keyo 19.09.2013 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Wiem że zostanę zbanowany w tym temacie ale wybudowałem jeden dom z silki i nigdy tego błędu nie powtórze. Od tej pory tylko pustak ceramiczny - a przymierzam się do następnego domku ale jak na razie to tylko przymiarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.09.2013 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2013 Wiem że zostanę zbanowany w tym temacie ale wybudowałem jeden dom z silki i nigdy tego błędu nie powtórze. Od tej pory tylko pustak ceramiczny - a przymierzam się do następnego domku ale jak na razie to tylko przymiarki. Jakieś sensowne uzasadnienie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyo 20.09.2013 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Jakieś sensowne uzasadnienie ? Uzasadnienie jest proste. Silka jest stosunkowo nowym materiałem, badanym tylko w warunkach laboratoryjnych. Nie wiemy co będzie się z nią działo za 50 lat gdy już nie będę pracował i raczej z Polskiej emerytury nie będzie mnie stać na remonty. Po drugie każdy pie...przy o współczynnikach przenikania ciepła a mój dom jest zimny jak cholera i zużywa masę energii aby go rozgrzać, przy tym jak znajomy ma podobny dom z ceramiki i ocieplenia z wełny+ cegła pełna palona i jego dom jest o wiele cieplejszy i zużywający połowę tego co mój. Mam jeszcze kilka zastrzeżeń ale zostawię je dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.09.2013 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 żadne uzasadnienie. Czyli styropianu tez nie należy używać bo stosunkowo nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 20.09.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Silka jest stosunkowo nowym materiałem, (...) a mój dom jest zimny jak cholera i zużywa masę energii Słyszałeś o piramidach i styropianie (ew. wełnie, jest chyba starsza niż styro, i oddycha)? Gdzie nie gdzie wychodziły szparki ok.2-3mm,które po murowaniu uzupełniałem pianką niskorozprężną łał aby cegieł nie rozepchało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 20.09.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Uzasadnienie jest proste. Silka jest stosunkowo nowym materiałem, badanym tylko w warunkach laboratoryjnych. a to dziwne, za tzw. "komuny" budowali dużo z tego.. Po drugie każdy pie...przy o współczynnikach przenikania ciepła a mój dom jest zimny jak cholera i zużywa masę energii aby go rozgrzać, To jest cecha a nie wada.. ja właśnie dla tej cechy (długie nagrzewanie ale też długie oddawanie ciepła) zdecydowałem się na dom z silki.. a Twój dom jest po prostu słabo ocieplony i tyle.. skoro ciepło ucieka to znaczy że izolacja kuleje.. Mam jeszcze kilka zastrzeżeń ale zostawię je dla siebie... czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.09.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Uzasadnienie jest proste. Silka jest stosunkowo nowym materiałem, badanym tylko w warunkach laboratoryjnych. Nie wiemy co będzie się z nią działo za 50 lat gdy już nie będę pracował i raczej z Polskiej emerytury nie będzie mnie stać na remonty. Ha, ha ,ha... Rozumiem, ze go badali w laboratoriach PRL-u. Mam w bliskim sasiedztwie budynki (a takze wiaty, płoty itp) majace jakies 40 lat i stoja nie wykazujac oznak degradacji. A w ogóle, o co chodzi ci z tymi wspolczynnikami ciepła ? Przecież każdy wie, że silikaty na materiał najgorzej izolujacy. Jakie Ty masz ocieplenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 20.09.2013 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Uzasadnienie jest proste. Silka jest stosunkowo nowym materiałem, badanym tylko w warunkach laboratoryjnych. Nie wiemy co będzie się z nią działo za 50 lat gdy już nie będę pracował i raczej z Polskiej emerytury nie będzie mnie stać na remonty. Po drugie każdy pie...przy o współczynnikach przenikania ciepła a mój dom jest zimny jak cholera i zużywa masę energii aby go rozgrzać, przy tym jak znajomy ma podobny dom z ceramiki i ocieplenia z wełny+ cegła pełna palona i jego dom jest o wiele cieplejszy i zużywający połowę tego co mój. Mam jeszcze kilka zastrzeżeń ale zostawię je dla siebie... chyba nie wiesz o czym piszesz, metodę przemysłową produkcji silikatów wynaleziono w 1880 roku, pozatym to jest węglan wapnia, czyli praktycznie kamień, co ma się z nim dziać? z tego co pamiętam to ceramikę poryzowaną wymyślono w drugiej połowie XX wieku, czyli dużo później, no chyba, że ty chcesz budować ze sprawdzonej pełnej cegły wtedy to inna rozmowa ile masz teraz ocieplenia i ile ma twój znajomy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.09.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) Dajcie mu już spokój, bo nie wie, o czym pisze. W jednym z postów napisał kiedyś: "Dla mnie najlepszym materiałem jest pustak ceramiczny. Przy następnej budowie nie popełnię drugi raz tego samego błędu i już nie wybuduję domu z silki i innych podobnych gazobetonów. " W wątku o Ytongu pisze "Nie zawracaj sobie tym głowy - poczytaj lepiej o ceramice a nie o silkach i innych tego typu materiałach." Gazobeton to z silikatem łączy chyba tylko kolor Czciciel ceramiki i oddychajacych ścian Edytowane 20 Września 2013 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.09.2013 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Uzasadnienie jest proste. Silka jest stosunkowo nowym materiałem, badanym tylko w warunkach laboratoryjnych. Nie wiemy co będzie się z nią działo za 50 lat gdy już nie będę pracował i raczej z Polskiej emerytury nie będzie mnie stać na remonty. Po drugie każdy pie...przy o współczynnikach przenikania ciepła a mój dom jest zimny jak cholera i zużywa masę energii aby go rozgrzać, przy tym jak znajomy ma podobny dom z ceramiki i ocieplenia z wełny+ cegła pełna palona i jego dom jest o wiele cieplejszy i zużywający połowę tego co mój. Mam jeszcze kilka zastrzeżeń ale zostawię je dla siebie... To nie jest sensowne uzasadnienie,to nie jest żadne uzasadnienie bo nie wiesz o czym piszesz i wątpie czy aby wybudowałeś dom z silikatu i czy wiesz co to jest silikat,kiedy powstał i z czego powstał... W następnym swoim domu najpierw zacznij od poprawnej izolacji a dopiero potem dyskutuj na temat zużywania masy energii do ogrzania.Ja czegoś takiego nie zaobserwowałem a jeśli chodzi o akumulację energii i rozgrzwanie domu to ściany to pikuś.Ja mam do rozgrzania ok.55m3 betonu czyli płytę fundamentową o gr.25cm i jakoś nie zauważyłem żadnych niedogodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.09.2013 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 To zeź wyśledził, szacuj że ci sie chciało. Może jakas fabryka dziurawki prowadzi akcje zniechęcające czy jak. Dajcie mu już spokój, bo nie wie, o czym pisze. W jednym z postów napisał kiedyś: "Dla mnie najlepszym materiałem jest pustak ceramiczny. Przy następnej budowie nie popełnię drugi raz tego samego błędu i już nie wybuduję domu z silki i innych podobnych gazobetonów. " W wątku o Ytongu pisze "Nie zawracaj sobie tym głowy - poczytaj lepiej o ceramice a nie o silkach i innych tego typu materiałach." Gazobeton to z silikatem łączy chyba tylko kolor Czciciel ceramiki i oddychajacych ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomocool 21.09.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 To jest właśnie ta wspaniała dzisiejsza ceramika i to w porównaniu do najlżejszego bk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 21.09.2013 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2013 Kurcze nie wiedziałem ze az tak. hm. Ale zaraz odezwa się sceptycy, ze ceramika powinna być inaczej ułożona podczas uderzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 25.09.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 Jeszcze zapytam, Jak sobie radziliście z miejscami gdzie bloczek był docinany (brak piuro-wpustu), ja swoim kazałem uzupełniać zaprawą cem. a Wy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mnocon 25.09.2013 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 U mnie bedą jednak bloczki, tak powiedział kierownik budowy na to beton i potem silikat, tez odradzil silikaty do ziemie to mam mokry teren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 25.09.2013 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 JAKAŚ KATASTROFA, chcialem zamówić tira silki 11 PALET E12 i 11 PALET E24 xelli którą mój dostawca bierze z ŻABINKA i okazuje się że wstrzymali produkcję i dzwoniłem się dowiedzieć kiedy będzie i nikt mi nie powiedział informacja TAJNA !!! Najgorsze że żadne sprzedawca nie trzyma silki na placu jak nie dostanę do końca tygodnia silki to budowa mi stanie ZAPASY MAM NA MAX 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 25.09.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2013 ciekawe czy to norma, że przed zimą wstrzymują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 26.09.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Cholera wie ciekawe tylko jak długo to potrwa ... Chyba nie do wiosny ... A czy m Panowie proponujecie obrobić otwoy okienne z silki pod wstawienie okien (montaż na taśmy rozprężne), zaprawą cem z plastyfikatorem czy klejem xelli ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 26.09.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Ja jeszcze w zeszłym tygodniu zamawiałem silkę E12 i nie było problemu z dostępnością. Ale to inny region Polski (mazowieckie), dostawcy pewnie w innym miejscu się zaopatrują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 26.09.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2013 Pewnie inna wytwórnia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts