AsiaIAdam 24.05.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 u nas były nadproża betonowe robione w deskowaniuto nie sądzę, żeby coś pod nie dawaliale tak naprawdę to nie wiemasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 25.05.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 A kiedy chcesz budować?? Jesień to znaczy wrzesinień czy listopad? Zapytam się bardziej wrzesień... teraz to już nawet zaczynam sie przymierzać do sierpnia trzeba sobie stawiać ambitne cele TO chyba nie mój pan Józio on powiedział, ze do sierpnia to on będzie robić, jeszcze mi dach robi. Ale się zapytam jeśli będziesz tak uprzejma to będę Ci bardzo wdzięczny. w moich poprzednich postach znajdują się rzuty kondygnacji (celowo ich ponownie nie zamieszczam by nie zaśmiecać forum ) jeśli to w jakikolwiek sposób może pomóc panu Józiowi w podjęciu decyzji... no_kya Pan Józio internetu nie obsługuje, ja poprostu przesłałam mu pocztą plan domu i tyle. Ale on dość kosztowny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniaserf 25.05.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam silikatowców.Mam pytanie stawiamy dom z silki xsella 18 na klej silka fix 10 czy u was klej po wyschnięciu jest taki kruch że grudkę kleju można w palcach rozkruszyć bez problemu mało tego w ścianie wymurowanej 3 dni temu w ostatniej warstwie znalazłem 2 lużne bloczki jakby klej wcale nie trzymał.Czy ktoś miał podobny problem czy majster coś knoci albo klej jest do bani.Pozdrawiam Henias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 25.05.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 U mnie silikaty z Ludynii24 były murowane na klej Alpolu biały do silikatów. Po dwóch dniach był jak kamień. Nasz murarz bardzo go chwalił. Nie wiem jak z tym klejem do silki, ale z pewnością nie powinien być kruchy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 25.05.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam silikatowców. Mam pytanie stawiamy dom z silki xsella 18 na klej silka fix 10 czy u was klej po wyschnięciu jest taki kruch że grudkę kleju można w palcach rozkruszyć bez problemu mało tego w ścianie wymurowanej 3 dni temu w ostatniej warstwie znalazłem 2 lużne bloczki jakby klej wcale nie trzymał.Czy ktoś miał podobny problem czy majster coś knoci albo klej jest do bani. Pozdrawiam Henias. Potwierdzam, że Alpol AZ110 jest super. U mnie wiązał i trzyma jak skała. Niestety zabrakło w pod koniec mrowania (ehh te zaprawy cienkowarstowe i super wykonawcy ) i musiałem dokupić inną zaprawę - Maxit - cienkowarstwowa do gazobetonu i silikatów - niestety IMHO - gorsza wiąże dłużej i słabiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 25.05.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Witam silikatowców. Mam pytanie stawiamy dom z silki xsella 18 na klej silka fix 10 czy u was klej po wyschnięciu jest taki kruch że grudkę kleju można w palcach rozkruszyć bez problemu mało tego w ścianie wymurowanej 3 dni temu w ostatniej warstwie znalazłem 2 lużne bloczki jakby klej wcale nie trzymał.Czy ktoś miał podobny problem czy majster coś knoci albo klej jest do bani. Pozdrawiam Henias. Jak jest gorąco to powinno pomóc zraszanie bloczków wodą (klej nie przeschnie szybko). U mnie, jak murowali to akrat było wilkgotno i deszczowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 25.05.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 a czy przy klejeniu silikatow nadproza tez daje sie na klej czy na zaprawe? Nadproża L-ki u mnie podmurowane cegłą pełną na zaprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 25.05.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 klej po wyschnięciu jest taki kruch że grudkę kleju można w palcach rozkruszyć bez problemu Z tym klejem jest coś nie tak. W ubiegłym roku miałem stawiane ściany na klej Silka Fix 10. Przedstawiciel Alpolu potwierdził, że to ten sam Alpol 110, tylko w innych workach. I klej jest twardy. Dokupiłem w tym roku 2 worki takiego samego kleju, żeby trochę dziurek pozalepiać i faktycznie sypie się. Dodam, że doklejałem ścianki w środku. Nie przesychały za szybko. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 25.05.2007 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 A gdzie ja ten klej mogę dostać w stolicy? Bo nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniaserf 26.05.2007 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 Witam.dzięki za informację na temat kleju w poniedziałek skontaktuję się z przedstawicielem xelli i zobaczymy co z tym klejem.Tak podejrzewałem że alpol i fix 10 to ten sam klej.Pozdrawiam Henias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 26.05.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2007 u mnie tez Alpol jakos tak slabo trzyma pomoglo troche dobijanie bloczkow i teraz jak gdzies klej wystaje to jest twardy i trudno sie kruszy. Moze to byc spowodowane tym ze klej za bardzo wysechl przed polozeniem bloczka i juz nie trzyma tak ladnie jak powinien w takiej temp trzeba chyba zraszac bloczki woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heniaserf 27.05.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Witajcie.Pświęciłem dzisiaj trochę niedzielnego czasu i zrobiłem eksperyment,rozrobiłem trochę kleju i skleiłem kawałki silki takie odpady jedne wyschnięte a drugie naciągnięte wodą zobaczę jutro ,pojutrze jakie lepiej trzymają .Pozdrawiam Henias. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 27.05.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Hej,mam pytanko: jaka grubość tego kleju powinna być pomiędzy poszczególnymi warstwami silki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 27.05.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Hej, mam pytanko: jaka grubość tego kleju powinna być pomiędzy poszczególnymi warstwami silki? jakies 2-3 mm a w sumie taka jaka wychodzi z tej kielni silki takiej niebieskiej z zabkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 27.05.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Hej, mam pytanko: jaka grubość tego kleju powinna być pomiędzy poszczególnymi warstwami silki? Teoretycznie ok. 3 mm. Praktycznie to różnie - zależy od ekip, które mają zazwyczaj skłonności do używania klaeju tak jak zaprawy . Ale.. nie tylko, u mnie partia bloczków M12 xelli była równo o 2 mm niższa od m24 więc aby przewiazac sciany trzeba było dawac grubiej kleju albo pasma zaprawy. resume: planowałem zużyć 1 paletę (dokładne wyliczenia na warst 3 mm) a jak widzę to wyjdzie pewnie 2 palety kleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaIAdam 27.05.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 A gdzie ja ten klej mogę dostać w stolicy? Bo nie ma Ja kupowałam w Wodanie na bartyckiej ok 18 zł brutto za worek 25 kg Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 27.05.2007 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 A kiedy chcesz budować?? Jesień to znaczy wrzesinień czy listopad? Zapytam się bardziej wrzesień... teraz to już nawet zaczynam sie przymierzać do sierpnia trzeba sobie stawiać ambitne cele TO chyba nie mój pan Józio on powiedział, ze do sierpnia to on będzie robić, jeszcze mi dach robi. Ale się zapytam jeśli będziesz tak uprzejma to będę Ci bardzo wdzięczny. w moich poprzednich postach znajdują się rzuty kondygnacji (celowo ich ponownie nie zamieszczam by nie zaśmiecać forum ) jeśli to w jakikolwiek sposób może pomóc panu Józiowi w podjęciu decyzji... no_kya Pan Józio internetu nie obsługuje, ja poprostu przesłałam mu pocztą plan domu i tyle. Ale on dość kosztowny jest aha dzięki w każdym razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 27.05.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 no_kya dowiadywałeś się o silikaty w Dolcanie? Jak to u nich teraz wygląda? asia hm... Dolcan to hurtownia czy producent? zresztą - sam sprawdzę no właśnie: jeszcze się nie dowiadywałem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 27.05.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 A gdzie ja ten klej mogę dostać w stolicy? Bo nie ma Ja kupowałam w Wodanie na bartyckiej ok 18 zł brutto za worek 25 kg Asia Asieńko a dawno???? dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaIAdam 28.05.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 A gdzie ja ten klej mogę dostać w stolicy? Bo nie ma Ja kupowałam w Wodanie na bartyckiej ok 18 zł brutto za worek 25 kg Asia Asieńko a dawno???? dzięki W połowie kwietnia. Koleżanki mąż jest handlowcem Alpolu on mi dał namiar na ten Wodan Jak nigdzie nie znajdziesz to daj znać, zadzwonię do niego i zapytam gdzie może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts