e.kala 20.11.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Jak budować silką? Oczywiście tak http://preview.sedes.photosite.com/~photos/tn/6241082_348.ts1163802214000.jpg Najlepsza wiadomość to ta, że nie będę jej więcej szukać. Przyznam się, że po poszukiwaniach tego materiału trochę nie lubie tego słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 21.11.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 e.kala Jednym słowem (w sumie dwoma) zazdroszczę Ci. Ty śpisz a Ci cos takiego rośnie. SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 21.11.2006 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Już za chwilę w naszym dzienniku pojawią się świeże zdjęcia z naszej budowy. Mamy już kawałek parteru Pozdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RobSto 04.12.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Hej, czy ten wątek przysnął snem zimowym. Pogoda jest wyśmienita dla budujących, domy rosną mimo że grudzień Więc może ktoś by się pochwalił postępami i rozruszał ten wątek Hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 05.12.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Ja zagladam z przyzwyczajenia na ten watek, budynek juz stoi zarówno sciany zewnętrzne jak i działowe mamy z silikatów Niemce. Wszystko ok.Zostało mi nawet ok 20 bloczków 25x25x22 cm i nie wiem co z tym zrobić.Jakby ktos z Warszawy i okolic potrzebował to proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZaKontyK 05.12.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Powiedzcie lepiej jak prowadzicie przewody elektryczne w Waszej Silce E. Mają wg producenta służyć temu kanały pionowe ale na ścianie leży przecież wszystko "zatykający" wieniec a potem murłata. Więc jak z tym dojściem na strych po którym mają biegać przewody? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bullish 05.12.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Powiedzcie lepiej jak prowadzicie przewody elektryczne w Waszej Silce E. Mają wg producenta służyć temu kanały pionowe ale na ścianie leży przecież wszystko "zatykający" wieniec a potem murłata. Więc jak z tym dojściem na strych po którym mają biegać przewody? Pozdrawiam Jak juz pragniesz z tego mało praktycznego wynalazku korzystać, to trzeba włożyć przepusty w wieńcu np. rurki a dalej, przed murłatą przwuercić się poziomo przez bloczek. Myślę jednaj, ze węikeszkym problemem bedzie zpewnienie drożności samych kanałów w tym sytemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 07.12.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Pytanie z innej beczki: dlaczego silikaty ZIELENIEJĄ? Zauważyłem, że pewna część cegieł po kilku dniach od przywiezienia na budowę najzwyczajniej w świecie pozieleniała... Czy to mech, czy grzyb?? Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 07.12.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Ela i Maciek nasze bloczki nie zielenieja a mamy troche zieleni na dzialce w tym 2 deby. Jak padal deszcz to te niezabezpieczone lezace luzem zrobily sie szare takie mocno nasiakniete ale nigdy nie zzielenialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 07.12.2006 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2006 Pytanie z innej beczki: dlaczego silikaty ZIELENIEJĄ? Zauważyłem, że pewna część cegieł po kilku dniach od przywiezienia na budowę najzwyczajniej w świecie pozieleniała... Czy to mech, czy grzyb?? Pozdr. M mech i grzyby to chyba nie powinny rosnac na silikacie w koncu jest tam wapno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link1 08.12.2006 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Nie to tylko glon, ktory nawet na kamien wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 10.12.2006 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2006 no to co to w końcu jest? glony czy grzyb?? Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 11.12.2006 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2006 Podciągam wątek I chciałbym wiedzieć czy ktoś z Was kleił Silikaty (najlepiej z Ludyni) na klej na cienkie spoiny (najlepiej z Alpolu AZ 110) Proszę o opinie,na wiosnę chciałbym zacząć kleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 17.12.2006 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Witam, Dostałem dzisiaj wycenę na Silikaty z Kluczy - N24, cena netto 2,50 zł. - brać czy nie brać :/ Podobno od stycznia grupa silikaty podnosi cenę o 15% nie wiecie czy to prawda?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 17.12.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2006 Podciągam wątek I chciałbym wiedzieć czy ktoś z Was kleił Silikaty (najlepiej z Ludyni) na klej na cienkie spoiny (najlepiej z Alpolu AZ 110) Proszę o opinie, na wiosnę chciałbym zacząć kleić Witaj mój domek powstaje z silikatów z Ludynii i na zaprawie Alpolu - białej (temperatury normalne). Generalnie jest ok., ale kilka palet (na 48 ) zdarzyło się takich, że były odchylenia do kilku mm (średnio 3-5, ale zdarzyło się kilka bloczków z odchyłem od wymiaru do 0,7cm). Natomiast klej - wykonawca bardzo chwalił, że jest po 2 dniach jak kamień. Bardzo dobrze trzyma. Zdjęcia w dzienniku. Pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 18.12.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Podciągam wątek I chciałbym wiedzieć czy ktoś z Was kleił Silikaty (najlepiej z Ludyni) na klej na cienkie spoiny (najlepiej z Alpolu AZ 110) Proszę o opinie, na wiosnę chciałbym zacząć kleić Witaj mój domek powstaje z silikatów z Ludynii i na zaprawie Alpolu - białej (temperatury normalne). Generalnie jest ok., ale kilka palet (na 48 ) zdarzyło się takich, że były odchylenia do kilku mm (średnio 3-5, ale zdarzyło się kilka bloczków z odchyłem od wymiaru do 0,7cm). Natomiast klej - wykonawca bardzo chwalił, że jest po 2 dniach jak kamień. Bardzo dobrze trzyma. Zdjęcia w dzienniku. Pozdrawiam Dabell Serdeczne dzięki Przeczytałem Twój dziennik i spytam przy okazji czy do tych cen dostałeś jakiś upust czy to już są ceny po upuscie i co z transportem (oczywiście chodzi o Silikaty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 18.12.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Witam, Dostałem dzisiaj wycenę na Silikaty z Kluczy - N24, cena netto 2,50 zł. - brać czy nie brać :/ Podobno od stycznia grupa silikaty podnosi cenę o 15% nie wiecie czy to prawda?? Pozdrawiam Podwyżka była 1 listopada, więc całkiem niedawno. Mogę popytać w mojej hurtowni - też buduję z bloczków z "grupy silikaty" Ja płaciłam 2,52 brutto za N18 loco hurtownia w moim mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 18.12.2006 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Założe nowy wątek w kwestii ceny Silikatów z LudyniMYślę że znajdą się tacy którzy będą kupować materiały jej "zimy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 18.12.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2006 Woody ceny są po upuście i z wliczonym transportem na działkę - tyle, że ja brałam z hurtowni we Wrocławiu, bo zależało mi, żeby materiał przyjeżdzał na budowę wtedy kiedy to potrzebne - partiami. Zamawiając od producenta, nie byłoby to możliwe. Jak na Wrocław to były bardzo dobre ceny - większość inwestycji we Wrocławiu powstaje z silkatów . Ja zamawiałam we wrześniu - ściany powstawałuy od początku listopada. Z tego co wiem, to gdyby nie wcześniejsze zamówienie - byłabym bez szans na materiał i budowanie - czas oczekiwania wynosił od października ok. 4-6 tygodni w zależności od producenta silkatów . Pozdrawiam Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 19.12.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 a budowal ktos z tych silikatow o dlugosci 500 mm? roche ciezkie ale wydaje sie ze powinno sie latwiej murowac ma ktos doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts