janoush 27.09.2013 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Ja jeszcze w zeszłym tygodniu zamawiałem silkę E12 i nie było problemu z dostępnością. Ale to inny region Polski (mazowieckie), dostawcy pewnie w innym miejscu się zaopatrują. To miałeś farta. Ja czekałem tydzień na dostawę. Podobno z winy fabryki. Faktem jest, że tylko jedna hurtownia miała ostatnie 4 palety E12. Też mazowiecke - południe od Wawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 27.09.2013 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 u Was jeździ z Radomia czy okolic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 27.09.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Dziwi Mnie żeby dziś był problem z materiałem ... A Ytongi i ceramiki wszędzie pełno ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samboman 27.09.2013 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Na swoim terenie(mazowieckie, wschodnie powiaty) znam dwa miejsca, w ktorych o dziwo nie ma problemów z dostepnością silki (chyba nawet mają na placu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 28.09.2013 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Do mnie silka wjedzie w poniedzialek z rana. O zadnych problemach nie slyszalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 01.10.2013 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Dowyrównania otworów okiennych (na gładko) postanowiłem że uzyję:http://www.atlas.com.pl/pl/produkty/grupa/148/17/90/463/ZAPRAWA_WYR%C3%93WNUJ%C4%84CA_ATLAS Co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.10.2013 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Pewnie może być. U mnie ekipa użyła do tego kleju do silikatów Baumit, który mi pozostał i też jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina_G 02.10.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 a to dziwne, za tzw. "komuny" budowali dużo z tego.. To jest cecha a nie wada.. ja właśnie dla tej cechy (długie nagrzewanie ale też długie oddawanie ciepła) zdecydowałem się na dom z silki.. a Twój dom jest po prostu słabo ocieplony i tyle.. skoro ciepło ucieka to znaczy że izolacja kuleje.. czemu ? No to Wam powiem dlaczego w komunie budowali z silki: bo była tania. Prawda jest taka, że te silikaty, które wtedy były dostępne były przeznaczano na takie budynki jak: chlewnie, budynki gospodarcze itp ze względu na wysoki współczynnik przenikania ciepła. A to, że były z tego budowane domy to zupełnie inna kwestia. Sama mieszkam jeszcze w mieszkaniu wybudowanym w dobie "komuny" i coś na ten temat się wie. Obecnie silka dużo lepiej sie prezentuje ale i tak wymaga porządnego docieplenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 03.10.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2013 Tak jest, ale z ociepleniem już dużo się nie rózni od np. ceramiczniego maxa czy cegłu pełnej..http://www.styropiany.pl/index.cgi?oper=1&kod=kalkulatora chyba nie ma już ludzi którzy nie ocieplają i nie patrzą na koszty grzania..to że tania to też chyba dobrze, a jak do tego dodamy akumulacyjność i brak np. grzyba czy pleśni to chyba też nieźle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina_G 07.10.2013 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 Tak jest, ale z ociepleniem już dużo się nie rózni od np. ceramiczniego maxa czy cegłu pełnej.. http://www.styropiany.pl/index.cgi?oper=1&kod=kalkulator a chyba nie ma już ludzi którzy nie ocieplają i nie patrzą na koszty grzania.. to że tania to też chyba dobrze, a jak do tego dodamy akumulacyjność i brak np. grzyba czy pleśni to chyba też nieźle.. Oj nie do końca się z Tobą zgodzę, znam sporo ludzi, którzy nadal nie zwracają uwagi na koszty grzania tylko na koszty budowy, taka już chyba mentalność. Osobiście przyznam się, że wybrałam pustaka ceramicznego+wełnę+cegłę ręcznie formowaną, ze względu na oddychanie ścian i odpowiednio niski współczynnik przenikania ciepła. A i patrząc na koszty budowy+grzania nie wychodzi wcale dużo drożej niż silka, ale każdy robi jak chce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 07.10.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 a co to "oddychanie ścian" ?z wełny pomiędzy ścianami się wyleczyłem jak zobaczyłem u moich rodziców co jest po 10 latach z tej wełny.. Ojciec zrobił tak jak widział na wielu budowach w Niemczech (budowlaniec z zawodu) i dla siebie robił więc się przyłożył.. ale po 10-12 latach okno chyba było wymieniane czy coś i zamiast wełny była breja.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 07.10.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2013 U mnie ściany z silki już rosną, ale przyznam że myślałem że jakościowo będą lepsze, sporo obskubanych, różnica w wysokości od -5mm do +5mm, a to już na kleju wychodzi, ale ogólnie fajny etap jak mury rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina_G 09.10.2013 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Chodzi mi o to, że nie zrobie z domu termosu stosując styropian, który nic nie przepuszcza. Wełna+ceramika pozwala na niewielka wymiane powietrza co zapobiega miedzy innymi powstaniu grzyba, a współczynnik przenikania ciepła jest porównywalnie niski jak innych materiałów. Jeśli chodzi o wełnę na izolacje ścian to myślę że teraz jest duzo lepszej jakości. Natomiast jestem bardzo ciekawa dlaczego ta "breja" powstała bo nie sądzę że to tylko kwestia kiepskiej wełny: może jakieś nieszczelności w murze tak że woda się do niej dostała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 09.10.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 zlituj się dziewczyno...http://forum.muratordom.pl/showthread.php?114044-O-wentylacji-co-i-po-co-wzdłuż-i-w-poprzek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 09.10.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 Chodzi mi o to, że nie zrobie z domu termosu stosując styropian, który nic nie przepuszcza. Wełna+ceramika pozwala na niewielka wymiane powietrza co zapobiega miedzy innymi powstaniu grzyba, a współczynnik przenikania ciepła jest porównywalnie niski jak innych materiałów. Jeśli chodzi o wełnę na izolacje ścian to myślę że teraz jest duzo lepszej jakości. Natomiast jestem bardzo ciekawa dlaczego ta "breja" powstała bo nie sądzę że to tylko kwestia kiepskiej wełny: może jakieś nieszczelności w murze tak że woda się do niej dostała? no popatrz, ja specjalnie dam grubo styropian i pilnuję wszystkich uszczelnień żeby mieć jak w termosie,, bo ściany nie mają płuc i nie oddychają.. do tego służy wentylacja a nie dziury w ścianach.. a w silce ciężko o grzyb czy pleśn bo to w końcu z wapna i piasku.. a co do wełny.. może się dostała woda,, o dziurkę w ścianie nietrudno.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skrabi 09.10.2013 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 a co do wełny.. może się dostała woda,, o dziurkę w ścianie nietrudno.. a może nikt nie zostawił szczeliny wentylacyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 09.10.2013 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 adamfcb A o poprawnym wiązaniu muru twoi murarze słyszeli ??? A wystarczy dociąć sobie plasterek na 7-8cm co 2 warstwę bloczków i już idzie pinknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 09.10.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 adamfcb A o poprawnym wiązaniu muru twoi murarze słyszeli ??? A wystarczy dociąć sobie plasterek na 7-8cm co 2 warstwę bloczków i już idzie pinknie A gdzie widzisz niepoprawne? PS. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?13870-Jak-budowa%C4%87-SILK%C4%84&p=6129793&viewfull=1#post6129793 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 09.10.2013 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 a u mnie domek z pięciu rządków silki już tyle mamy http://img69.imageshack.us/img69/1504/bls5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 09.10.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2013 a u mnie domek z pięciu rządków silki już tyle mamy O, Silka Tempo, pięknie! Gratuluję, dopięłaś swego Opowiadaj, daj więcej fotek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts