiedyś musi nauczyć. Do czego wykorzystywałeś pustaki wentylacyjne??? Stosowałeś silikaty 8 bo nie było silki czyli innego producenta, czy dobrze zozrumiałem? Jednak wentylacyjnych nie dostałe więc robimy przewód wentylacyjny dodatkowy w kuchni z cegły. 8 nie kupowałem tylko N12 na ściany działowe. Szczerze odradzam ze względu na wydajności robienie na klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 26.03.2007 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Melduję zamowiłam w Niemcach, N6 po 3,6 brutto + transport. Będzie na koniec kwietnia Pan powiedział, ze wyprodukują A znasz dokładnie koszty transportu? Żeby nie wyszło Ci tak że po dodaniu kosztów transportu cena za jeden pustak będzie 6.60zł. Około 700 za transport, ale to tak mniej wychodzi, bi pan w hurtowni powiedział mi ostatnio 4,5 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kane66 26.03.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 jak murują mi mury zewnetrzne z silikatu na kleju to kotwy mocujace styropian zaklada sie pozniej (robiąc odwierty w silikacie) czy moze uzywa sie jakichs kotw juz podczas murowania (tj zostawia sie wystające). Jesli to drugie to czy przeszkodza nie jest cieńka spoina ? Jaka powinna być długość kotwy dla ocieplenia 20cm styro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts