Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak budować SILKĄ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie tynkarze niczym nie gruntowali. Mieli co prawda doświadczenie, bo nie pierwszy raz tynkowali silikaty.

W garażu pospieszyli się i na części położyli pierwszą warstwę (w ich narzeczu: szpryc) zanim zdążyłem położyć wszystkie przewody elektryczne. Musiałem to częściowo odskrobać i wcale nie było łatwo.

Darek

Witam

Sprzedam zaprawę klejową do betonu komórkowego i silkatów.

Data ważnosci styczeń 2008. Kupowałam po około 18 zł za worek sprzedam za 10 zł. Dowóz do 25 km w promieniu Niepołomic na mój koszt. Worków kilkadziesiąt ( muszę policzyć ile dokładnie). Klej jest super wydajny ( świadczy o tym fakt ile mi zostało). Szczegóły na priwa

a można spytać co to za klej (producent, oznaczenie)

za moment będę miał stawiane ściany z silikatów i zastanawiam sie nad klejem zamiast tradycyjnej zaprawy

no_kya

Witam

Data ważnosci styczeń 2008. Kupowałam po około 18 zł za worek sprzedam za 10 zł. Dowóz do 25 km w promieniu Niepołomic na mój koszt. Worków kilkadziesiąt ( muszę policzyć ile dokładnie). Klej jest super wydajny ( świadczy o tym fakt ile mi zostało). Szczegóły na priwa

za moment będę miał stawiane ściany z silikatów i zastanawiam sie nad klejem zamiast tradycyjnej zaprawy

no_kya

Alpou,z 103 (chyba) moi murarze mówili, że dobry. Ale coś drogi ten klej bo ja z Wodanu miałam taniej i Pan policzył mi tak, ze zostało tylko 2 worki.

Witam

no_kya

Alpou,z 103 (chyba) moi murarze mówili, że dobry. Ale coś drogi ten klej bo ja z Wodanu miałam taniej i Pan policzył mi tak, ze zostało tylko 2 worki.

a dasz jakiś namiar na priva na pana z Wodanu?

thx

no_kya

witam, mam pytanie czy macie moze informacje nt. dostepnosci i cen silikatów w okolicach i na terenie poznania. Mam na oku N24 z Grupy silikaty po 4,66 brutto za szt - co myslicie o tej cenie ?

Pzdr. :D

Ja placiłam dużo mniej ale pół roku wcześniej, myślę, że jeśli to z transportem to cena w porządku

Jak by ktoś potrzebował to zostanie mi dosyć dużo silikatów N24 (źle mi łobuzy przeliczyły :evil: ).

Fabrycznie nowe w nieruszonych paletach.

Myślę że około 9 palet (jak znajdę jakiś wolny czas to przeliczę).

Jakby ktoś był chętny to na pewno jakąś dobrą cenę wyskrobiemy.

Trzeba będzie tylko załatwić transport z HDS'em (budowa w Wieliczce).

Jedyny problemem to taki, że nie wystawię faktury ....

Witam, czy ktoś może laikowi:) objaśnić jak zabezpieczyć kanały elektryczne w SILCE przed wylaniem stropu, żeby beton nie wlewał sie do środka???takie pytanie otrzymałem od wykonawcy i nie wiem co mam odpowiedzieć... Elektryke zamierzałem wpuszczać już po zakończeniu wszystkich ścian.

Witam, czy ktoś może laikowi:) objaśnić jak zabezpieczyć kanały elektryczne w SILCE przed wylaniem stropu, żeby beton nie wlewał sie do środka???takie pytanie otrzymałem od wykonawcy i nie wiem co mam odpowiedzieć... Elektryke zamierzałem wpuszczać już po zakończeniu wszystkich ścian.

myśmy robili przepusty z rur hydraulicznych ale moze zwykły peszel strarczy a tak po zatym to po co?? A z czego masz ten strop? Jak terriva to się przez bloczek przewiercisz