tosinek 08.07.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 A no Ci te 12??? To nie lepiej działówki robić z itongu??? hę? nie bardzo rozumiem różnicę...czemu ytong jest lepszy na działówki zamiast 12-ki z jedlanki? z tego co wiem to ytong jest zdecydowanie trudniej dostępny... objaśnij proszę A robiłęś bruzdę na kabelki w silikacie??? Bo ja tak i mam dość, popsułam bruzdownicę i mąż się wściekł. Wniosek na re kilometry kabla lepszy będzie beton komórkowy bo kabelek ukryję i dam mniej tynku, który kosztuje, jak puścimy na wieszch to będzie gruby na centymentry a nie na milimetry. I tak mam dość prucia w głównych ścianach a sprawa jest trudna bo podcinać trzeba ze znajomośćią pra bryły sztywnej. Więc tam gdzie się da to będzie coś mniej gęstego. A ytonga to ja już widzę po skladach, że stoi, pryjnajmniej u nas. Ot dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OGC 08.07.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 A robiłęś bruzdę na kabelki w silikacie??? Bo ja tak i mam dość, popsułam bruzdownicę i mąż się wściekł.... Kurcze tak ciężko? Też mnie to czeka ... Może jakimś młotem udarowym z dłutem pójdzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 08.07.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 A no Ci te 12??? To nie lepiej działówki robić z itongu??? Chyba nie mieszkałaś niegdy w bloku i przeszkadzały Ci ogłosy kąpiacego się sąsiada Silikaty to "gwarancja" dobrej izolacyjności akustycznej dlatego polecam tez na działowki. Pomijam tez pozniejsze rozterki przy próbie zamocowania czegoś cięższego na ścianie z BK. Co do instalacji to zgadza sie, że ciężko jest robić bruzdy ale to kwestia wkładu pracy i jak zwykle odwieczny problem kompromisów. Dla pocieszenia nie wszyscy robią cienkie tynki gipsowe, w których i tak jak zechcesz to kable schowasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 08.07.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 A no Ci te 12??? To nie lepiej działówki robić z itongu??? Chyba nie mieszkałaś niegdy w bloku i przeszkadzały Ci ogłosy kąpiacego się sąsiada Silikaty to "gwarancja" dobrej izolacyjności akustycznej dlatego polecam tez na działowki. Pomijam tez pozniejsze rozterki przy próbie zamocowania czegoś cięższego na ścianie z BK. Co do instalacji to zgadza sie, że ciężko jest robić bruzdy ale to kwestia wkładu pracy i jak zwykle odwieczny problem kompromisów. Dla pocieszenia nie wszyscy robią cienkie tynki gipsowe, w których i tak jak zechcesz to kable schowasz. zaraz, zaraz...bo się gubię - Ytong to chyba ten sam materiał co silikaty, czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 08.07.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 A robiłęś bruzdę na kabelki w silikacie??? Bo ja tak i mam dość, popsułam bruzdownicę i mąż się wściekł.... Kurcze tak ciężko? Też mnie to czeka ... Może jakimś młotem udarowym z dłutem pójdzie lepiej. eee-tam młotem; raczej czymś takim: http://www.alejahandlowa.pl/tr/branza/bruzdownice_13794.html ale diabelstwo drogie jest tylko że ja, kuchnia, zamierzam to zlecić wykonawcy...więc to chyba nie powinien być problem; czy źle rozumuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 08.07.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 zaraz, zaraz...bo się gubię - Ytong to chyba ten sam materiał co silikaty, czyż nie? Silka = marka hadlowa silikatów firmy Xella Ytong = marka handlowa betonu komórkowego firmy Xella To tak jak z dżinsami możesz kupić dżinsy Big Stara, Wranglera, Levisa albo kultowe polskie Elpo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 08.07.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Silka = marka hadlowa silikatów firmy Xella Ytong = marka handlowa betonu komórkowego firmy Xella To tak jak z dżinsami możesz kupić dżinsy Big Stara, Wranglera, Levisa albo kultowe polskie Elpo aha...i rozumiem że ytong, jako beton komórkowy, jest łatwiejszy do drążenia ale za to mniej dźwiękoszczelny fine with me Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 08.07.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 A no Ci te 12??? To nie lepiej działówki robić z itongu??? Chyba nie mieszkałaś niegdy w bloku i przeszkadzały Ci ogłosy kąpiacego się sąsiada Silikaty to "gwarancja" dobrej izolacyjności akustycznej dlatego polecam tez na działowki. Pomijam tez pozniejsze rozterki przy próbie zamocowania czegoś cięższego na ścianie z BK. Co do instalacji to zgadza sie, że ciężko jest robić bruzdy ale to kwestia wkładu pracy i jak zwykle odwieczny problem kompromisów. Dla pocieszenia nie wszyscy robią cienkie tynki gipsowe, w których i tak jak zechcesz to kable schowasz. W bloku mieszkałam, teraz przez drewniany strop (dom ma 80 lat) słyszę moją babcię jak słucha Ojaca R albo rozmawawia przez skaypa z Kanadą, w wieku 86 lat nauczyła się obsługi komputera!! : Buduję z silikatów bo mam pociąg pod nosem ale działówki, bez przesady, dom to nie studio nadrań a jak mi będzie przeszkadzało to najwyżej ytonga wygłuszę wytłaczankami od jajek. a tak na marginesie jaką dyskuję rozpoczęłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 08.07.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 a tak na marginesie jaką dyskuję rozpoczęłam nie ważne ważne że jes git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sail 09.07.2007 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 zaraz, zaraz...bo się gubię - Ytong to chyba ten sam materiał co silikaty, czyż nie? Silka = marka hadlowa silikatów firmy Xella Ytong = marka handlowa betonu komórkowego firmy Xella To tak jak z dżinsami możesz kupić dżinsy Big Stara, Wranglera, Levisa albo kultowe polskie Elpo A mi sie wydawało, że jeansy jakie by nie były to właściwości powinny być nazwijmy to podobne, natomiast Ytong i Silikat to przecież dwie różne bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 09.07.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 A mi sie wydawało, że jeansy jakie by nie były to właściwości powinny być nazwijmy to podobne, natomiast Ytong i Silikat to przecież dwie różne bajki Masz rację ... ale chodziło mi o same silikaty i ich różnych prodcentów (Xella, Niemce etc). Trochę nie tam gdzie trzeba się odniosłem to tematu Ytong i Silka to oczywiście dwa róóóóżne produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whitemag 09.07.2007 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 No-kya, a mozesz sie pochwalic ofertami, jakie Tobie pokazali? Moze byc na priv. Ja niedlugo bede poszukiwal i jestem ciekawy, na co na dzien dzisiejszy nalezy sie szykowac...opierajac sie na Twoim podpisie - jak mocno bede musial isc short Pozdrawiam -K- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AsiaIAdam 09.07.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Tosinek, no-kya ciesze sie ze okazalam sie pomocna,no i milo ze znowu cos sie dzieje na tym watku. Tosinek a bralas jeszcze jakies inne materialy z Wodanu?Maja jeszcze na cos dobra oferte? np styropian welna? asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 09.07.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2007 Tosinek, no-kya ciesze sie ze okazalam sie pomocna, no i milo ze znowu cos sie dzieje na tym watku. Tosinek a bralas jeszcze jakies inne materialy z Wodanu? Maja jeszcze na cos dobra oferte? np styropian welna? asia szukałam styroduru ale nie mieli:( ale skuszę się chyba na ich kominy, a tak wogóle to na jutro POTRZEBUJĘsilikatów połówek 12 cm i skąd ja mam jej wziąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gromal 10.07.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Witam, ja nie mam połówe 12, ale przecholowałem z tego strachu o brak materiału i została mi sie silka xelli 24 aż 6 nienaruszonych palet i ok 2,5 palety rozpakowanej (niegospodarni budowlańcy) i jeżeli jest ktoś zainteresowany kupnem to sie na pewno dogadamy. Info na priva. A właśnie wczoraj przyjechały moje działówki silka 12( po 3 m-c czekania) , a połówki ciąć będe sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 10.07.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2007 Połówki kupiłam w Przemarze po 3 zł, a gość z allegro chcaił 4,9 - ale się zdziwił nie kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 11.07.2007 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Połówki kupiłam w Przemarze po 3 zł, a gość z allegro chcaił 4,9 - ale się zdziwił nie kupiłam na allegro jest kilku takich mądrali, którzy żerują na desperacko poszukujących materiału; u wszystkich sprzedawców z allegro, do których dzwoniłem w sprawie silikatów, dostawałem 'kosmiczne' ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 17.07.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam wsystkichSilikaty Trąbkiczy ktoś bodował, jakie są wasze opinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no_kya 17.07.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Witam wsystkich Silikaty Trąbki czy ktoś bodował, jakie są wasze opinie? hm...sądując po zdjęciach nie zdecydowałbym się wyglądają nieciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 16.08.2007 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Witam Sprzedam zaprawę klejową do betonu komórkowego i silkatów. Data ważnosci styczeń 2008. Kupowałam po około 18 zł za worek sprzedam za 10 zł. Dowóz do 25 km w promieniu Niepołomic na mój koszt. Worków kilkadziesiąt ( muszę policzyć ile dokładnie). Klej jest super wydajny ( świadczy o tym fakt ile mi zostało). Szczegóły na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts