imrahil 13.11.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 hurtownia Budowlani w Rybniku, bloczki Sil-Pro, nie pamiątam teraz ceny, ale na pewno nie więcej niż 3.30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio_23 13.11.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 hurtownia Budowlani w Rybniku, bloczki Sil-Pro, nie pamiątam teraz ceny, ale na pewno nie więcej niż 3.30 zł Dzięki, ale myślę że transport "zje" różnicę. Buduję w Tarnowskich Górach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 13.11.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 dzis do mnie wjechały 2 ostatnie palety silki I więcej juz potrzebować nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio_23 13.11.2013 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 Czy otwory w silikatach nie przeszkadzają w kotwieniu kołków rozporowych? Jednym z argumentów, dlaczego zrezygnowałem z ceramiki było to, że jest dziurawa. Teraz widzę, że z silikatami nie jest lepiej, a może nawet gorzej. Mam tu na myśli silikaty z Grupy Silikaty.Wersja NP jest ok, bo jest tylko jeden otwór umieszczony centralnie, ale reszta..?? Zwłaszcza w działówkach nie widzę sensownego rozwiązania... Jak to wygląda w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 13.11.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 nie wiem jak z kołkami, ale o silikaty w Rybniku można zapytać, niekoniecznie transport będzie ze składu, może być prosto od producenta, przynajmniej w przypadku styropianu tak często się robi. chyba że chcesz przechować w składzie budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio_23 13.11.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 nie wiem jak z kołkami, ale o silikaty w Rybniku można zapytać, niekoniecznie transport będzie ze składu, może być prosto od producenta, przynajmniej w przypadku styropianu tak często się robi. chyba że chcesz przechować w składzie budowlanym. Zapytam na pewno! To przecież nic nie kosztuje, a kto wie... może mają jakąś mega promocję listopadową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 13.11.2013 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 kołki w silce trzymaja jak złoto, zero problemow, pewnie z szybkim montażem moze być róznie bo one gladkie ale normalne dyble super się trzymają..u mnie w silce xelli szybki montaż też bez problemu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 16.11.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 zostało mi pare palet silki wielkowymiarowej tempo (50x60 cm), moze ktoś jest hobbystycznie zainteresowany? można sobie znich np ustawić warstwę podokienną a resztę już ze "zwykłej" silki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebuś i donia 25.11.2013 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Witam,Czy ktoś się orientuje co do cen na silkę xella?Dostałam wycenę na SIlkę E18 kl 20 3,74 brutto, cena zawiera transport i rozładunek. A może ktoś zna dobrą hurtownię z Wrocławia , która może zaoferować lepsze ceny?Za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 25.11.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 na wiosnę miałem okolo 4, więc cena dobra, poszło chyba 72 palety więc każdy grosz ma znaczenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio_23 25.11.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2013 Czy Wasze ekipy trzymały się wytycznych zawartych np tutaj: http://www.grupasilikaty.pl/download.php?file=251czy raczej podchodziły do tematu bardziej "swobodnie"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebuś i donia 26.11.2013 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 a czy ta cena to za E18 kl20? Dzisiaj się kontaktowałam ze swoim kierbudem i pytałam o to czy można zastąpić E18 kl20 na E18 kl15, różnica w cenie przy całości to ok 3200zł.Oczywiście powiedział że jak najbardziej. Jednak sprawa nie dawała mi spokoju i skontaktowałam się z biurem projektowym a tam,że....w żadnym wypadku.Ze względu na to że mur będzie na 18 cm to ma być kl20.Czy ktoś może budował z kl15 i ma jakieś doświadczenie. Niby 3200zł przy całej inwestycji to nie dużo jednak po co przepłacać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macio_23 26.11.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 Czy to prawda, że do zwykłej zaprawy cienkowarstwowej (jak mam akurat Kreisel Murlep) można podczas rozrabiania dodać denaturat i wtedy można murować przy temperaturach poniżej 5 stopni? Tak mi powiedział koleś w hurtowni, gdy pytałem o zaprawę zimową... Witam, Czy ktoś stosował taki myk? Ile tego denaturatu dodać, powiedzmy na 25 kg kleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.11.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2013 a czy ta cena to za E18 kl20? Dzisiaj się kontaktowałam ze swoim kierbudem i pytałam o to czy można zastąpić E18 kl20 na E18 kl15, różnica w cenie przy całości to ok 3200zł.Oczywiście powiedział że jak najbardziej. Jednak sprawa nie dawała mi spokoju i skontaktowałam się z biurem projektowym a tam,że....w żadnym wypadku.Ze względu na to że mur będzie na 18 cm to ma być kl20. Czy ktoś może budował z kl15 i ma jakieś doświadczenie. Niby 3200zł przy całej inwestycji to nie dużo jednak po co przepłacać. To pewnie architekci z rodzaju tych, co jeśli maja zaprojektowac płytę fundamentową pod dom jednorodzinny, tworzą jakieś 30cm monstra. 15MPa wystarczy bez dwóch zdań, chyba, ze masz jakiś wymyślny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 28.11.2013 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2013 Czy Wasze ekipy trzymały się wytycznych zawartych np tutaj: http://www.grupasilikaty.pl/download.php?file=251 czy raczej podchodziły do tematu bardziej "swobodnie"? Bardzo szczegółowo opisane, pytanie do tych osób którzy już murowali z bloczków silikatowych czy wasi murarze zwilżali każdą cegłe przed nałożeniem kleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.11.2013 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 U mnie nie, bo murowali na przełomie kwietnia i maja, a temperatury były niskie, poza tym, bloczki były wilgotne(a folii, w którą były spakowane palety wykraplała się wilgoć).Ale mówili, że przy nasłonecznieniu zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
combo 29.11.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 Ja mam pytanie z innej beczki. W projekcie mam ściany z Ytonga 24cm + 20 cm styro. Chciałem zamienić Ytonga na Silke E18 kl 15. P. I teraz czy: - muszę dozbrajać fundament bo ściany będą znacznie cięższe przy silikatach- co zrobić z tymi zaoszczędzonymi 6cm w grubości ściany? Można powiększyć powierzchnię użytkową o te kilka cm? Najlepiej gdyby dało się postawić ściany po obwodzie fundamentu czyli tak aby z zewnątrz nic się nie zmieniło a w środku byłoby 6cm więcej.- czy jest sens stosowania cienkiej zaprawy skoro Silikaty są zimne a na to i tak pójdzie 20 cm styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.11.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 1. To pyytanie do projektanta/kierownika budowy. Pewnie nie będzie potrzeby wprowadzenia zmian,, ale sprawdzic (i podpisać) to musi uprawniona osoba. 2. Właśnie dlatego warto zstosowac 18cm 3. Nie muruje się na cieńkiej zaprawie, żeby nie tworzyć mostków, tylko z uwagi na szybkosć, łatwość i czystość na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 29.11.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 zmiana kubatury to zmiana istotna, jeśli masz już pozwolenie na budowę, to trzeba prosić o nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 29.11.2013 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2013 zmiana kubatury to zmiana istotna, jeśli masz już pozwolenie na budowę, to trzeba prosić o nowe Jesteś pewien że dotyczy do kubatury wew.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts