trafyc 08.01.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Ponawiam prośbę o informację, gdzie na Śląsku można kupić (tanio) Silkę. Z Porothermem nie ma problemu, a z silką ciężko... ja chyba kiedys pytalem w PSB w Myslowicach, gosc mowil ze moga zalatwic......nie chcesz silikatow, tego u nas pelno jest i chyba tansze, z dostawa ok 3zl bloczek N24. A przy okazji co dajecie bloczki drazone czy pelne na sciany nosne? Przy drazonych to chyba bedzie problem jak z porothermem zeby cos na scianie zawiesci??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 08.01.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Z ekipą ugadałem się na silkę, jojczeli na polskie silikaty... No ale może. E24 ma tylko 2 otwory w środku, chyba że o czymś innym piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 08.01.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Ja dawałem drążone, bloczek drążony ma i tak dość grube ścianki i z kołkami nie ma problemu (jeden z majstrów, przy stawianiu ścian zapytał mnie, czy nie było cięższych bloczków, odpowiedziałem, że były - pełne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 08.01.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Z ekipą ugadałem się na silkę, jojczeli na polskie silikaty... No ale może. E24 ma tylko 2 otwory w środku, chyba że o czymś innym piszesz. moje miały więcej "dziurek" http://img703.imageshack.us/img703/1797/dziuryx.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 08.01.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Silikaty nie są jak Porotherm poryzowane. W wyrobach Xelli jest 10 otwórów dla E24 tylko dwa dla E24S (pełnej). Otwory są przeznaczone do układania przewodów elektrycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 08.01.2011 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 A które lepiej dać na ścianę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 08.01.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 A które lepiej dać na ścianę ? Jeśli nie ma konieczności (technicznej, wydaje mi się to mało prawdopodobne) to drążona. Pełną (do tego raczej "akustyczną", i klejoną też na pionową spoinę) chyba tylko do konstrukcyjnych wewnętrznych międzymieszkaniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 08.01.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 A drążona jest lepsza bo cieplejsza, czy łatwiej się buduje, a może tańsza ?Szukając na allegro trafiłem jedynie na pełną (z 2 otworami)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 08.01.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 silikaty drazone z kluczy maja kilka otworow, tak jak kolega Tinek pokazal na focie, a pelne maja jeden otwor i sa drozsze...no nie wiem czy z kolkami nie bedzie problemu przy drazonych jak trafi sie na otwor przy wierceniu. Ja bede stawial na tradycyjnej zaprawie, wiec chyba musialbym peszle od razu dac zeby te otwory dla kabli przeznaczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 08.01.2011 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 A drążona jest lepsza bo cieplejsza, czy łatwiej się buduje, a może tańsza ? Szukając na allegro trafiłem jedynie na pełną (z 2 otworami)... łatwiej się buduje, bo lżejsza na pewno jest też tańsza cieplejsza, raczej nie (jeśli już to pewnie niewiele) nie ma to znaczenia, ocieplenie za to odpowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 08.01.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 silikaty drazone z kluczy maja kilka otworow, tak jak kolega Tinek pokazal na focie, a pelne maja jeden otwor i sa drozsze...no nie wiem czy z kolkami nie bedzie problemu przy drazonych jak trafi sie na otwor przy wierceniu. Ja bede stawial na tradycyjnej zaprawie, wiec chyba musialbym peszle od razu dac zeby te otwory dla kabli przeznaczyc... ścianka "przed dziurą" ma kilka cm plus 1,5 cm tynku, myślę, że problemów nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 08.01.2011 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 no tak od wewn ok, a co z kolkami do steropianu? tam tynku nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 08.01.2011 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 A drążona jest lepsza bo cieplejsza, czy łatwiej się buduje, a może tańsza ? Szukając na allegro trafiłem jedynie na pełną (z 2 otworami)... Drążona czy nie jest "zimna" - ociepla ocieplenie Pewnie widziałeś w ujęciu z góry widoczne dwa kanały elektryczne na wylot, drążenia widać pewnie od spodu, helo-oł http://212.18.11.102/images/non_lang/product_details/pol/ks_prod_e_uklad_drazone.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 08.01.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 no tak od wewn ok, a co z kolkami do steropianu? tam tynku nie ma no tak, i co teraz może któryś załapie ja bym się nie przejmował jest jeszcze klej, który też trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 08.01.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 a po ile kupowaliscie lub bedziecie kupowac silikaty/silke? ja mam ok 3zl/szt z dostawa to przy zuzyciu 18szt/m2 daje 54zl za m2, a przy dzisiejszej cenie porothermu 5zl szt z dostawa i zuzyciu10.8szt/m daje 54zl/m, pomijajac wlasciwosci obu materialow cena juz nie jest mocna strona "bialych pustakow"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 08.01.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 (edytowane) grzeniu - i wszystko jasne, dzięki trafyc - a co konkretnie masz za te 3 zł ? Edytowane 8 Stycznia 2011 przez owp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trafyc 08.01.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 grzeniu - i wszystko jasne, dzięki trafyc - a co konkretnie masz za te 3 zł ? SILIKAT N24 z Kluczy, drążony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 08.01.2011 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Na m2 przypada 15szt Silki(Xella). Cegła pełna ma większą wytrzymałość. W domku jednorodzinnym klasa 15 jest wystarczająca a ona jest drążona. Większy pr.oblem będzie z mocowaniem w porothermie niż w silikacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 08.01.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Ostatnio oglądałem jakiegoś maksa 'akustycznego' - ten to w ogóle same dziury miał Pytam - jak do tego coś przymocować - 'nie da się' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 08.01.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 Witam i dołączam się do dyskusji. Jestem z Śląska z okolic Rybnika. Niestety w mojej okolicy tylko jedna hurtownia chce mi sprzedać silikaty (grupa Polskie Silikaty). Proszę pochwalcie się po ile w waszych regionach kupujecie lub kupowaliście silikaty, ponieważ ja dostałem z hurtowni ofertę opiewająca na 3,03zł netto za bloczek pełny NP24 z transportem i rozładunkiem, i nie wiem czy do się z tego jeszcze coś urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts