grzeniu666 19.04.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 (edytowane) Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na wiercenie otworów na puszki elektryczne w silikacie? Koronka diamentowa, wolframowa, widia, inne licho??? elwood, ziuta, Myślę, że między isomura a silikaty zaprawa tradycyjna (cw). Pytał bym Sthaltona. Edytowane 19 Kwietnia 2012 przez grzeniu666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 19.04.2012 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 mój elektryk wiercił jakąś koroną - wiem że 3 z 6 zębów poleciało na mojej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 19.04.2012 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 mój elektryk wiercił jakąś koroną - wiem że 3 z 6 zębów poleciało na mojej budowie A zauważyłeś przypadkiem czy z wyglądu bardziej taką (raczej, bo ma zęby osobne ): http://swiatnarzedzi.pl/environment/cache/images/300_0_productGfx_079bea1398550d9ff2b701bd149ab8b8.jpg czy może taką: http://www.toya.pl/photo.php?id=16377&s=normal&ow=999&oh=470 ? Wiercenie raczej na sucho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 24.04.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 czy może taką: http://www.toya.pl/photo.php?id=16377&s=normal&ow=999&oh=470 U znajomych, wierciłem taką, tylko że Hilti na sucho. Szło całkiem nieźle. Korona osadzona była na Macallister MRH900, kupionym w Castoramie w jakiejś promocji. Wczesniej na zwykłej wiertarce udarowej nie szło dobrze. Po zmianie na młotowiertarkę poszło migiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 24.04.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 coś takiego http://swiatnarzedzi.pl/environment/cache/images/300_0_productGfx_079bea1398550d9ff2b701bd149ab8b8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darecki86 24.04.2012 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2012 Mi się bardzo podoba takie rozwiązanie: ytong na zewnątrz, jako ściany osłonowe, ocieplone styropianem, a w środku jako działówki i nośne dać silkę, która lepiej wycisza, ale ma gorsze parametry trzymania ciepła w porównaniu do ytonga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 13.05.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 hejzaprojektowałam swój dom z silki, za chwilę początek budowy a ja , jak zwykle, upewniam sie ciągle czy to na pewno najlepszy wybór. Nie mogę ostatnio znaleźć żadnych informacji na temat systemu silka quadro XXL a ostatnio zgadzam się z tekstami o tym, że im mniej spoin tym lepiej, najlepiej cała ściana jednoelementowa, prefabrykowana... Czy wiecie cos kto robi większe prefabrykaty silikatowe? Jeden mój klient, który zbudował 2 domy wg mojego projektu, narzeka na ten dom z silki, woli drugi z siporexu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina03 13.05.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 (edytowane) na co narzeka??? mieszka w dwóch domach na raz?? tzn w dni powszednie w silce a w święta w siporeksie? sorki ale reklamą i antyreklamą mi tu zalatuje Silka na pewno dużo cięższa. Chyba by się nikt nie podjął budowy z dużych elementów - cała ściana - kto by to postawił do pionu Edytowane 13 Maja 2012 przez Malwina03 literówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 13.05.2012 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 są takie silki metr na metr ale ostatnio nic nie mogę o nich znaleźć, dźwigiem sie je stawia. Ten mój jeden klient - znajomy, zrobil siedlikso, jeden dom wg projektu indywidualnego z silki a drugi to adaptowany projekt gotowy z bloczkow z betonu komórkowego. Twierdzi że tego domu z silki, (garaż i mieszkanie opiekuna posesji) nijak nie może nagrzać a jak napali w tym domu z siporexu, kominkiem, to od razu ciepło... w każdym razie ja nadal przy silce, no chyba że w hurtowni będzie dramatyczna różnica cen miedzy silikatem a czyms innym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina03 13.05.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Z tą niemocą nagrzania to jakaś bajka. Mam dom z silki, w lutym przy niedocieplonym poddaszu (aczkolwiek ściana trójwarstwowa) i jeszcze niewygrzanych ścianach (pierwsza zima tego domu) naprawdę nie było problemu z ciepłem w domu. Temperatura wewnątrz była cały czas ok 22 st. piec chodził na temperaturze 60 st. Może facet ma dom nieocieplony? Za to gdy upał dopisał w długi weekend w domu było bardzo przyjemnie Dopiero zaczynam mieszkać więc spostrzeżeń na razie tyle. A i jeszcze dom bardzo dobrze wygłuszony. Jak jesteś na zewnątrz i są zamknięte okna to możesz wołać a i tak nikt w środku cię nie usłyszy. Podobnie jak masz sprawę do kogoś na poddaszu to musisz się pofatygować z dołu na górę. Słychać, że ktoś coś woła, ale nie słychać co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 14.05.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 myśle że ten jego silkowy dom jest pełen niedoróbek. Może go wyziębiać wiecznie otwarty ogromny garaż na przykład. Nie pomaga mu pewnie fakt, że kotłownia jest osobnym trzecim budyneczkiem zapodającym ciepło na odległość. Dom całkiem tradycyjny, styropainu ma pewnie tylko 10 cm. Za to ten siporexowy jest juz pelen wynalazkow, podłogówka, solary, kominek z dystrybucja gorącego powietrza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 14.05.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Niekoniecznie. Jeśli dom z silki użytkowany jest okazyjnie to bardzo zimne ściany budynku ciężko nagrzać i przez dłuższy czas jest w nim zimno pomimo palenia. Wtedy taki sam dom z BK szybciej nagrzeje się i dlatego uznawany jest za cieplejszy. Gdy w budynku panuje taka sama temperatura przy tym samym wsp. U wychodzi remis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina03 14.05.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Całkiem możliwe, że ciężko nagrzać gdy grzeje się sporadycznie. W gorące dni w dom bardzo wolno się nagrzewa. Jak są zamknięte okna to w środku jest o wiele chłodniej niż na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 14.05.2012 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 I to jest właśnie akumulacyjność ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 28.05.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 a może wszystkie ściany działowe powinny być akumulacyjne a te zewnętrzne - nieco mniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 28.05.2012 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 a może wszystkie ściany działowe powinny być akumulacyjne a te zewnętrzne - nieco mniej? Właśnie sam się nad tym zastanawiałem czy nie dać silikatów, głównie w działówki a szczególnie przy kominach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 13.06.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Witam jutro zaczynamy murować z silki i pomimo że wcześniej czytałem to mam mętlik w głowie!Murarz chce robić poziom w zaprawie a pionowe spoiny w kleju,czy tak będzie oki.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 13.06.2012 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Właśnie sam się nad tym zastanawiałem czy nie dać silikatów, głównie w działówki a szczególnie przy kominach. Są tacy, co budują zewnętrzne z BK, a wewnętrzne z silki właśnie. Nie jest to jakaś ekstrawagancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aedifico 13.06.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Witam jutro zaczynamy murować z silki i pomimo że wcześniej czytałem to mam mętlik w głowie! Murarz chce robić poziom w zaprawie a pionowe spoiny w kleju,czy tak będzie oki.? Albo klej albo zaprawa. Nie masz czasem P+W ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 13.06.2012 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Mam na zamki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts