RenatkaPetronek 07.11.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Może już było, ale nie mam czasu czytać. Jak w silce e18 zabezpieczyć kanały elektryczne przed zalaniem stropu? Czy są jakieś zatyczki do tych otworów? Majster mówi, żeby zatkać to kawałkami zwiniętej papy. Czy to wystarczy? A może zapianować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 07.11.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witam wszystkich SILIKATowców! Jakoś nie zwracałem uwagi na silikaty bo "tradycja nakazywała MAX'a" i doszło do tego że po objaśnieniu tematu przez kumpla też wybuduję dom z silikatów. Fajnie że jest ten temat na forum - czytania na miesiąc. Śladem demex'a pewnie też kupię bloczki w Leżajsku tylko do Rzeszowa mam troszkę dalej to i transport pewnie będzie mnie "ileś tam" kosztował. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 07.11.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witaj pedzelito też ruszasz na wiosnę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedzelito 07.11.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witaj pedzelito też ruszasz na wiosnę? Tak, ruszam na wiosnę i co najśmieśniejsze czytając Twoje perypetie z kierbudem to tak jakby ktoś opisał moje z tym że nie śpieszy mi się (nie planowałem budowy na jesień) i nie spisałem umowy z kierbudem. Myślę że w ciągu trzech miesięcy "da radę". Ale podobnie jak Ciebie doprowadza mnie do szału!!! Cudem kolega doradził mi silikaty i na tym pozostanę bo kierbud to mam wrażenie o mojej budowie to nawet nie myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszdro 07.11.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 Witaj pedzelito też ruszasz na wiosnę? Tak, ruszam na wiosnę i co najśmieśniejsze czytając Twoje perypetie z kierbudem to tak jakby ktoś opisał moje z tym że nie śpieszy mi się (nie planowałem budowy na jesień) i nie spisałem umowy z kierbudem. Myślę że w ciągu trzech miesięcy "da radę". Ale podobnie jak Ciebie doprowadza mnie do szału!!! Cudem kolega doradził mi silikaty i na tym pozostanę bo kierbud to mam wrażenie o mojej budowie to nawet nie myśli. Moja rada: spotkaj się z nim jak najprędzej. nagraj rozmoę, lub spisz umowę jak się uda z konkretną datą kńcową z pozwoleniem karą za zwłokę (dolegliwą dla niego)!!!!!!!!!! mi też się nie śpieszyło w czerwcu, jak mi powiedział że zrobi to w miesiąc! sprawiał wrażenie bardzo konkretnego i znającego się na rzeczy! polecił mi kolega z pracy który kończy się budować teraz dopiero wspomina że też jakoś go nie było bo wyjazd do niemiec itp NIE CZEKAJ DZIAłAJ JUż DZIś!!!!!!!!! obym się mylił! powodzenia, daj znać co u Ciebie.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demex 08.11.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam ponownie. Dorwałem dziś rano aparat fot. Zrobiłem parę fotek. http://www.prz.edu.pl/~ldebski/foty/01.jpg Pytanie: O co chodzi - "TRWAŁOŚĆ: 50 cykli zamrażania-odmrażania"? to po 25 latach do wyburzenia?Jeszcze jedno pytanie do zdjęcia poniżej: Czy u was bloczki też są tak poułamywane? Ułamania w bloczkach są już na paletach. 70% bloczków na conajmniej jeden róg ułamany. http://www.prz.edu.pl/~ldebski/foty/2.jpg Jakby ktoś miał ochotę to więcej fotek jest pod adresem (bloczki na paletach oraz fragmenty ścian):http://www.prz.edu.pl/~ldebski/foty/Zdjęcia robiłem dziś rano ok. 6.30 (przed wschodem słońca, było dość ciemno) i sa trochę ciemne.Kurcze właśnie do mnie majster dzwoni, że zaczynają szalować stropy. Super ekipa mi się trafiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.11.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 demex, przecież jak dom będzie zamieszkany, zaizolowany i będziesz w nim grzał, to nie będą Ci ściany zamarzać . U mnie nadłamanych jest ok. 20% bloczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 08.11.2006 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 My zamawialiśmy w Niemcach, na cale 4 transporty moze z 50 szt bylo gdzies ukruszonych. Poza tym bloczki rowniutkie, ladnie sie murowało na klej. Wykonawcy nie narzekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 08.11.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 My zamawialiśmy w Niemcachquote] Księciu, powiedz coś więcej o tej transakcji gdzie, cena cegły, transportu, co mogą dostawcy jeszcze, czy cegła wędrowała dokładnie zza rzeczki czy była już tutaj Dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demex 08.11.2006 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 demex, przecież jak dom będzie zamieszkany, zaizolowany i będziesz w nim grzał, to nie będą Ci ściany zamarzać . U mnie nadłamanych jest ok. 20% bloczków A no faktycznie. O tym nie pomyślałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 08.11.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 U nas nie ma pokruszonych bloczków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 08.11.2006 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Księciu, powiedz coś więcej o tej transakcji gdzie, cena cegły, transportu, co mogą dostawcy jeszcze, czy cegła wędrowała dokładnie zza rzeczki czy była już tutaj Dziękuję Pozdrawiam Kolega nie odrobil pracy domowej i nie przeczytal calego watku miejscowosc Niemce k/Lublina Poland, cena bloczkow kilka stron wczesniej, transport spedycja zalezy od odleglosci od fabryki i czy akurat spedytor po cos wybiera sie w Twoje okolice ect..... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.11.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Ekipa i kierownik budowy twierdzą zgodnie, że bloczki xelli są lepszej jakości niż te z Ostrołęki, które mam na budowie . Moje gorzej trzymają wymiary, są też bardziej miękkie i kruche - łatwiejsze co prawda do docinania i przeszlifowania, ale podatne na ułamanie. Pewnie są bardzo świeże, nie sezonowane. Pocieszam się, że to tylko ściana, a ocieplenie i tynk ukryje drobne niedoskonałości, ale pewnie drugi raz wybrałabym silkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 08.11.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Moje też były świeże, a twarde jak cholera. Cięcie nie było łatwe. Może masz niższą klasę tych bloczków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2006 10.11.2006 03:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 WitamPytanie czy ktoś murował z silki z zakładu wapienno piaskowegoz Kluczy w małopolsce, jeśli tak to może podzieli się swojmi opiniami na temat jakości bloczków i możliwościachuzyskania korzystnych rabatów z tego właśnie zakładu.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil 10.11.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 ciekawy jest ten zapis w spezyfikacji dotyczacy wyttrzymalosci zaprawy czyli te 0,15 MPaco daje 15 ton nacisku na m2a wiec 3 tony nacisku mneij wiecej na 1 mb scianki silka 18 wie ktos dlaczego oni tam podaja taka slaba zaprawe?moze to chodzi o to ze ten klej jest taki kiepski?wczesniej wychodzilem z zalozenia ze zaprawa to ma jakies 2 MPa czyli odpowiednio 200 ton na m2 albo 40 ton na mb sciany 18cm juz nie wspominam o wytrzymalosci samej silki ktora ma podobno 15 MPa czyli wytrzymuje 150 ton nacisku na 1 mb sciany wnioslby tu ktos troche swiatla z czym "jesc" te wytrzymalosci , co uwzglednic itd aby otrzymac jakis realny obraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirmil 10.11.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 demex cos dziwny uklad scian masz....bedziesz mial fundament nieocieplony?czy jak mam to rozumiec?bo na zdjeciu wyglada to tak, jakby scianka silki stala na o wiele grubszym funamencierozumiemm ze roznice wyrowna styropian ale co z fundamentem????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragon2006 10.11.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Podciągam nikt nie budował silką z kluczy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZakWr 10.11.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Podciągam nikt nie budował silką z kluczy??? Budować nie budowałem ale próbowałem kupić. Przy zamówieniu na ok 14 tyś netto dali rabat 8%, jak chcesz więcej to musisz przekroczyć próg 30tyś, dlatego rozmawiam z hurtowniami. Do tego maja drogi transport - za jeden zestaw, chyba 12 palet chcieli do Wrocławia 780plz netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gonga 10.11.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Ja chciałam budować z Kluczy, bo najbliżej do Krakowa, ale niestety okazało się, że oni nie produkują 18 pełnej, tylko drążoną, a my z mężem uparliśmy się na pustak pełny. Poza tym faktycznie ciężko się z nimi negocjuje, na dziś dzień w ogóle nie chcieli mi dać rabatu, a jeszcze postraszyli, że będą podnosić cenę. Chyba lepiej przez hurtownię, niż producenta. Aha, dzwoniłam też do Ludyni, uprzejma pani z działu sprzedaży zapytała z jakiej firmy jestem, ja że prywatnie, a ona na to: to nie mamy o czym w tym roku rozmawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts