pattaya 27.08.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Moja ekipa gdzie się da używa dozownika,ale są miejsca gdzie się nie da lub jest niewygodnie.Na ogół na "długich prostych".Trzeba pamiętać o zdjęciu folii ochronnej z dozownika bo inaczej klej " nie idzie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 27.08.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 Bardzo wam dziękuję będzie klej - przekonał mnie argument o jednorodności ściany i śmietnikach walących się przy wjeżdżaniu w nie samochodem Co do dozowników - jeszcze nie wgryzliśmy się w temat generalnie troche mamy obawy ekipa wszystko robi na skróty i tak jak im wygodniej i na kleju będą musieli uważać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.08.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2004 A tak na marginesie,pobity został rekord wielkości "zanieczyszczenia pochodzenia organicznego" w bloczku.Dzisiaj z M24 wyciągnąłem(bloczek napił się wody i pękł na pół) patyk lub korzeń o średnicy ok.10mm długości 12-13 cm.Niezłe sita mają w fabryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.08.2004 06:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Czy można dołączyć do waszego szacownego, aczkolwiek nieco hermetycznego grona budowniczych-z-silikatów? ... Ja jako założyciel tego wątku nie miałem zamiaru aby stworzyć "hermetyczne grono" a aby każdy kto ma coś do powiedzenia lub jakieś wątpliwości wypowiedział się więc zapraszam do dyskusji. ... na klej ściany będą równiejsze - ale czy to ma faktycznie znaczenie i tak będzie tynk... Jak dla mnie to ma znaczenie. Zamiast kładzenia tradycyjnego tynku cementowo - wapiennego, który jest dosyć czaso i praco chłonny można położyć cieniutki (do 0,5 cm) tynk gipsowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.08.2004 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 ... Moje wspomnienia z osiedla gdzie mieszkałem i wszystkie smietniki były wybudowane na zaprawę klasyczną. Jak się mocniej uderzyło w taki smietnik (np autem przy cofaniu) to przewracało sie pół ściany. I co ciekawego - pekało zawsze na spoinach. (pewnie zwolennicy tradycyjnej zaprawy zaraz napiszą że to było na zaprawie komunistycznej czyli piasek + wapno a cement u szefa budowy ) Nie jestem zwolennikiem tradycyjnej zaprawy podam jeden przykład. Ostatnio byłem obejrzeć (przez przypadek) piwnicę pewnej zabydowy. Patrzę a tam ściana jakoś dziwnie nierówna i mało spoista (ściany piwnicy były zalewane w szalunka z jakieś 20 lat temu). Dotykam ścianę a ona sypie się pod palcami. Co się okazało? Pierwszy "majster" dawał za mało cementu a za dużo piasku i gdyby nie zepsuła się betoniarka i zmiana majstra pewnie do dzisiaj ta budowla by runeła a tak przyszedł nowy i ściany mają już kolor cementu i wytrzymałość dobrego betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.08.2004 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 A tak na marginesie,pobity został rekord wielkości "zanieczyszczenia pochodzenia organicznego" w bloczku.Dzisiaj z M24 wyciągnąłem(bloczek napił się wody i pękł na pół) patyk lub korzeń o średnicy ok.10mm długości 12-13 cm.Niezłe sita mają w fabryce. Reklamuj sprawę a nawet staraj się o jakiegoś bonusa za takie buble budowlane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.08.2004 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Procedura reklamacyjna jest w toku.Dałem do ekspertyzy 2 z setek pękniętych bloczków(pęknięcia do 2cm głębokości) i zażądałem pisma ,że używanie takiego materiału nie grozi niczym złym teraz i za 20 lat.Wspomniałem też,że oczekuję rekompensaty finansowej ,gdyż tego materiału nie można uznać za I gatunek bez wad.Ale pewnie będzie ciężko,bo pani prezes radomskiech zakładów jest niereformowalna i żyje w latach 70-tych (wszyscy ,którzy ją znają -potwierdzają).Dziwię się,że Xella jej nie wywaliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 28.08.2004 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 Powodzenia Pattaya w pogoni za sprawiedliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart_us 01.09.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Zacząłem Kleje Alpolem Będzie dobtrze Też mam podobny problem z silką z Radomia, korzenie i pęknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart_us 01.09.2004 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Mój majster nie używa dozownika silki bo się nie sprawdza, używa grzebienia i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordo 01.09.2004 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Pozwalam się wtrącić. W jakiej cenie kupowaliście Silkę? Jak dotąd najlepsza cena, jaka mi zaproponowano to 3,50 za bloczek M24 ( z transportem) - czy jest OK, czy szukać dalej? Co sądzicie o Silce z Żabinka? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart_us 01.09.2004 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2004 Ja za M24 płace 3.54 nie wiem co o tytm myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 02.09.2004 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 dobra cena - ja miałam coś 3,90dlatego kupiłam teodory - za ok 2,45 z transportem wyszło dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.09.2004 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Ja mam M24 po 2,90 z transportem,no ale do fabryki kilka kilometrów.Może ktoś potrzebuje kotwy do łączenia ścian nośnych z działowymi?Wiem,że są problemy z ich zdobyciem a ja mam za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordo 02.09.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 A jakiej grubości robicie sciany działowe? 8 czy 12 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.09.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 12cm.Będzie cichutko no i bez strachu można wkręcić dłuższy kołek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordo 02.09.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 i bez strachu można wkręcić dłuższy kołek jasne, przynajmniej nie będę słyszec argumentu, że "tej półki nie da się tu powiesić" A czy na poddaszu tez robicie sciany dziełowe z Silki, bo słyszałam opinię, że lepiej z jakiegos lżejszego materiału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 02.09.2004 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 Zostaję przy silce na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 02.09.2004 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2004 a czy te korzonki znajdowane w silce czasem nie poprawiają izolacyjnosci cieplnej? łoj, chyba fabryka każe sobie za nie dopłacić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bart_us 07.09.2004 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2004 Korzonki pięknie pęcznieją po deszczu i bloczek robi bum ] te bloczki za 2.90 to chyba bez faktury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts